aš kai laukiausiu irgi nesugalvojau jokio vardo, nors žinojau kad gims berniukas. Po gimdymo antrą dieną į ligoninę vyras atsivežė darbo kalendorių su visais vardais ir taip išrinkome vardą TADAS.
Maniskis gime liepos 11 d. Kalendoriuje sieniniame buvo irasyti sie vardadieniai: Pijus, Kipras ir Benediktas. Tai ir pavadinom vienu is ju )
As, beje, irgi buvau susapnavus ankstyvoj jaunystej, kad veduosi uz rankytes suneli Tik vardo jis man nepasisake tada. Kai laukiausi, viduje zinojau kad bus sunus, bet vardai kazkaip nelipo. Pirmas variantas, patinkantis abiems buvo Gustas- tik labai jau jis panasus i pavarde buvo, tad teko ieskoti kito. Tada apsistojau ties Dovydu, bet vyras pries buvo, o ir mazybinis variantas nekoks... Kai gime, pradejom ieskoti is "A" raides, nes musu abieju A prasideda. Tada vyras sako- gal Arnas? Sutikau ne nemirktelejus, nes man sis vardas seniai patiko, tik neisivaizduoju iki siol kodel as ji buvau pamirsus??? Tiesa, mano mociute is pradziu nenugirdo ir galvojo kad pavadinom Aru- baisiai nusivyusi buvo O kai suzinojo kad bus Arnutis- labai dziaugesi Beje Arnuciu as jo niekad nevadinu, visada sakau Arnukas (idomu kodel )
O mergytei varda jau esu senokai isrinkusi- Paulina arba Paula. Viena grupioke turejo dukryte Paulina, nuo to laiko as irgi "svaigstu". Jei kas priestaraus, tai Jei rimtai, tai mergaitems turiu dar begale graziu vardu
O mergytei varda jau esu senokai isrinkusi- Paulina arba Paula. Viena grupioke turejo dukryte Paulina, nuo to laiko as irgi "svaigstu". Jei kas priestaraus, tai Jei rimtai, tai mergaitems turiu dar begale graziu vardu
Su musu sunaus vardu buvo taip: beveik abu su vyru neabejojom, kad bus bernas Ir todel vardus galvojom tik berniskus. Visi mums labiausiai patinkantys vardai buvo uzimti pusbroliu. sukom, sukom galvas, nieko nesugalvojom Buvau 4 men nescia, nuvaziavom pas mano tevus. Mama klausia, ar jau sugalvojau varda. Sakau, da ne. Tai jis kokias tris dienas vis vaiksciojo man is paskos ir siule visokius vardus. O man vis netiko. Galu gale, mama supyko ir sako "pati tu nezinai,ko nori. Reiskia vaikas bus Poviliukas.(p Povilas buvo mano senelis , kuris mane augino ir labai mylejo). Kadangi a buvau nescia, tai leidau sau labai supykti ant mamos ir pasakiau, kad Povilu mano sunus tikrai tikrai nebus. Nepraejo anei dvi savaites, kaip as supratau, kad tik Povilu jis ir gali buti Ir dabar labai del to dziaugiuosi Aciu mamai
QUOTE(Agne @ 2005 01 11, 02:00)
As, beje, irgi buvau susapnavus ankstyvoj jaunystej, kad veduosi uz rankytes suneli Tik vardo jis man nepasisake tada. Kai laukiausi, viduje zinojau kad bus sunus, bet vardai kazkaip nelipo. Pirmas variantas, patinkantis abiems buvo Gustas- tik labai jau jis panasus i pavarde buvo, tad teko ieskoti kito. Tada apsistojau ties Dovydu, bet vyras pries buvo, o ir mazybinis variantas nekoks... Kai gime, pradejom ieskoti is "A" raides, nes musu abieju A prasideda. Tada vyras sako- gal Arnas? Sutikau ne nemirktelejus, nes man sis vardas seniai patiko, tik neisivaizduoju iki siol kodel as ji buvau pamirsus??? Tiesa, mano mociute is pradziu nenugirdo ir galvojo kad pavadinom Aru- baisiai nusivyusi buvo O kai suzinojo kad bus Arnutis- labai dziaugesi Beje Arnuciu as jo niekad nevadinu, visada sakau Arnukas (idomu kodel )
Mano mergyte Paula,bet daug kas pavadina Paulina,del ko labai pykstu .Paula daug graziau skamba nei Paulina
Musu mazylis dar nebuvo gimes, o vyras jau kliedejo, kad pavadins Luku...Bet kadangi iki paskutines dienos nezinojom kas gims tai rinkom varda ir mergaitei...Gimus sunui as buvau sujaudinta vyro rupesciu mumis.. ir pasiuliau pavadinti dviem vardais Luku Justu... Justas - tai musu tetukas..
