Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Mija23 @ 2011 03 19, 00:43)
o kiek reikia sulaukt "gerai", kad uzskaityt ND?

dedu dar 2 ir 3, sakau geriau patersiu senoj temoj  biggrin.gif

geri visi nd, jei 3iam supranti, kas keicias smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 03 19, 09:16)
Aha  blush2.gif  Truputį šoką gavau pamačius plotį ir dydį hihihi.gif O šiaip nelabai galiu kol kas išbandyt - mano dukra siunčia mane labai toli, vyro nėr, o daiktus fotkina milijoną kartų geriau nei mano kitas sigma ala ir macro biggrin.gif

Nu tikrai toks nemenkas palyginus pvz su 50-uku 1.8 Nikono (dabr turiu tokį užsidėjus), Pastarasis tai lengvutis. O nemačius Sigmos, net nesitikėtų, kad 50mm, gali būti toookio dydžio smile.gif Gerų kadrų cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hazelnut: 19 kovo 2011 - 09:38
QUOTE(joreta @ 2011 03 18, 23:41)
O dėl ND Mija23, gal kas gudriau pasakys, bet 3-ioj lyg abu paskutiniai vienodai ryškūs  smile.gif

gi matosi tas skirtumas. i akis anciukams paziurek. tikrai vieno ryskesnes uz kito
Atsakyti
QUOTE(hazelnut @ 2011 03 19, 09:25)
Nu tikrai toks nemenkas palyginus vz su 50-uku 1.8 Nikono (dabr turiu tokį užsidėjus), Pastarasis tai lengvutis. O nemačius Sigmos, net nesitikėtų, kad 50mm, gali būti toookio dydžio smile.gif Gerų kadrų  cool.gif

Tai va, aš mačius kitų 50-ukus, todėl ir nustėrau atidarius laugh.gif

ačiū aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(hazelnut @ 2011 03 19, 06:29)
NE sakau apdirbimui. Labai labai retai netikros, sufototošopintos actionais, ypač vintažiniais, maisto foto atrodo skaniai. Nu netinka (IMHO). Tikrai daug domiuosi maisto fotografija, tai nė vienas, nė vienas tikras maisto fotografas nevintažina nuotraukų.

Dar trūksta priekio. lėkštelės krašto, ne dabar blynai kaip ore pakibę.

Šiaip gerai, kad fotkinai akių lygyje - kuo aukštesnis gaminys/ krūvelė, tuo labiau jo negalima rodyti iš viršaus, nebent lbai graži lėkštės kompozicija.

Papuošimui, rinkčiausi labai skystą, bet sirupingą uogienę. dar geriau skystą medų, arba sirupą, jie gražiai tįsta, nubėga, o paprastos uogienės susigeria į blynus ir būna šnipštas smile.gif

ooo,ačiū aciuks.gif Mokausi dirbt su fotošopu tai sergu actionais dabar doh.gif Žinau,kad reikėtų pristapdyt biški unsure.gif kišu visur doh.gif
Lėkštės gražios neturiu,todėl neėmiau į kadrą biggrin.gif Ir jo,su uogiene aš ten prisižaidžiau,kitoj pusėj blynų, bardakas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2011 03 19, 00:57)
jei perpratai kaip sufokusuot, manau, tiks, o jei ne - bandyk dar. Gi, sau mokinamės  mirksiukas.gif
2,3 gerai  smile.gif

zinau, kad sau, tik man ypac toj su anciukais gan ryskiai matosi kur fokusas ir atrodo gerai smile.gif, bet pabandysiu dar padaryt kelis variantus, gal dar ryskiau matysis ax.gif

QUOTE(Rita Gude @ 2011 03 19, 08:45)
Labas prisijungusiai smile.gif Dėl ryškaus fokuso nefokuso patarčiau tuos taškus ekranėlyje spaudyt  4u.gif  Bet šiaip man viskas ten matosi

apie kokiu tasku spaudyma cia kalbi? niekada taip nedariau g.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 19, 09:22)
geri visi nd, jei 3iam supranti, kas keicias smile.gif

na manau supratau, gal butu buve geriau, jei fona marga buciau pasirinkus, butu matyt geriau pasikeitimai, bet man ir cia gan ryskiai matosi, kad fonas keiciasi ax.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 19, 09:25)
gi matosi tas skirtumas. i akis anciukams paziurek. tikrai vieno ryskesnes uz kito

drinks_cheers.gif

bandysiu siandien 4 nd pasidaryt, o va su tuo WB greiciausiai strigsiu, nes nelabai aisku man, kaip ten ka daryt, bet eisiu dar skaitytis biggrin.gif

user posted image
kazin sita verta nors biski demesio ar kist ja toliau kur smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mija23 @ 2011 03 19, 11:25)
apie kokiu tasku spaudyma cia kalbi? niekada taip nedariau  g.gif

Aš irgi nedariau iš karto, todėl ir su fokusu nesusitvarkiau tame žaidime. Norėjau ryškesnio nei tavasis, vargau vargau. O pasirodo yra ekranėlyje tokie fokuso taškai (bent Pentax tikrai yra). Man jis atsiranda kai paspaudžiu mygtuką OK, tada atsiranda taškais suskirstytas ekranas ir pasirenki tašką, kuriame nori fokuso.

