Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(airv @ 2011 03 14, 16:34)
Aš manau, reikia chemijos smile.gif pajautimo kada kuo vadovautis.

Aš vienuolika metų dainavau, teko atlikt gana sudėtingus kūrinius.. Bet, nepatikėsit- aš nepažįstu natų, kas yra visa ko pagrindas smile.gif
Ir žinau ne vieną garbų kūrėją, kuris nežino pačių pagrindų, tiesiog turi pajautimą kažkokį, matyt tai talentas ar Dievo dovana, kad žmonės taip moka.

Bet man labai patiko išsakyti žodžiai, kad tam, kad sulaužyti taisyklę, reikia pirma ją žinot smile.gif

Iš esmės, manau, talentas ir pajautimas mene yra svarbiau nei disciplina ar mokslas. Gali techniškai tobulai viską žinoti, bet va nėr nuojautos ir viskas.. O be to svarbaus pajautimo ir menas bus daromas gryn techninis, bejausmis..
Atsakyti
atnesu zydejima smile.gif
user posted image
o gal sita
user posted image
ar nei viena blush2.gif

Atsakyti
aš va atnešiu kelis labai paprastus portrečiukus-bandymus kritikai. smile.gif buvo vienas iš pirmųjų kartų, kai rimčiau fotografavau žmogų. mokausi gi, jaukinuosi modeliuką biggrin.gif
user posted image

user posted image
laukiu pastabų smile.gif
Atsakyti
Jei ne per vėlu aš koliažui ryt 18-19 h foto atsiųsiu. Tik dabar po darbų gryžau bet į šokių repeticijas išbėgu, ar po to ką spėsiu nebežinau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(je t'aime @ 2011 03 14, 18:38)
aš va atnešiu kelis labai paprastus portrečiukus-bandymus kritikai.  smile.gif buvo vienas iš pirmųjų kartų, kai rimčiau fotografavau žmogų. mokausi gi, jaukinuosi modeliuką biggrin.gif

laukiu pastabų smile.gif

pirmoji visai nieko smile.gif bet antroji nepatiko man .. rakursas negeras, reiktų stengtis fotografuoti taip, kad nosies tų landų nesimatytų unsure.gif
Atsakyti
turiu klausima smile.gif

va ziurineju dabar potretus, ir beveik visuose, nesakau kad visuose, bet beveik....portretai buna centruoti, jeigu ne galva centre, tai tada akys...tai sakykit, is kur cia paplito ta "taisykle", kad centre ypac akys yra negerai?
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2011 03 14, 20:19)
turiu klausima smile.gif

va ziurineju dabar potretus, ir beveik visuose, nesakau kad visuose, bet beveik....portretai buna centruoti, jeigu ne galva centre, tai tada akys...tai sakykit, is kur cia paplito ta "taisykle", kad centre ypac akys yra negerai?

is SM biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 14, 21:32)

na kodėl, ne iš SM.
Centrinė kompozicija blogai tada, kai būtent tai foto netinka, arba blogai atlikta. Vat Alabama prieš tai rašė apie diskusiją, taisykles ir pajautimą. Na įsimenam, centruota tai blogai. O kai ateis pajautimas, tada gali būti netgi pagirtina smile.gif
Klystu gal, bet visuomet siūlau pradžioje išmokti taisykles, nors maištauti irgi yra gėris, ir taisyklių laužymas, jų neįsisavinus irgi gėris. Bet darykit tai protingai, arba su širdim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 14 kovo 2011 - 20:41
QUOTE(Yvette @ 2011 03 14, 14:41)
Green Tea, tavo nuotraukai jau sumąsčiau pratęsimą tik reikia išpildyti. Nežinau ar bus kažkas panašaus į tai, kaip įsivaizduoji pati, bet kilo tik ta mintis  smile.gif Ryt manau galėsiu pabandyti.

Sauniai cool.gif Pas mane pratesimui bent 5 idejos, idomu, gal kokia ir sutapo.

Paruosiau koliazui nauja nuotrauka, si karta lengva ir su begale interpretaciju bei pratesimu galimybiu. Universali tokia gavosi, nors karta cool.gif

Taip pat siandien jaukinausi modeli, ir ji liko suzaveta bandomuju nuotrauku ir prase atsiusti. Todel ateinu su techniniais klausimais si karta cool.gif

Apdirbau oda su soft skin, ar ji vis dar atrodo naturali?
Ar akys atrodo naturalios? (jas irgi apdirbau)
Ar antroj nuotraukoj ne per geltonas veidas?

user posted image

Kad si nuotrauka nucentruota ir plaukai nesukuoti zinau, prasom uz tai nebarti, bet pozos pakomentavimas (gera/bloga) laukiamas.

user posted image

Labai laukiu komentaru - bandau prisijaukinti zmoniu nuotrauku apdirbima, bet pati negaliu apsispresti, gerai ar ne blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 03 14, 20:40)
na kodėl, ne iš SM.
Centrinė kompozicija blogai tada, kai būtent tai foto netinka, arba blogai atlikta. Vat Alabama prieš tai rašė apie diskusiją, taisykles ir pajautimą. Na įsimenam, centruota tai blogai. O kai ateis pajautimas, tada gali būti netgi pagirtina  smile.gif
Klystu gal, bet visuomet siūlau pradžioje išmokti taisykles, nors maištauti irgi yra gėris, ir taisyklių laužymas, jų neįsisavinus irgi gėris. Bet darykit tai protingai, arba su širdim.

na as turejau omeny, kad cia ta taisykle tokia isitvirtinus SM, kad daugelis net nepasidomi kaip ten yra is tiesu. tiesiog sako, kad negalima centre ir tiek. viskas galima. centre buna ramybe. nereik blaskytis. kai centrai isskirstyti, atsiranda sokinejimas ir konfliktas, ir dar kazkoks ten zvilgsnio ejimas. todel manau, kad centrine kompozicija tokia pati normali smile.gif jei su tikslu. o ne tai, kad centre ir vsio, blogai.
Atsakyti
Va atvejis, kai centre yra gerai:)
Kvadratas:)
http://fotokudra.lt/...p...=topd&page=
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2011 03 14, 21:45)
Apdirbau oda su soft skin, ar ji vis dar atrodo naturali?
Ar akys atrodo naturalios? (jas irgi apdirbau)
Ar antroj nuotraukoj ne per geltonas veidas?

Man oda lyg ir nieko visai..na gal ir matosi kad tvarkyta, bet man tinka tokia soft biggrin.gif o akiai kairiame kampe kas yra tai nesuprantu... o geltonumo pas mane visai nematyti...
Atsakyti