O as tai jau nuo penkiolikos turejau mintyse varda tokiu atveju, jei turesiu berniuka. ir tas vardas man buvo pats graziausias, nuostabiausias ir vienintelis... Bet isejo taip, kad susipazinau tada dar su busimuoju vyru ir jo brolis, pasirodo, buvo tuo mano issvajotu vardu... Ir kazkaip per laika tas vardas nusibodo ir tada, kai suzinojau, kad laukiuosi berniuko, nebebuvo ne minties ji vadinti tuo vardu. Tai sukau galva is naujo...Zinojau tik, kad noriu, kad butu trumpas, nes musu pavarde pakankamai ilga. taip ir atejo i musu mintis Arnas, gal kiek ir per daznas, bet vistiek mums labai grazus...
As dar nesilaukdama buvau nusprendus koki varda duosiu mergytei, nes jis man labai patiko, ir dar negirdetas buvo. Tik jis ilgokas, mano vyras pasiule kitu variantu paieskoti. Viena vakara vyras parejo ir sako, o kaip tau Agila. Man panasiau i firmos pavadinima buvo ir todel nepatiko. Bet sededama namuose ir rankiodama koki idomesni varda, kazkaip galune pakeiciau. Ziuriu visai nieko skamba, pasakiau vyrui jam irgi patiko. Dar ir kita varianta turejau. Kai tik gime dukryte iskart vyro paklausiau na, koki varda duodam ta ar ta. Jis sako Agile. Ir as pritariau. Taigi varda musu mazyle gavo tik gimus pirmosiomis minutemis. Ir dabar rodos joks kitas vardas jai ir netiktu.
Labai grazus vardas tikrai ir reiskia jis is lotynu k. erelis
gali paziuret cia:
http://day.lt/vardai/Agil%EB
o as zinai viena Agile universitete sekretore dirba man patiko tas vardas kai suzinojau
O mes savo dukrytei varda dejao irgi reta ir trumpa ir lietuviska, bet pasirodo jis jau ne toks retas ir ne toks paprastas prosenelis is pradziu neisgirdes pagalvojo, kad mes ja Vilke pavadinom
gali paziuret cia:
http://day.lt/vardai/Agil%EB
o as zinai viena Agile universitete sekretore dirba man patiko tas vardas kai suzinojau
O mes savo dukrytei varda dejao irgi reta ir trumpa ir lietuviska, bet pasirodo jis jau ne toks retas ir ne toks paprastas prosenelis is pradziu neisgirdes pagalvojo, kad mes ja Vilke pavadinom
Savo vaikui varda isrinkau pati (dar pries 2 metus iki planuojamo nestumo) Si varda pasiuliau vyrui, jam patiko ir tiko, taigi gimus sunui sugalvota varda ir padovanojome
QUOTE(mamux02 @ 2005 01 11, 14:30)
O as tai jau nuo penkiolikos turejau mintyse varda tokiu atveju, jei turesiu berniuka. ir tas vardas man buvo pats graziausias, nuostabiausias ir vienintelis... Bet isejo taip, kad susipazinau tada dar su busimuoju vyru ir jo brolis, pasirodo, buvo tuo mano issvajotu vardu... Ir kazkaip per laika tas vardas nusibodo ir tada, kai suzinojau, kad laukiuosi berniuko, nebebuvo ne minties ji vadinti tuo vardu. Tai sukau galva is naujo...Zinojau tik, kad noriu, kad butu trumpas, nes musu pavarde pakankamai ilga. taip ir atejo i musu mintis Arnas, gal kiek ir per daznas, bet vistiek mums labai grazus...
Mamux02- visi mano matyti Arnai ir Arnukai labai labai grazus