As sugalvojau. Vyrui nepatiko. Tiksliau ne pats vardas nepatiko, o tai, kaip vaikai gali pravardziuoti. Bet as nenusileidau Ta varda jau keli metai kaip buvau sugalvojusi. Po to kai vyro motina, teta ir dar kai kas pasake, kad vardas nelabai, tai vyras pareiske, kad bus tik toks Buvo galima pagalvoti, kad pats isrinko.
Musu maze be vardo 5 savaites gyveno, visi uzkniso su pasiulymais , o pas mus variantu - nulis . Karta grizo vyras, sako - "kaip tau Lyja" ir baigesi visos diskusijos
Visada norejau, kad mano vaikas turetu varda su grazia prasme. Taigi vardu knygoj isirinkau labiausiai patikusius ir pasiuliau vyrui. Bet abu vardai buvo berniukiski, tikriausiai zinojom, kad bus sunelis . Kadangi sunelis kaip kiausinis issiredejo per velykas, o jo vardo reiksme yra dievo dovana, tai gimus vaikeliui neabejodami davem Mato varda
Pas mus vardas mergaitei, tai savaime is kazkur (tiesa, sakant net nezinau is kur ) buvo, tad nei rinktis, nei gincytis nereikejo. Bet va, gime berniukstis . Tada jau rinkom abu. Turejom tik kelis variantus, bet vienam vieno nepatiko, kitam kito. O paskui kazkaip abiem Kristupas patiko, tai ir patapo musu berniukelis Kristupu
QUOTE (kendi @ 2004 06 12, 15:43) |
GALVOJOM ABU, BET TECIUI GERIAU SEKESI SU MERGAICIU VARDAIS , NES PAS MANE GALVOJE BUVO TIK MATAS |
niu va, o sakai, kad dėl trečio labai rimtai svarstysi vadinasi nori, nori ir bus Tavo Matas.
aš Arijui pati vardą sugalvojau, norėjau Arėjumi pavadindi, bet visi sakė: "ką jis ars?" tėtis norėjo mažiukui Vytauto vardą duot...
QUOTE (aureja @ 2004 06 12, 07:10) |
Viens prie vieno kaip mūsų šeimynoj Tik jis dar pasakė ir kitos būsimos mūsų dukters vardą (ji dar nepakviesta į šį pasaulį, bet vardą jau kaip ir turi ) |
O va aš buvau išrinkusi mintyse vardus Modesta, Juta ir Lukrecija..Vyras pats "netyčia" buvo užsiminęs apie Lukrecijos vardą, aš špygas laikiau..Ale. Likimas. Gimė ir jis gimdykloje paskelbė "nuosprendį" - Laura
Na as varda savo pricesytei isrinkau pati ir labai dziaugiuosi
O mes tai turejom varda dukrytei bet kai atsirado berniukas tai kokias dvi savaites maziulis taip ir buvo vadinamas maziuku nes niekaip negalejome isrinkti vardo tai Ugnius tai dar koks, o paskui vyras darbe paprase kolegu kad surasytu grazius vardus berniukui tai va taip ir issirinkos viena o paskui dar pasirode kad isbraukus is vyro vardo viena raide gaunasi sunaus vardas
Arūnas-Arnas
Arūnas-Arnas
Man keista ir nenormalu, kai į vardo rinkimą kišasi kaimynai, laiptinė ar vos ne visa gatvė. Kai patarinėja ir savo nuomonę atkakliai išsako vaiko seneliai, gal dar ir toleruotina - visgi jų atžalėlė. Bet kai nusivylimą vardu atvirai demonstruoja tetos ar net kaimynai, darosi net užgaulu.
o mano tai uosvis susapnavo kad bus mergaite su konkreciu vardu...
iki to laiko labai santuriai i nestuma reagavo, o jau kai susapnavo, tai telefonu net skambino ir klause, ar mes jau zinom kas bus, tai net atsisedau is nustebimo...
puoliau anytai skambint kas tam pasidare, tai ta ir isdave senelio "paslapti"
turejom su vyru ir savo varianta, bet kai gime, tai ziurim gi tik senelio sugalvotas limpa, o musu -ne
iki to laiko labai santuriai i nestuma reagavo, o jau kai susapnavo, tai telefonu net skambino ir klause, ar mes jau zinom kas bus, tai net atsisedau is nustebimo...
puoliau anytai skambint kas tam pasidare, tai ta ir isdave senelio "paslapti"
turejom su vyru ir savo varianta, bet kai gime, tai ziurim gi tik senelio sugalvotas limpa, o musu -ne
As buvau nusiteikusi prancuziskai ateiciai, todel jau senu senovej buvaus sugalvojusi busimiems vaikeliams vardus: Mathieu (Matas), Guillaume (Gijomas), Sophie, Adrianne (Adriana, Adrija). Pirma varda issireikalavau - tiesiog pasakaiu vyrui, kad sunus bus Matas, o jam patiko. Mergytei jis buvo sugalvojes Neringa ar Meda, o berniukui Vykantas... Ziuresiu, kaip toliau man seksis su vaikais . Siaip manau, kad galutinis sprendimas priklauso mamai - ji daugiausia vardu vaika vadina..