Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai ir plokštelės

O kokios kainos ju,mane tai domina,nes noreciau du priekinius "iltinius"truputuka atstatyti.Bet vis kazkaip neprisiruosiu,ir galvoju kad tai turbut nemazi pinigeliai g.gif
Atsakyti
Vienas zandikaulis apie 800Lt kainuoja (gali buti ir daugiau), des greiciausiai ant virsutinio ir apatinio zandikaulio, tai apie 1600Lt sumoj. O visa prieziura (apsilankymai pas ortodonta kas menesi, dantu sepetukai, tarpdanciu sepetukai, dantu pasta, skalavimo skystis) dar turbut tiek pat gausis smile.gif
Atsakyti
Del to kokius breketus detis, cia jau aisku pagal indvidualu nora. Mano grynai asmenine nuomone- kad gal neverta detis keramikinius, vis tiek breketai daugiau maziau ant dantuku matysis ir to nepaslepsi. Del pasaipu tai gerai fukuotukaf pastebejo, kad tai tikrai mazvaikiu nuomone..
Dantukai dedant breketus raunami labai retai ir tai priklauso nuo anomalijos dydzio, ar pavyks visus dantukus sustumdyti i vietas, ar uzteks jiems vietos zandikaulyje. Tai turetu pasakyti ortodontas.
smile.gif
Atsakyti
na is tikruju tai man paciai geriau metalinius detis nes daug pigiau smile.gif tiesiog galvoju kad paskuj netektu kompleksuot smile.gif o seip kiek laiko reikia juos nesioti? Pas mane irgi iltiniai kreivi ir vienas ciut pieninis (jeigu nesiojimo laikas priklauso nuo kreivu dantu skaiciaus) ir cia gydytojas nusprenzia kada nuimt ar gali ir pats paprasyt nuimt kai jau matai kad pakankamai lygus? smile.gif
Atsakyti
Man irgi is pradziu atrode, kad virsuj tik vienas priekinis islindes. O pasirodo dar ir abu iltiniai maziausiai 45 laipsniu kampu buvo pasisuke, kruminiai i vidu arba i isore palinke. Apacioj is viso baisu buvo, nes 4 dantis dygo, o jam vietos nebuvo, del to priekiniai dantys buvo i desine puse sugule. Zodziu, kreivu dantu yra visada gerokai daugiau, negu atrodo is pradziu tongue.gif
Nesiojimo laikas priklauso nuo to, ar labai kreivi dantys, ar noriai jie tiesinasi, ir turbut dar nuo ortodonto priklauso. Vidutiniskai apie pora metu reiketu nesiot (gali buti, kad tik metus, o gal ir ilgiau). Man dabar belieka sulaukti, kol isdygs dantis ir tada ji istiesinti, gal po metu kokiu jau ir nuims. O va sesei zada po pusmecio nuimti (mums abiems pries metus uzdejo).
Nuimti manau galima bet kada, tik ar apsimoka tiek moketi, jeigu galutinio rezultato taip ir nesulauksi. Jau seniai turbut buciau nusiemus, nes atsibosta valytis ir siaip kartais baisiai erzina, bet pagalvojus, kiek sumokejau ir kaip dar gali atrodyti mano dantys, nusprendziu dar siek tiek pakentet rolleyes.gif
Atsakyti
Nesiojimo laikas labai ivairus. Tai priklauso nuo anomalijos dydzio ir nuo dantuku paslankumo kaule. Gali uztrukti mazdaug nuo vieneriu iki... na kartais nesioja ir keturis- penkis, ar net ilgiau metu. Taciau cia jau turi buti labai didele anomalija ir subrendes zmogus. O nesioti patarciau iki tol, kol ortodontas rekomenduos juos nuimti. Taip pat po to daznai naktimis kuri laika yra rekomenduojamos ploksteles, kad dantukai negriztu i savo buvusias vietas.
Sekmes ir kantrybes! smile.gif
Atsakyti
tai jau turbut mieliau su kreivais dantimis vaiksciociau nei penkis metus nesiociau biggrin.gif seip man ir kreivi gerai bet kad tevai vis ramybes neduoda smile.gif guodzia tik ta mintis, kad jei dabar juos uzhsideciau ir po dvieju metu nusiimciau gautusi kaip ir mokyklos pabaigimas. Tai ateisiu i isleistuves pakelta galva iki ausu issisiepus lygiais baltais dantim biggrin.gif nors ir seip kreiva sypsena visa veida gadina smile.gif