Siūlau paieškot instrukcijoj g.gif Net jei ir kitomis kalbomis, bus - focus, o ten jau rasi ir suprasi. Tik turėk omeny, kad tu viską gerai sufokusavai, tik būna jis ryškesnis, kai tuos taškus paspaudi. Bent jau pas mane, su mano objektyvais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 19 kovo 2011 - 11:46
Sveikos, nežinau kiek valandų pas jus paroj, bet tikrai daugiau nei pas mane biggrin.gif Nes vytis tai gerokai reikia smile.gif
Dedu iškart kritikai, nes laabai lėtai stumiuosi į priekį pati viena ax.gif
Žiemą niekas nenori fotografuotis, tai kankinu vaiką biggrin.gif
user posted image

Nelygus fonas, kadieniniai marškinukai, kas dar?
user posted image

O čia labai knietėjo pažaist su yvettes parodytu jb, nors vaiko akys daugiau į pilkumą... Šiek tiek pamurzino kaklą, bet man visai nieko ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2011 03 19, 00:30)
Flickre man visiškas ignoras,tai atėjau primint apie save  biggrin.gif Nepamirškit ką? Aš pareisiu.

ne tau vienai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nieliuke @ 2011 03 19, 13:02)
Sveikos, nežinau kiek valandų pas jus paroj, bet tikrai daugiau nei pas mane biggrin.gif Nes vytis tai gerokai reikia smile.gif
Dedu iškart kritikai, nes laabai lėtai stumiuosi į priekį pati viena ax.gif
Žiemą niekas nenori fotografuotis, tai kankinu vaiką biggrin.gif

Nelygus fonas, kadieniniai marškinukai, kas dar?

O čia labai knietėjo pažaist su yvettes parodytu jb, nors vaiko akys daugiau į pilkumą... Šiek tiek pamurzino kaklą, bet man visai nieko ax.gif

visose nuotraukose trukdo tie ibrėžimai, ar kas ant veiduko... O paskutinioji būtų labai smagi, jeigu ir berniuko apranga derėtų su skrybėlaite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2011 03 18, 23:43)
Viskas gerai.  smile.gif

Va mano blynai biggrin.gif

Aš jus vejuosi .Lėtai,bet vejuosi .

man nekaniai atrodo blush2.gif tas fonas mėlynas visą reikalą gadina, tokia sintetika atrodo, nežinau net kaip išsireikšt biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Mija23 @ 2011 03 19, 11:25)

kazin sita verta nors biski demesio ar kist ja toliau kur smile.gif

o jau spalvos kokios wub.gif gaila, kad ten ne bitutė, įdomu ta musė ką ten veikia biggrin.gif neįprasta matyt tiesig biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 03 19, 13:20)
ne tau vienai  lotuliukas.gif

gavai biškį dėmesio laugh.gif lotuliukas.gif Nuolankiai biggrin.gif Nebuvau niekad užėjus, nemėgstu flicrės kažkaip:)

Mustačio
, tau kitą kart biggrin.gif Nors šiaip aš tavo blogo lankytoja ir (turbūt reikia pasakyti), kad jis man patinka labiausiai iš visų čia esančių blush2.gif bent iki barankų, seniai jau buvau smile.gif

va dar svajonę pamačiau biggrin.gif Aną irgi esu apžiūrėjus biggrin.gif Ir vis nesuprantu kodėl ji čia tų savo grožių nerodo (o gal jau rodė anksčiau? ) Su plokštele nuotrauka pati pačiausia. Ir autoportretai patinka smile.gif

Va dar prisiminiau airv biggrin.gif Noriu pasakyti, kad ta mergina, kuri su skarele prie lango ir daugiau jos nuotraukų yra, na kur plaukai iki pečių beveik, tamsūs. Ji tobula modelis ir tamstos darbas ten visose jos nuotraukose, mmm, uoga wub.gif

kam dar dėmesio reikia? biggrin.gif Bet biškį man ramintis yra, toks jausmas, kad aš neturiu ką veikti, jau gėda, atrodo suaugus, bet pliurpiu ir pliurpiu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 19 kovo 2011 - 14:11