Įkraunama...
Įkraunama...

2008 Sausinukai draugauja čia

QUOTE(zipkute @ 2011 04 06, 10:55)
sveikutės,

kiek skaitau, tai vedat vaikus kultūrintis...kažkaip gėda pasidarė, nes maniškis buvo tik cirke ax.gif ir tai ne aš vedžiau, o krikšto mamytė. tai net tiksliai ir nežinau, kaip jis ten reagavo.
Mieste gyvenant, kultūrintis paprasčiau, o vat kai kaime sėdi, tai labai sunku kažkur išsiruošti. Na bet manau dabar nuo sekmadienio atidarysim kultūrinimsi sezoną - važiuosim į vaikų prapoginių šokių konkursą (nors ir šiaip dažnai į tokius einam, nes pusseserė šoka). Būtinai pasidomėsiu artimiausiuose miestuose kokie renginiai vyksta vaikučiams. Kažkokia netikus pasijaučiau  doh.gif

vaišinkitės
user posted image

vos seile nepaspringau smile.gif
nereikia kazkaip netaip jaustis 4u.gif Manau kiekviena musu darome arba stengiames daryti tai kas -iausia smile.gif ant kiek tai yra imanoma, ir nesvarbu, ar tai pasaka kiekviena vakara, ar teatras ar dar kazkas...manau vaikams tokio amziaus svarbus laikas leidziamas kartu su teveliais, kazkokia bendra veikla smile.gif
Atsakyti
tikrai,kad teisybe sakai,Liulka:)vaikams svarbiausia turi buti tevu demesys ir rupestis,kiekvienas pagal galimybes nueina kazkur arba laika praleidzia taip kaip atrodo geriausiai.Manau pradeje lankyti mokyklas vaikai ir i teatrus ,ir i kinus,ir dar daug kur nuvaziuos ir pamatys.As pati pamenu daugiausiai su klase visko aplankydavom arba su draugem nueidavom ,jau paaugusios pacios ir i kinus,i teatrus.

Kaip jusu vaikuciai ar prie kompiuteriu nenori pasedeti jau,tarkim kokiu zaidimuku pazaisti ar dar ko?pas mus tai beda greitai bus su tuo kompu,kai buna darzelyje tada gerai,kai grysta iskart junk jai kompa,dazniausiai praso,kad kokia muzika ijungciau,per youtuba ir tada jau grazuole mano pati ten tuos vaizdelius jungiasi ir ziuri.Neleidziu sedeti ilgai,bet jau darosi problematiska susitarti,bijau ,kad nepriprastu,ten sedeti,juk ir negerai dar mazute,akis gadina,beto bijau,kad poto bus neidomu nei zaisti,nei knygom kokiom dometis.Pasidariau isvada,kad tos technologijos nieko gero neduoda,va kai as augau nebuvo nei kompu,nei mobiliaku dar,o dabar kiekvienas pyplys jau eidamas i mokykla beveik viska turi,pradedant kompiuteriais,visokiais mp3 grotuvais ir dar kazin kuom smile.gif doh.gif
Atsakyti
Labas rytukas

del kompiuteriu-tai mano mažoji megsta pažaisti va čia......čia

čia tokie lavinantys žaidimai...ji ir spalvas išmoko ir geometrines figuras jau pažysta ir skaičiuot mokosi....žinoma neleidžiu sedeti ištisom valandom ir tai tik žiema praktiškai,nes va tik saulute išlenda ir ji lekia y kiema,net nerupi tas kompiuteris...taip ,kad vasara manau jokiu problemu nebus........

o kai mes augom nebuvo kompiuteriu ir nereikejo,o dabar manau nieko nepakeisi,.tik reikia žinoma neleist tiek kiek jie noretu......
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2011 04 07, 12:43)

aciu uz nuoroda bigsmile.gif reiks uzrodyt maziui, gal susidomes..kol kas tik multikus per kompa ziuri..
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2011 04 07, 10:43)
Labas rytukas

čia tokie lavinantys žaidimai...ji ir spalvas išmoko ir geometrines figuras jau pažysta ir skaičiuot mokosi....žinoma neleidžiu sedeti ištisom valandom ir tai tik žiema praktiškai,nes va tik saulute išlenda ir ji lekia y kiema,net nerupi tas kompiuteris...taip ,kad vasara manau jokiu problemu nebus........

o kai mes augom nebuvo kompiuteriu ir nereikejo,o dabar manau nieko nepakeisi,.tik reikia žinoma neleist tiek kiek jie noretu......

aciu uz nuoroda,tikiuosi rasim ko nors mums patinkancio:)
Atsakyti
labas rytas 4u.gif 4u.gif

bet tai kas per oras blink.gif baisuma..

