Mano vaikiuko vardas laukė jo gerus 20 metų, nes visada žinojau, kad savo vaiką pavadinsiu savo mylimiausio žmogaus - mano tėčio - vardu. Na, beveik... Mat tėtis turi latvišką šio vardo interpretaciją Ir kai vyrui pasakiau, kaip norėčiau pavadinti sūnų - mielai sutiko, nes sakė, kad skamba švelniai, bet tuo pačiu ir vyriškai.
Lai nesupyksta kitos mamytės, bet mano tokie vardai, kaip Gitanas, Rūtenis ir pan. - tai Bet čia tik subjektyvi nuomonė.
Abu sūnelių vardus suradau aš tame pačiame vardyne, bet gal kokį 10-tą kartą skaitant užsikabinau. Kadangi norėjau, kad būtų reti ir lietuviški, tai teko pavargti, kol tokius radau. Po to dar sekė vyro įtikinėjimas, kad tai patys tinkamiausi vardai. Galų gale vyras pritarė mano atrastiems vardams
na neisivaizduoju kaip gali isrinkti vienas kuris nors is tevu,o dar graziau bendradarbiai ar draugai mes rinkom kartu,kartu taremes,baremes,ir susitarem
Aš pasiūliau vardą, o vyras sutiko.
QUOTE(BITUTE 27 @ 2005 04 11, 17:50)
Nenoriu, kad pagal jos vardą mane atpažins. Pažįstu tik dar vieną mergaitę tokiu vardu.
QUOTE(rosa @ 2005 05 15, 17:27)
Nenoriu, kad pagal jos vardą mane atpažins. Pažįstu tik dar vieną mergaitę tokiu vardu.
Tai pasakyk, kad čia tavo draugės dukros vardas
mes vaikui vardus renkame kartu. mano, manymu kiti tik gali išsakyti savo nuomonę, bet vaikui vardą turi duoti jo tėvai. aš labai gražiai stengiuos šitą išaiškinti nekaikuriem mūsų giminaičiams
Kadangi pirmą kaip ir močiutė išrinko,tai jau antrą rinkom tik su vyru ir jokių kitų nuomonės neklausėm.Kad ir daug ir visokių nuomonių buvo
o mes vaikiukui varda isrinkome abu su vyru bevartydami vardu knyga
O mes su vyru pasidalinom.Dar sūnus nebuvo gimęs, o aš jau žinojau kad duosiu Tomo vardą. Nors dar net lyties nežinojau. Ir pats vardas išplaukė iš pasamonės. Specialiai nieko negalvojau, bet vieną rytą atsikėliau ir jau žinojau, jei gims sūnus, bus Tomas.O mergaitei vardo pasamonė nepasakė, todėl leidau pasireikšti vyrui.
mes irgi ilgai negalvojom.kaip dabar prisimenu,sedejom ant Nemuno kranto(Panemunej),as pradejau klausinet vyro.jei bus mergaite(nes dar nezinojom,kas bus )-plauke ivairus vardai,tokie kaip Greta,Kornelija ir t.t.
o va su berniukiskais-visai joks nejo i galva!
po to,kai jau suzinojau ir pranesiau savo brangiausiam,ka turesim,jis kazkaip netiketai pasake "Kotryna"
man irgi tas vardas kazkodel labai patiko,o kai gime musu mazule-pasakiau:"Taip,jai sis vardas labai tinka!"
o va su berniukiskais-visai joks nejo i galva!
po to,kai jau suzinojau ir pranesiau savo brangiausiam,ka turesim,jis kazkaip netiketai pasake "Kotryna"
man irgi tas vardas kazkodel labai patiko,o kai gime musu mazule-pasakiau:"Taip,jai sis vardas labai tinka!"