P.S labai aciu uz patarimus smile.gif
Atsakyti
Atsiprasau, jei isgasdinau. Tau tikriausiai turetu uztekti ir dvieju metu. wink.gif 4-5 metai buna tik isimtinais atvejais. Tu geriausiai pasikonsultuok su savo ortodontu ir paklausk. smile.gif
Atsakyti
Cia biski ne i tema bet pasakysiu kad labai nepatiko stomatologes isireiskimas: 'cia mazvaikiu nuomone'.. zinai (jei galiu i tave taip kreiptis) paprasciausia vaikui reikia su tais mazvaikiais kasdien matytis ir kai kasdien esi isvadinamas belenkaip tai tikrai neguodzia ta mintis kad tai yra mazvaikiu nuomone.. istikro jeigu zmogus yra silpnas (moraliskai) ir ima viska i sirdi, tai nepatarciau detis breketu, nes kasdien zliumbdamas del viso sito gali prarasti daug daugiau.. paprasciausia gal reiktu palaukti to meto kada suprasi kad tau ta kitu nuomone nera svarbi..
Atsakyti
Saunu skaityti apie tai, kaip tevai rupinasi vaiku dantimis. Man niekada gyvenime niekas nera nieko pasakes apie dantis, nors jie kreivi kaip rekiant ir sakandis blogas (na bet cia viskas is mano pacios pastebejimu, nieko apie tai nenusimanau is tikruju). Nesuprantu kodel joks dantistas niekada man nera sakes, kad reiketu deti plokstele ar breketus. Kai pradejo augti iltiniai dantys iskart pastebejau, kad jie bus auksciau uz kitus dantis ir pati paklausiau dantisto ka daryti, bet jis tik pasiule pamasazuoti. Maza budama labai norejau ploksteles, bet tevai i tai nekreipe demesio. Dabar tikrai nusprendziau kad bet kokia kaina susidesiu breketus ir viska susitvarkysiu. Uzsiregistravau pas ortodonta, bet labai bijau, kad jis pasakys jog man breketai nepades ar dar ka nors, nes su niekuo apie tai nesikonsultavau.
Norejau paklausti ar gali atideti breketu idejima del to kad man dar neisdyge protiniai dantys (vienas jau prasikale).
Ir internete perskaiciau kad pries dedant breketus naudinga butu sustiprinti dantis naudojant geli skirta dantu emaliui stiprinti su kalciu ir fosforu. Apejau visas vaistines, bet ten apie tokius dalykus niekas net girdeti negirdejo. Fal galetumete pasakyti kur galima butu rasti toki dalyka arba pasiulyti kitus variantus. Ir apskritai kaip galiu paruosti tam dantis (iki apsilankymo pas ortodonta dar 2 menesiai).
Aciu:)
Atsakyti
QUOTE (Migliuka @ 2004 06 24, 14:14)
Saunu skaityti apie tai, kaip tevai rupinasi vaiku dantimis. Man niekada gyvenime niekas nera nieko pasakes apie dantis, nors jie kreivi kaip rekiant ir sakandis blogas (na bet cia viskas is mano pacios pastebejimu, nieko apie tai nenusimanau is tikruju). Nesuprantu kodel joks dantistas niekada man nera sakes, kad reiketu deti plokstele ar breketus. Kai pradejo augti iltiniai dantys iskart pastebejau, kad jie bus auksciau uz kitus dantis ir pati paklausiau dantisto ka daryti, bet jis tik pasiule pamasazuoti. Maza budama labai norejau ploksteles, bet tevai i tai nekreipe demesio. Dabar tikrai nusprendziau kad bet kokia kaina susidesiu breketus ir viska susitvarkysiu. Uzsiregistravau pas ortodonta, bet labai bijau, kad jis pasakys jog man breketai nepades ar dar ka nors, nes su niekuo apie tai nesikonsultavau.
Norejau paklausti ar gali atideti breketu idejima del to kad man dar neisdyge protiniai dantys (vienas jau prasikale).
Ir internete perskaiciau kad pries dedant breketus naudinga butu sustiprinti dantis naudojant geli skirta dantu emaliui stiprinti su kalciu ir fosforu. Apejau visas vaistines, bet ten apie tokius dalykus niekas net girdeti negirdejo. Fal galetumete pasakyti kur galima butu rasti toki dalyka arba pasiulyti kitus variantus. Ir apskritai kaip galiu paruosti tam dantis (iki apsilankymo pas ortodonta dar 2 menesiai).
Aciu:)

Del gelio tai negirdejau, kad stomatologinemis medziagomis prekiaujancios firmos toki pardavinetu. Dar paklausk ortodonto.
Pries dedantis breketus reikia pilnumoje susitvarkyti dantukus, ypac kariesus vestibiulineje dantuko puseje, bet pageidautina visus, nes po to priejimas prie skyluciu buna apsunkintas. Taip pat neblogai butu apsilankyti pas burnos higienista, ar paprasyti stomatologo, kad nuvalytu akmenis ir apnasas.
Del to ar breketus deti pries ar po protiniu dantuku dygimo, tegul sprendzia ortodontas. Netgi jei nuspresite laukti, kol jie isdygs, breketu galite ir nesusideti, nes kartais protiniai dantukai taip ir neistygsta. smile.gif
O siaip patarciau nebijoti, nes su breketais sutvarkomos beveik visos ortodontines problemos. Kartais tai derinama su nedidelemis chirurginemis proceduromis. Ir tik laiko klausimas, kada jusu dantukai bus lygus! wink.gif
Atsakyti
As kartais irgi pagalvoju apie breketus (sau), bet mane gasdina ne ju kaina, o tai, kiek ilgai reikes juos nesioti. Koks laikas yra realus, kad sakandzio padetis pageretu?
Atsakyti