Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Terra, dar pakankinsiu smile.gif
Kadangi duonos poreikis vakar buvo didžiulis, o kvietinio raugo jau turėjau, tad kepiau jūsų kvietinę duoną (tą, kur buvo supainioti miltai, ir vietoj ruginio raugo padarytas kvietinis; receptas 17 temos 29 psl.) http://www.supermama...?...0838&st=336
Pirmas dalykas, mano tešla gavosi gana šlapia, t.y. rankomis neminkoma. Pridėjau kvietinių miltų, suformavau kepaliuką, bet per ~3 val. jis iškilo kur kas mažiau nei jūsų nuotraukoje. O kepant sprogo per pusę horizontaliai:oh Skonis geras, tik kiek sausoka. Arba dėl to, kad mažai iškilo arba miltų per daug. Ką ne taip dariau?
Atsakyti
QUOTE(kajuka @ 2011 03 13, 18:27)
Nuskambejo tai kaip reklama. Bandziau pacioj pradzioj duonos kepimo ir tuos misinius tai didesnio brudo valgyt neteko. Aisku kiekvieno skonis skirtingas kitiem gal ir skanu kai skanesnes nera valge.



Sveikos. Reklamuoti nieko nereklamavau, tiesiog patarti norejau. nes zinau tokius kepinius su raugais naminiais, valgiau ne viena ir pati kepiau ne karta. O pagal misini pasidaryti lengva ir tikrai skanu, graziai pakyla. tad norejau tik patarti toms ,kurios nori issikepti duona. Pomidorais metyti nereikia;)
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 17, 12:21)
Terra, dar pakankinsiu smile.gif
Kadangi duonos poreikis vakar buvo didžiulis, o kvietinio raugo jau turėjau, tad kepiau jūsų kvietinę duoną (tą, kur buvo supainioti miltai, ir vietoj ruginio raugo padarytas kvietinis; receptas 17 temos 29 psl.) http://www.supermama...?...0838&st=336
Pirmas dalykas, mano tešla gavosi gana šlapia, t.y. rankomis neminkoma. Pridėjau kvietinių miltų, suformavau kepaliuką, bet per ~3 val. jis iškilo kur kas mažiau nei jūsų nuotraukoje. O kepant sprogo per pusę horizontaliai:oh Skonis geras, tik kiek sausoka. Arba dėl to, kad mažai iškilo arba miltų per daug. Ką ne taip dariau?

Tešla gaunasi lipni, bet suformuoti kepaliuką tikrai eina. Man irgi teko ant stalo pasibarstyti miltų ir kepaliuką apvolioti jais. Jeigu pagal receptą tešla gaunasi skystoka, geriau formuoti šlapiomis arba miltuotomis rankomis, o ne dėti papildomai miltų į tešlą. miltų perteklius tik sausina duonos struktūrą. Geriau šliūkštelti daugiau aliejaus ir eis minkyti. O kildinimo laikas priklauso nuo raugo brandumo ir kambario temperatūros. Aš kildinu pačioje orkaitėje(išjungtoje) arba prie radiatoriaus. Jeigu mažiau pakilo, tiesiog įbeskit pirštą į tešlą, jei duobutė atsistato palengva - reiškia kildinti užtenka.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 03 17, 16:20)
Tešla gaunasi lipni,

Ačiū už patarimus 4u.gif O kaip dėl to vandens? Ar apie tą patį receptą šnekam (žr.viena mano žinute aukščiau)?
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2011 03 17, 10:47)
NATALIUNCIK, turiu klausimeli apie tavo vaisine duona, kaip suprantu galiu deti ka turiu namie: razinos, abrikosai, O skrudinti zemes riesutai tinka?O kai padarai jos kildinti nereikia? Nes kepsiu orkaitej, ant kiek mazdaug laipsniu reikia?

taip, drąsiai dėkit viską ką turit, galima ir riešutus dėt, aš dėjau lazdynų, kešjų. Bet kokia duona reikia kildint, o kept reikia 190temp.
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 17, 15:43)
Ačiū už patarimus 4u.gif O kaip dėl to vandens? Ar apie tą patį receptą šnekam (žr.viena mano žinute aukščiau)?

taip, receptas tas pats. Tik aš jau susimaišiau ir ne ten buvau įlindus biggrin.gif
Atsakyti
Na, raugas man vistiek nesigauna.Užmaišiau su tokiu, koks buvo- duona nekyla schmoll.gif .Bandysiu gauti rauo iš draugių.Gal galit kuri įmesti nuorodą , kur receptukas duonos su ždiovintais vaisiais.Labai noriu tokios išsikepti.Kaip rimi Ponių duona.Ačiū
Atsakyti
Labas rytas,

ar kas kepet Prancuziska batona pagal sita recepta?

275ml vandens
1,5 arbatinio sausto druskos
465g baltos duonos miltai
1 saukstas mieliu
Atsakyti
pasakykit kokiu santykiu keisti slapias mielias i rauga?
Atsakyti
QUOTE(Jaunutia @ 2011 03 18, 12:24)
pasakykit kokiu santykiu keisti slapias mielias i rauga?


kazkur skaiciau, jog raugo reikia 30% nuo visos miltu mases g.gif pataisykit kas jei klystu...
Atsakyti
Sveikos kepejeles 4u.gif

merginos sakykit, as isvaziuoju menesiui ir tikriausiai mano raugas mirtu saldytuve per toki laika? g.gif Transportuot 5val ji irgi gal negera mintis? g.gif ar nieko nenutiks jam? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2011 03 18, 12:32)
kazkur skaiciau, jog raugo reikia 30% nuo visos miltu mases  g.gif pataisykit kas jei klystu...

viską pasakėt teisingai mirksiukas.gif
Atsakyti