Sveikos.
Pagaliau su ruginiu raugu susidraugavau
Kas savaite vis kepu duonele.Aciu Jumi visoms uz isklausymus ir atsakymus i durnus klausimus
O stai kepiau duonele, tik nezinau ar yra sitas receptas, bet idesiu. Man ji skani nerealiai - tik kepu is puses porcijos (gaunasi toks normalus kepaliukas). As megstu dzaniau kepti, kad duonele vis sviezia butu.
Ingridientai:
2 stiklinės kviečių sėlenų;
2 stiklinės avižinių dribsnių;
2 stiklinės linų sėmenų; parduoda nemaltus gerbiu rage
2 stiklinės saulėgrąžų;
100 gramų cukraus.
3 nubraukti arbatiniai šaukšteliai druskos;
1 litras vandens;
2 šaukštai raugo;
1,5 stiklinės rupaus malimo (ruginių) miltų;
2 stiklinės extra kvietinių miltų D405.
Sudedame i didelį dubenį visus sausus ingridientus, išmaišome. Po to supilti vandenį ir vėl išmaišyti. Įdėti raugą, išmaišyti ir palikti 12 val. brandinti.
Po to paimti formelę, suformuoti duonelę ir kepti. Dėti į įkaitintą orkaitę iki 200lapsnių. Kepti 1 val. 15 min.
P.S. As dar kepdama apacioje skarda su vandeniu pastatau.
NATALIUNCIK, turiu klausimeli apie tavo vaisine duona, kaip suprantu galiu deti ka turiu namie: razinos, abrikosai, O skrudinti zemes riesutai tinka?O kai padarai jos kildinti nereikia? Nes kepsiu orkaitej, ant kiek mazdaug laipsniu reikia?