Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Sadi @ 2011 04 17, 11:23)
Vakar iškepiau Darnicko duoną pagal Annos. Nu superinė duona - minkšta, drėgna, skani pasakiškai  wub.gif

o aną savaitgalį kepiau įvairių grūdų duonytę

mmm kaip skaniai atrodo thumbup.gif , o kepiai duonkepej ar orkaitej?
Atsakyti
QUOTE(akilezna @ 2011 04 17, 11:12)
mmm kaip skaniai atrodo  thumbup.gif , o kepiai duonkepej ar orkaitej?

orkaitėj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2011 04 17, 12:40)

super, nes as dar neturiu duonkepes, reikes isbandyt, o tinklapis superinis su visais paaiskinimais, kaip ir kas, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2011 04 17, 10:23)
Vakar iškepiau Darnicko duoną pagal Annos

Graziai iskepe duonele smile.gif

Ka reiskia ,,шрота''.ir dar pastebejau,kad ji nededa i duona cukraus.Ar nera rugsti tokia duonele,as tai saldesnes megeja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(akilezna @ 2011 04 17, 14:04)
super, nes as dar neturiu duonkepes, reikes isbandyt, o tinklapis superinis su visais paaiskinimais, kaip ir kas, aciu  4u.gif

aha, tinklapis tikrai superinis. Labai faina moteriškė ta Anna smile.gif Kas skaito rusiškai, išminties lobynai dar čia

QUOTE(ingaaaa @ 2011 04 17, 15:43)
Ka reiskia ,,шрота''.ir dar pastebejau,kad ji nededa i duona cukraus.Ar nera rugsti tokia duonele,as tai saldesnes megeja smile.gif

tas "šrotas" tai bele kokie grūdai skaldyti - aš dėjau sorų kruopas, avižines kruopas ir grikius pasmulkinau blenderiu ir viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2011 04 17, 09:23)
Vakar iškepiau Darnicko duoną pagal Annos recepta

Sveikos. Pasakiskai duonyte atrodo. wub.gif Gaila, kad as nedraugauju su rusu kalba, tai teks ieskoti lietuvisku receptu...

Jau kelinta diena skaitineju si foruma, taip uzsimaniau pabandyti issikepti duonyte su raugu. Aisku, tam reikia pirmiausiai pasigaminti to raugo. smile.gif Galvoju nuvaziuoti i ta garsuji Aleksoto maluna uzsipirkti visokiu miltu ir kito gerio duonytei. smile.gif Gal kas galetu pasakyti, kokiais ten kiekiais prekiauja? Ta prasme maisais, ar galima pirkt ir maziau kg? Kokios miltu, grudu kainos? Na nors mazdaug, kad orientuotis... blush2.gif

Dar norejau paklaust del duonkepes, paskaiciau, kad galima ja "apgauti" ir sekmingai iskepti duonyte su raugu uzstacius ant "kepimo" funkcijos. Pas mane duonkepe Boman CB593. Joje kepiau tik mielines duonas ir pyragus su kepimo milteliais. Ir dabar nesuprantu, ar as nematau, ar si duonkepe neturi kepimo funkcijos? unsure.gif Teslos minkymo funkcija yra, o kepimo tai kaip ir nera? Gal kas turit tokia duonkepe ir galetumet pasakyti, kaip cia yra? Gal su sia duonkepe negalima kepti duonos su raugu? Aisku, visada galima kepti orkaiteje, bet vistiek idomu pasidare. g.gif Aciu kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
Sadi,jusu duona tamsi,o toj nuorodoj atrodo sviesi g.gif
Kaip keistai,pas mane tesla visad skystoka gaunasi as niekad nesuformuoju kepaliuko,kaip ji rodo,tik idedu tesla i forma. smile.gif
Gal negerai taip,bet pagal mano recepta man taip gaunasi.. kitokios nebandziau dar. Gal reik daug daugiau miltu bandyt deti,tada kepaliukas susiformuos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Realybe: 17 balandžio 2011 - 20:08
QUOTE(Sadi @ 2011 04 17, 15:52)
tas "šrotas" tai bele kokie grūdai skaldyti - aš dėjau sorų kruopas, avižines kruopas ir grikius pasmulkinau blenderiu ir viskas  thumbup.gif

