Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Loora @ 2011 03 16, 14:42)
Aciu. O kaip kitos mamytės vėsina? Irgi ant stalo gulinčių grotelių?  blush2.gif

kambario temperatūroje, padėta duona ant grotelių( nes apačia turi nesiliesti su lygiu paviršiumi) ir uždengus drėgnu rankšluoščiu. Batonas ir balta duona, uždengta sausu rankšluoščiu. Aš taip vėsinu.
Atsakyti
Ačiū. Dabar jau žinosiu, nes atvėsindavao orkaitėj lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loora: 16 kovo 2011 - 15:45
QUOTE(Loora @ 2011 03 16, 16:45)
Ačiū. Dabar jau žinosiu, nes atvėsindavao orkaitėj  lotuliukas.gif

jei durelės orkaitės atidarytos, o kodėl gi ne!
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 03 16, 16:26)
kambario temperatūroje, padėta duona ant grotelių( nes apačia turi nesiliesti su lygiu paviršiumi) ir uždengus drėgnu rankšluoščiu. Batonas ir balta duona, uždengta sausu rankšluoščiu. Aš taip vėsinu.

O kodėl apačia neturi liestis su lygiu paviršiumi? Kadangi šito nežinojau, išėmusi duoną iš orkaitės padedu ant lentutės ir niekuo neuždengiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2011 03 16, 16:55)
O kodėl apačia neturi liestis su lygiu paviršiumi? Kadangi šito nežinojau, išėmusi duoną iš orkaitės padedu ant lentutės ir niekuo neuždengiu ax.gif

apačia sušlampa
Atsakyti
Terra, norėjau išsikepti jūsiškę kvietinę duoną su kvietiniu raugu, bet rcepte pasigedau vandens, o eksperimentuoti pabijojau blush2.gif . Gal galit patikslinti, kiek jo reikia? Receptą ėmiau iš 1-ame psl. esančių.
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2011 03 16, 14:42)
Aciu. O kaip kitos mamytės vėsina? Irgi ant stalo gulinčių grotelių?  blush2.gif

Aš ant stalo dedu groteles.

Toms, kurioms neišeina raugas. Tą dieną, kai nustoja kilti, pabandykit maitindamos į vandenį biškiuką cukraus įdėt. Man raugas išėjo tik iš trečio karto. Paskutinį kartą irgi buvo nustojęs kilti, tai cukraus įdejau ir viskas pasitaisė.
O dar patarčiau raugą gaminti plastmasiniame inde. Ir nemaišykit metaliniais šaukštais. Stiklas ir metalas buna labai šalti kartais. Plastmasė ne taip ryškiai reaguoja į temperatūros pokytį, jei ji namuose nepastovi (tarkim naktį smarkiai atvėsta kambarys)
Atsakyti
As rauga pagyvinau vietoj vandens ipildama nefiltruoto alaus.Kita diena smarkiai suburbuliavo smile.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus.Bandysiu gelbėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 16, 18:19)
Terra, norėjau išsikepti jūsiškę kvietinę duoną su kvietiniu raugu, bet rcepte pasigedau vandens, o eksperimentuoti pabijojau blush2.gif . Gal galit patikslinti, kiek jo reikia? Receptą ėmiau iš 1-ame psl. esančių.

Patikrinau seną temą(19), tai 29psl. tikrai yra nurodytas vandens kiekis. Bet nesunku ir pasakyti. Jei kepsit vieną kepalą - tai 230ml vandens, jei du - 450ml. Skanios duonelės!
Atsakyti
Sveikos.
Pagaliau su ruginiu raugu susidraugavau 4u.gif thumbup.gif Kas savaite vis kepu duonele.Aciu Jumi visoms uz isklausymus ir atsakymus i durnus klausimus mirksiukas.gif
O stai kepiau duonele, tik nezinau ar yra sitas receptas, bet idesiu. Man ji skani nerealiai - tik kepu is puses porcijos (gaunasi toks normalus kepaliukas). As megstu dzaniau kepti, kad duonele vis sviezia butu.
user posted image
Ingridientai:
2 stiklinės kviečių sėlenų;
2 stiklinės avižinių dribsnių;
2 stiklinės linų sėmenų; parduoda nemaltus gerbiu rage
2 stiklinės saulėgrąžų;
100 gramų cukraus.
3 nubraukti arbatiniai šaukšteliai druskos;
1 litras vandens;
2 šaukštai raugo;
1,5 stiklinės rupaus malimo (ruginių) miltų;
2 stiklinės extra kvietinių miltų D405.

Sudedame i didelį dubenį visus sausus ingridientus, išmaišome. Po to supilti vandenį ir vėl išmaišyti. Įdėti raugą, išmaišyti ir palikti 12 val. brandinti.
Po to paimti formelę, suformuoti duonelę ir kepti. Dėti į įkaitintą orkaitę iki 200lapsnių. Kepti 1 val. 15 min.
P.S. As dar kepdama apacioje skarda su vandeniu pastatau.

NATALIUNCIK, turiu klausimeli apie tavo vaisine duona, kaip suprantu galiu deti ka turiu namie: razinos, abrikosai, O skrudinti zemes riesutai tinka?O kai padarai jos kildinti nereikia? Nes kepsiu orkaitej, ant kiek mazdaug laipsniu reikia?

Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 03 17, 11:38)
Patikrinau seną temą(19), tai 29psl. tikrai yra nurodytas vandens kiekis. Bet nesunku ir pasakyti. Jei kepsit vieną kepalą  - tai 230ml vandens, jei du - 450ml. Skanios duonelės!


Ačiū 4u.gif, bet...
Nuoroda (kvietinė duona su kvietiniu raugu Terra2) mane numetė į 13 temos 12 psl. Pažiūrėjau 19 temos 29 psl., bet ten recepto nėra schmoll.gif Netgi nė vienos Terros žinutės tongue.gif Mistika g.gif

Kaip ten bebūtų, aš kalbu apie šį receptą:
"atsidėjus tokio raugo dalį jau gaunasi kvietinis, bet jis yra jau ne šviežiai užraugtas ir laikosi stabiliai. Kvietinį starterį aš laikau sandariai uždarytą šaldytuvepačioje apačioje, arčiau kameros.
O receptas tos duonelės toks(neprisimenu, gal jau ir rašiau):
550 kvietinio raugo( ruginis starteris pamaitintas 280gr kviet.I rūšies miltais+280 drungno vandens)
400gr kvietinių I rūšies miltų
400gr rupių kvietinių miltų
2v.š. aliejaus
2v.š. kmynų
1v.š. druskos
Eiga, kaip ir visų mano duonelių kepimo su raugu. Čia dvi normos, t.y du kepalai maždaug po 900gr svorio. Kepiau įkaitintoje orkaitėje iki 240* 10min., vėliau sumažinau temperatūrą iki 200* ir kepiau dar 50 min."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JusRuMa: 17 kovo 2011 - 11:23