As kepu apkepa mazajai varskes:
pakelis ekologiskos varskes
2 saukstai manu kruopu
2 saukstai grietines
2 kiausiniai
puse sauksto cukraus
Viska smarkiai sutrinu su blenderiu, supilu i sviestuku sutepta forma ( jei silikonine ar teflonine - nereikia). Kepu, kol graziai paskrunda krasteliai, arba patikrinkit su peiliu per viduri, ar nera zalias. Kai pakankamai atvesta, atpjaunu ir duodu rankomis valgyt.
Niam niam kaip skanu. Jei sau darau, tai dar druskos dedu , o cukraus pora saukstu.
Papildyta:
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 04 02, 19:55)
Parduotuvines varskes nevalgo.Gaminu pati
Taciau jokiu varskeciu ir pn gaminiu negaminu-ne itin sveika...
O kodel taip manote? Kas nesveika varsketukuose? Juk seniai zinoma, kad ivairiais budais kaitinta varske ( virta, kepta orkaiteje ) labai sveika, joje esantis kalcis keliskart geriau isisavina, taip pat ji kur kas geriau virskinama. Tokius patiekalus net rekomenduoja osteoporoze sergantiems zmonems, ypatingai vakarienei, nes miegant kalcis geriau isisavina.
As irgi visaip domiuosi sveika mitybe, visa seima maitinasi kiek imanoma sveikiau. Bet tikrai negirdejau nieko apie varsketuku zala....