kirbe, dar karteli dekui uz nuoroda, vakar vakara mazasis sededamas prie tu zaidimu praleido, lb idomu, lb smagu thumbup.gif 4u.gif 4u.gif

kalbejau vakar su vaiko logopede, blogas sukandimas musu verysad.gif prasysim siuntimo pas gydytoja..ne tai, kad blogas, bet ji per savo darbo praktika dar tokio atvejo nemate..dantukai lb tiesus, bet susikanda galiniai, o tarp priekiniu dantuku yra tarpelis (kaip o raide) ir jie niekaip nesusikanda..buvau ta dalyka pastebejus, bet nei seimos gydytoja, nei lor nieko nesake, maniau nieko tokio, isaugs..
gal kuri susidurusi su panasiu atveju? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos ot dėl sukandimo įdomu pasidarė ir man nes pas man vaikino priekiniai atsikišę priekiniai dantukai irgi ne tobulas sukandimas g.gif ar tai trukdo kalbėjimui,nu šakės blink.gif
Atsakyti
QUOTE(tamsi @ 2011 04 08, 12:49)
Sveikos ot dėl sukandimo įdomu pasidarė ir man nes pas man vaikino priekiniai atsikišę priekiniai dantukai irgi ne tobulas sukandimas  g.gif ar tai trukdo kalbėjimui,nu šakės  blink.gif

kalbos raidai netrugdo, bet trugdo tarti tam tikrus garsus. pvz manasis "s" taisyklingai netaria, nes liezuvis iskrenta pro sukastu dantu ta nelemta tarpiuka..atrodo aiskiai parasiau unsure.gif

bent jau as manau, kad manojo problema - ilgo tiutes ciulpimo pasekme..antradieni uzsirasiau vaiki pas seimos gydytoja, kad duotu siuntima i Vilniu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neiste: 08 balandžio 2011 - 13:18
Labas,

aciu uz nuorod reikes isbandyti.

del sukandimo nieko negaliu pasakyti, o jus kiek ilgai tiute naudojotes?

maniskis vel sirguliuoja, ***** nuejo tik 3 dienas i darzeli ir vel, siaubas kazkoks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Agoja @ 2011 04 08, 17:11)

sveikit unsure.gif 4u.gif
tiute iki 3metu, bet nuo 1.5 jos reikedavo tik pries miega, uzmiegant (kai uzmigdavo isimdavau) ir labai supykus
Atsakyti
na nemanau,kad nuo tiutės ,nes mano dukra iki beveik 3m su ją draugavo ir sukandimas tobulas,o mažius 2m metė tiute lauk ir va turim atsikišusius dantulius doh.gif Čia gal labiau genetika,gal pro,pro pro dėdės tetos ar močiutes turėjo panašu sukandimą ir pan doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tamsi: 08 balandžio 2011 - 15:48
4u.gif sveikutės,

mano vyresnėlis soskės iš viso neimdavo smile.gif sukandimas tobulas.
Kitas sūnelis su soske draugauja tik kai miegot einam - apatinia dantukai kreivoki. Bet nežinau ar čia soskė kalta. Nes apatinių dantukų kreivumas lygiai toks, koks ir pas mane yra.
Tiesa, norėjau pasipasakoti, kaip man dabar sunku...mūsų tėvelis išvažiavo užsienin uždarbiauti, ir negrįš iki žiemos. Kol kas vaikai nelabai reaguoja, kartais paklausia vyresnėlis apie tiatį, bet pasakau, kad dirba ir apsiramina. Kažkaip nėra didelių isterijų. Bet kai einam miegoti, tai vieta kur tėvelis guli turi būti laisva, neleidžia ten nei man nei mažesniam broliukui gultis. Baisoka, kad gali po tokio ilgo laiko tėvelio nepažinti. Na bet guodžiuosi tuo, kad yra ryšio priemonių ne tik garsinių, bet ir vaizdinių ax.gif ax.gif
P.S ax.gif . vakar kepiau varškės apkepą thumbup.gif žinokit tobulas, tik nufotografuot nespėjau...tiesa nedidelis gabalėlis likęs buvo, tai vaikai suvalgė vietoj pyrago smile.gif skanus tiek karštas tiek šaltas
šiandien dariau balandėlius smile.gif niam niam niam thumbup.gif
gal ir gerai kad neturiu fotkių ir nededu smile.gif otai vėl apetitą sužadinčiau, o jei kuri dietos laikotės, tai nenoriu trukdyti smile.gif

beje, kas liečia kūno linijų, ar jau atgavote savo priešgimdymines linijas? doh.gif aš tai dar ne...nors labai ir pastangų nedėjau ax.gif valios pas mane nulis smile.gif gal kuri turi tobulą dietą - valgau ir lieknėju blush2.gif blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(kirbe @ 2011 04 07, 11:43)
Labas rytukas

g.gif na man užtenka, kad per tv kelis animacinius pažiūri (nebeleidžiu nieko apart baby tv, nors anglų kalbą moka biški). Per kompą stengiuosi nieko neleisti žiūrėti. Muzikos kompu klausom ir klipukus pažiūri smile.gif stengiuosi irgi rodyti kokius vaikiškus, nors kartais ir tektoniko užsigeidžia, šiaip dažniausiai vaikiškas daineles 4u.gif

o šitie žaidimai, kur užrodėt labai faini man, bet vaikui jų net neketinu rodyti, nes sėdėt dienų dienas prie pc, manau yra jau baisu. Su ta nuoroda jūs jau pratinat vaikus prie pc, o tai manau jau blogis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zipkute: 09 balandžio 2011 - 17:30