labiausiai patinka virti mazyciai varsketukai taip pat trinta varskyte su vaisiais, beveik kaip varskes kremas gaunasi
Kepu ir verdu varškėčius.
Labai mėgsta varskės apkepą.
Duodu gryną arba su uogom.
labai mėgsta abu
Labai mėgsta varskės apkepą.
Duodu gryną arba su uogom.
labai mėgsta abu
Mano dukrytė mėgsta varškytę, varškėtukus ir varškės apkepą. Žinau gerą receptą: 200 g. varškės, 1 kiaušinis, 2 šaukštai krakmolo, ant galo šaukštelio kepimo miltelių, cukraus pagal skonį. Viską išmaišyti, kepti orkaitėj , kol gražiai apskrus. Galima įdeti razinų.
0,5kg varškės
4 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
truputi druskos
Aš irgi kepu pagal šį receptą varškės apkepą, bet kartais vietoj manų įdedu avižinių ar ryžių dribsnių(arba virtų ryžių< smulkių makaroniukų). Taip pat piene dribsnius išbrinkinu.
O va virtų varškėtukų gaminti nemoku neišeina jie man, tai košė gaunasi, tai kieti....
Gal kuri pasidalintų receptėliu.Ačiū
4 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
truputi druskos
Aš irgi kepu pagal šį receptą varškės apkepą, bet kartais vietoj manų įdedu avižinių ar ryžių dribsnių(arba virtų ryžių< smulkių makaroniukų). Taip pat piene dribsnius išbrinkinu.
O va virtų varškėtukų gaminti nemoku neišeina jie man, tai košė gaunasi, tai kieti....
Gal kuri pasidalintų receptėliu.Ačiū
o mes varsketukus kepdami y mase ytarkuojam morku!
o as pati megstu varskes apkepa bet nemoku jo padaryti padaryti mamytes kaip jus ji kepat?? o kas del vaikucio tai mano berniukui nuperki ta saldzia varskes pakeli tai suvalgo visa megsta taip pat
QUOTE(Kristulka25 @ 2008 04 25, 21:24)
o as pati megstu varskes apkepa bet nemoku jo padaryti padaryti mamytes kaip jus ji kepat?? o kas del vaikucio tai mano berniukui nuperki ta saldzia varskes pakeli tai suvalgo visa megsta taip pat
0,5kg varškės
4 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
truputi druskos
Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25-30 min. kepama orkaitėje.
Valgoma su vaisių sultimis, uogų kompotu ar kokia nors uogiene.
QUOTE(Jurgiukste @ 2008 09 06, 13:18)
esu jau isvirus kelis kart varsketuku
O mus isbere nuo varskes tai darem pertrauka reikes vel bandyti
QUOTE(aruncikas @ 2008 04 25, 21:23)
0,5kg varškės
4 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
truputi druskos
Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25-30 min. kepama orkaitėje.
4 kiaušiniai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų kruopų
0,5 stiklinės pieno
truputi druskos
skanus apkepas, tik nezinau, as turbut gal pieno per daug pripyliau, kad toks skystokas gavos, ar jis toks ir turi but? kiek ta stikline pieno yra, jau pamirsau, 200 ar 250ml? aciu tikrai skanu:)
mano mazoji nemegsta visokiu varskeciu.Bet labai megsta varske su uogiene Ir kaip sake pediatre-tai simta kart geriau uz visokius surelius