Įkraunama...
Įkraunama...

Kas išrinko Jūsų vaikui vardą?

Apklausa: Vardą vaikui išrinko: (739 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(dira @ 2008 05 23, 19:53)
Mes ilgai rinkom kartu su vyru....... bet išrinkom dar prieš gimstant

Pirmai mergaitei sugalvojau dar besilaukiant.Visiems jis patiko. O jau antrai mergaitei ilgai galvojom. Jau ir tetis aktyviai dalyvavo. Norejo vyras ilga varda duoti, betgaliausiai nusprendem, kad neverta, nes visvien bus trumpinamas. Daveme trumpa grazu varda smile.gif
Atsakyti
abiems vaikams vardus pasiiūliau aš, o vyras sutiko.
Atsakyti
Pirmam vaikui vardas buvo sugalvotas senu seniausiai ir niekas negalejo tam pasipriesint . jei bus kitu tai leisiu galvot visiems smile.gif
Atsakyti
jau seniai sugalvojau vaikui varda o kai pastojau tai vyras nepriestaravo
Atsakyti
o pas mus vyras sugalvojo varda maziukui...kazkaip visa nestuma tie vardai keitesi ir nebuvo tokio kuris but labai tikes ir patikes...man tas vardas irgi tpatiko, tik sakiau paziuresiu i vaikuti ir matysiu ar jam tinka smile.gif
Atsakyti
Musu maziukui varda isrinko vyro jauniausia dukra. As buvau po cezario - pilnos narkozes, tai man visi vardai buvo grazus... Dabar negaliu vaikiuko vardu vadinti, nelimpa...ir kaip priprasti...
Atsakyti
Sunui isrinkom kartu csu vyru,o dukrai varda isrinko vyras. smile.gif
Atsakyti
pati isrinkau 4u.gif
Atsakyti
balsavau kad abu su vyru, nors iš tikro reikėtų sakyt, kad internetas. labai daug ginčijomės, kol atradom abiems patinkantį vardą. aš negalėjau duot lietuviško, nes niekas neištartų, arba iškraipytų, o tie kur siūlė vyras, labai neskambėtų kalbant lietuviškai (Railis, Lyrojus, Džesis doh.gif ). universaliems vardams peilis -- trumpinimai. nes man visi Rikiai, Bobiai, Džoniai -- labai šuniukiški blush2.gif
tai vieną vakarą vyras varė per ilgiausią vardų sąrašą internete, galų gale klausia -- o kaip tau Marvin? pagalvojau -- lietuviškai būtų Marius -- ai, bus gerai, nes jau atsibodo tie ginčai. biggrin.gif
bet ot proto bokštai -- kai antrą vardą galvojom, vienbalsiai nutarėm, kad Lukas. ir be jokių ginčų, be vertimų, be aiškinimų. dabar galvoju -- būtų vien tik to Luko ir užtekę, o dabar dviratį išradom blush2.gif
Atsakyti
Visada buvau uz lietuviskus,paprastus vardus,todel ,kai senelis pasiule pirmaji anuka pavadinti Kernium,buvau baisiausiai pries.Pasirodo,tai senas pagoniskas vardas,kuri "nesiojo" pirmasis Kernaves kunigaikstis.To as buvau negirdejusi,nors gyvenau netoli Kernaves( tai buvo pries beveik 13 metu).Kai gime sunus,dar guledama ant gimdymo stalo ir paklausta gydytojos kaip pavadinsiu sunu,net nesusimasciusi pasakiau"Kernius".Dabar dekoju likimui,kad taip padariau,nes Kerniaus senelio jau 3 metai kaip nebera siam pasauly.O Kernius didziuojasi,kad turi varda,kuri jam isrinko senelis.Taigi,labai daznai ne vardas,o jo parinkimo istorija suteikia vardui prasme ir jis pasidaro grazesnis,reiksmingesnis.Ir tada pasidaro juokinga,kai perskaitai , ka reiskia vienas ar kitas vardas.Kernius turetu reiksti " kresnas,mazaugis",bet yra visai atvirksciai.Manau,ne vardas nulemia zmogaus isvaizda ar likima,o pats zmogus.Pati graziausia varda gali sutersti piktas , ziaurus zmogus ir jo reiksme aprasyta knygoje visai neteks prasmes...
Atsakyti
isrinkau as , draugui nepatiko bet veliau priprato nes as visada sakiau kad vaiku vardas bus kajus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Isrinko vyras...
Kai laukiausi ilgai nezinojom kas gims..Buvom sutare su vyru-kad jei berniukas, jis rinks varda, jei mergaite-as. Mergaitei jau senu seniausiai buvau isrinkusi varda-Kamile...sakysit banalu, atsibode...galbut ir busite teisios..bet dar budama kokių 20 metu palangoje pamaciau mergyte Kamilia (taip ja vadino senele) sviesiaplauke garbanele su melynom akim wub.gif isimylejau tada ta mergyte ir ta varda...

O kadangi vyras niekaip negalejo isrinkti berniukiska varda, atsargiai isrinkau pati ir berniukui..bet vyras kaip isgirdo uzprotestavo smile.gif Tai ji paskatino greiciau isrinkti varda..jisisrinko, man tiko ir patiko..Tikesimes kad ir maziui kai jis isaugs tas vardas nebus negrazus...
Atsakyti