Ant mano "Baisiuju agurku" vieno -paties maziausio - daigelio atsirado kazkokios keistos demeles - skaidrios, gelsvos, kai pries sviesa paziuri - prasisviecia. Tokie kaip spuogeliai vandeningi. Skilcialapiai pagelto ir susisuko.
kas cia galetu buti?
Perziurejau si ryta visokias ligas agurku internete, bet nieko panasaus nerandu.
Gal turit kokiu itarimu?
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 26, 21:08)
Concerto
O aš jau antri metai Concerto agurkų nematau. Man sakė, kad vietoj jų dabar Dirigento. Pernai auginau Dirigento - labai patiko-kieti ,traškūs, saldūs.
QUOTE(ausrap @ 2011 03 28, 13:37)
O aš jau antri metai Concerto agurkų nematau. Man sakė, kad vietoj jų dabar Dirigento.
Taip. Tuos Concerto-Dirigento kasmet auginu, man jie labai skanūs. Concerto tipo "patobulino", tai ir pavadinimą patiuningavo
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 27, 18:42)
neišlaikytas šilumos ir drėgmės rėžimas, kitokio paaiškinimo neturiu
Vis tik matyt liga kazkokia. Si ryta apziurejau ta izoliuota daigeli - dar labiau demem ismuse ir gelsta.
O ir likusiu dvieju lapuku pakrasteliai geltonuoja
O kai nenustatau bedos, tai ir gelbeti neisivaizduoju kaip. Reikes matyt laidot ir is naujo seti. Tik vat kur garantija, kad ir naujiems tas pat nenutiks?
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 28, 14:17)
Jediara, jau ir trečioji sėklytė BA sprogo - bus trys daigeliai ( jei juos dabar pati nenudaigosiu, pirštus niežti ). Žodžiu, nesikankinkit su savomis
Jūsų auksinės rankos
QUOTE(polfast @ 2011 03 28, 15:48)
Vis tik matyt liga kazkokia. Si ryta apziurejau ta izoliuota daigeli - dar labiau demem ismuse ir gelsta.
O kai nenustatau bedos, tai ir gelbeti neisivaizduoju kaip. Reikes matyt laidot ir is naujo seti. Tik vat kur garantija, kad ir naujiems tas pat nenutiks?
nematant daigų galima tik prielaidą parašyt - galbūt kažkokių medžiagų perteklius, nepriteklius. Kai pati auginu, žinau į kokį substratą perkeliu ir kuo laistau. Vien todėl, kad geltonuoja krašteliai, dar daigų mesti nereikia
Drėgmė, temperatūra taip pat sąlygoja medžiagų pasisavinimą iš substratų
QUOTE(polfast @ 2011 03 28, 20:08)
į miltligę panašu. Pastaroji plinta, kai yra užkratas ir temperatūra per žema. Jei viršutiniai lapukai dar neapimti, pažeistuosius nuskinčiau ir reiktų laikyt daigus ~20C laipsnių temperatūroj.
čia pasiskaityt galima plačiau
Gaudvilė Is tu visu juokeliu nesupratau,ar tikrai kurenat-sildot siltnami... Siais laikais tai reta....ir brangu
QUOTE(amarrile @ 2011 03 28, 20:40)
Gaudvilė Is tu visu juokeliu nesupratau,ar tikrai kurenat-sildot siltnami... Siais laikais tai reta....ir brangu
Saulės energija, per dieną įšylantis vanduo, betoninis takas, tamsi dirva - pigi šilumos energija. O jei dar šiltlysvė ir nepalankioms oro sąlygoms pritaikytos veislės - nieko nepaprasto