Aisku.
O kaip del cukraus -ar dedat jo i tesla?
Atsakyti
QUOTE(zaika @ 2011 04 17, 19:36)
Sveikos. Pasakiskai duonyte atrodo.  wub.gif Gaila, kad as nedraugauju su rusu kalba, tai teks ieskoti lietuvisku receptu...

jei reikės vertimo - galiu išverst smile.gif

QUOTE(Realybe @ 2011 04 17, 21:07)
Sadi,jusu duona tamsi,o toj nuorodoj atrodo sviesi g.gif
Kaip keistai,pas mane tesla visad skystoka gaunasi as niekad nesuformuoju kepaliuko,kaip ji rodo,tik idedu tesla i forma.  smile.gif
Gal negerai taip,bet pagal mano recepta man taip gaunasi.. kitokios nebandziau dar. Gal reik daug daugiau miltu bandyt deti,tada kepaliukas susiformuos g.gif

pagal originalų receptą reikia dėti tamsų medų arba "patoką" (kažkoks gal srupas tamsus?) p aš dėjau salyklo ekstrakto, tai ir gavosi tamsiau smile.gif
dėl to kietumo tai manau nuo recepto priklauso, Aš kelias duonas kildinau formoj, o tepiau išėmusi ant blėkos - laikė formą. Kartą kepiau ne duoną, o formavau mažas bandeles, irgi gražios buvo smile.gif
Jei pagal receptą gaunasi gerai, tikrai nemanau kad reikia kažką keist. Juk svarbu kad duona skani smile.gif Aš va tą Darnickij tikrai dar kepsiu smile.gif

QUOTE(ingaaaa @ 2011 04 17, 22:15)
Aisku.
O kaip del cukraus -ar dedat jo i tesla?

ne, cukraus nedėjau, nes ir pagal receptą nepriklauso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2011 04 17, 22:02)
jei reikės vertimo - galiu išverst smile.gif

Niu tai noreciau to Darnicko duonytes receptuko lietuvisko, labai jau skaniai atrodo. blush2.gif 4u.gif

Neiskenciau, nubegau i parduotuve, nusipirkau ruginiu rupiu miltu ir pradejau gaminti rauga. Labai noriu duonos! biggrin.gif doh.gif Tik paprastu ruginiu miltu nebuvo, matyt gera paklausa. smile.gif Reikes kitur ieskot.

Gal zinot kur Kaune to salyklo gaut? Ar visko galima gaut pas malunininka Aleksote? Man truputi nepakeliui, bet jei daugiau niekur nera, tai vaziuosiu ten. Turbut ir miltai bus pigiau nei parduotuvej... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zaika @ 2011 04 17, 23:26)
Niu tai noreciau to Darnicko duonytes receptuko lietuvisko, labai jau skaniai atrodo.  blush2.gif  4u.gif

Neiskenciau, nubegau i parduotuve, nusipirkau ruginiu rupiu miltu ir pradejau gaminti rauga. Labai noriu duonos!  biggrin.gif  doh.gif Tik paprastu ruginiu miltu nebuvo, matyt gera paklausa. smile.gif Reikes kitur ieskot.

Gal zinot kur Kaune to salyklo gaut? Ar visko galima gaut pas malunininka Aleksote? Man truputi nepakeliui, bet jei daugiau niekur nera, tai vaziuosiu ten. Turbut ir miltai bus pigiau nei parduotuvej...  rolleyes.gif

Salyklo pas malūnininką yra. Berods 3 Lt už kg.
O rupūs ruginiai ir kvietiniai miltai po 2 Lt už kg.
Atsakyti
QUOTE(ad libitum @ 2011 04 18, 00:00)
Salyklo pas malūnininką yra. Berods 3 Lt už kg.
O rupūs ruginiai ir kvietiniai miltai po 2 Lt už kg.

o sakykit ten galima ne tik maišais po 50kg pirkti? reikia vežtis savo tarą?
Atsakyti