Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(nataliuncik @ 2011 04 15, 14:38)


fasstum, tai kad ukrito nieko baisaus, o tai kad išsisluoksniavo tai priklauso nuo miltų/vandens kiekio, miltų rūšies(geriausia tinka rupaus malimo arba maišyt)...nieko baisaus, išmaišykit, jei reikia pamaitinkit.

As dedu viso grudo ruginius miltus, santykiu 1:1 su vandeniu. Tiesa sakant, vandens truputi maziau nei stikline, miltu - stikline su kaupu. Tai jei issisluoksniavo - suprask vandens per daug? Tai kol raugas nesuputos dar duonos kepti negalima?
Atsakyti
QUOTE(fasstum @ 2011 04 15, 14:56)
As dedu viso grudo ruginius miltus, santykiu 1:1 su vandeniu. Tiesa sakant, vandens truputi maziau nei stikline, miltu - stikline su kaupu. Tai jei issisluoksniavo - suprask vandens per daug? Tai kol raugas nesuputos dar duonos kepti negalima?

išsisluoksniuot gali ir jei blogai išmaišei
kai maišai, prisilaikyk taisyklės, raugas turi būt tirštos grietinės konsistencijos
jei pamaitinai, o dar ir su medumi, tai turi suputot poros val. bėgyje, o tada galėsi maišyt
Atsakyti
QUOTE(skirmantuks81 @ 2011 04 15, 13:10)
kurgi tas malūnas, reikia ir man visko prisipirkti  ax.gif

Sveikos, jungiuosi prie jūsų kepėjėlių ir žemai lenkiu galvą, nes kiek paskaičiau kiek jūs visko išbandę... tai man dar slėptis po lapais reikia smile.gif pradėjau kepti duonytę visai nesenai, kai vaikutis gimė, tai ir laiko laisvesnio namie sėdint atsirado. Žodžiu pasigaminau aš raugo, tik man iš to raugo niekada neiškilo normaliai, tai turėdavau mielių dadėti visada. Įkeliu aš savo raugo nuotrauką, gal jam kas negerai  g.gif  šiandien jis iš šaldytuvo iššimtas, pažiūrėkit ir pasakykit, gal jau čia reikia naujai darytis  blush2.gif
mano raugas, šiandien išimtas iš šaldytuvo... šaldytuve jis užsiseda kažkokiu sluoksniu, prieš maitinant aš tą sluoksnį visada nugriebdavau ir pamaitindavau, o sekančią dieną maišydavau ir kepdavau duonelę, tik kaip sakiau, vien nuo augo ji man nepakildavo...  schmoll.gif
dėkui


o kiek raugo dedat? ir kai isimat is saldytuvo kada duona kepat, ar atsyla raugas, aktyvuojasi? ir man tai nuotraukoje panasu net i pelesi g.gif tikiuosi jus ji laikot uzdenga saldytuve? ir laikyti geriausiai stiklainyje drinks_cheers.gif

o tas malunas tai Aleksote..nu adreso tikslaus nezinau doh.gif kai gris vyras pakalusiu jo... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(skirmantuks81 @ 2011 04 15, 15:07)
ačiū ačiū smile.gif
o kaip suprast raugas jaunas???? aš kepu kas 3-4 dienos, kaskart pamaitindama raugą ruginiais miltais ir vandenuku. o raugo kaskart kepdama dedu apie 200gr, gal permažai kad pakildintų duonelę???? suformavusi kepaliukus laikau apie 3val, gal irgi per mažai  kad ją iškeltų...  g.gif  o kepu tik su rupiais ruginiais miltais, gal reikia dadėti kvietinių  g.gif

Jeigu jūs taip dažnai kepat duoną, tai raugas neturi laiko subręsti. Pabandykit atidėti didelį šaukštą raugo ir jį pamirškit šaldyvuve kokias dvi savaites. Tiesa, tam reikės truputį daugiau pasidaryti(t.y. pamaitinti didesniu kiekiu). Po poros savaičių , jis jau bus visiškai subrendęs ir gerai kils duonelė. Tada jau ir dažnas kepimas nebeturės įtakos raugo brendimui. O jeigu per 3val. neiškyla duona, kildinkit ilgiau arba šiltesnėje patalpoje.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 04 15, 17:35)
Jeigu jūs taip dažnai kepat duoną, tai raugas neturi laiko subręsti. Pabandykit atidėti didelį šaukštą raugo ir jį pamirškit šaldyvuve kokias dvi savaites. Tiesa, tam reikės truputį daugiau pasidaryti(t.y. pamaitinti didesniu kiekiu). Po poros savaičių , jis jau bus visiškai subrendęs ir gerai kils duonelė. Tada jau ir dažnas kepimas nebeturės įtakos raugo brendimui. O jeigu per 3val. neiškyla duona, kildinkit ilgiau arba šiltesnėje patalpoje.


dėkui, taip ir padarysiu, atsidėsiu šaukštą ilgesniam laikui 4u.gif
o galiu į raugą primaitindama įdėti medaus?
Atsakyti
sveikos, neseniai prašiau pagalbos dėl ruginės duonos, kuri vis sukritusi iškepdavo. Šįkart pavyko thumbup.gif Dabar raugą kambario temeratūroje laikiau visą parą, per tą laiką maitinau du kartus. Tešlą maišiau iš 1 kg miltų, per ~3 val. ji man vos betilpo į 3 litrų indą. Duonelė gavosi minkštutė, gražiai pakilus smile.gif Ačiū visoms už patarimus 4u.gif
Tik dabar galvoju, ateity visada tiek raugą maitinti? Ar čia tik šį kartą, gal jis susilpnėjęs buvo? g.gif
Atsakyti
Kaunietems 4u.gif minetas malunas Kalvarijos g. (is Europos pr.) ten tarp nuosavu namu yra uzrasas Malunas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 04 15, 15:02)
išsisluoksniuot gali ir jei blogai išmaišei
kai maišai, prisilaikyk taisyklės, raugas turi būt tirštos grietinės konsistencijos
jei pamaitinai, o dar ir su medumi, tai turi suputot poros val. bėgyje, o tada galėsi maišyt

nepavyko verysad.gif verysad.gif Pamaitinau su medum,ismaisiau. Raugas ganėtinai skystas, kaip kokių dvylikos proc. grietine smile.gif bet neurbuliuojaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
šiandien penkios paros jau. Gal perrūgo? Išmest?
Atsakyti
Jau matau Margareta atsake del Maluno 4u.gif

Siandiena prazioplinau laida 20.30 per BTV rode apie ji.

Rytoj kartos ryte 9.00 per BTV Tarp miesto ir kaimo. Kalbes apie miltus pats malunininkas Pranciskus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fasstum @ 2011 04 15, 19:47)
nepavyko verysad.gif  verysad.gif Pamaitinau su medum,ismaisiau. Raugas ganėtinai skystas, kaip kokių dvylikos proc. grietine smile.gif bet neurbuliuojaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
  šiandien penkios paros jau. Gal perrūgo? Išmest?

Štai tas mano nelemtas raugas, pabandžiau nufotkinti. Gal nelabai gerai matosi. Jokių gyvybės ženklų nerodo
user posted image
user posted image
Ką daryt? Turbut reikia viską iš naujo pradėt?
Atsakyti
QUOTE(fasstum @ 2011 04 16, 08:52)
Štai tas mano nelemtas raugas, pabandžiau nufotkinti. Gal nelabai gerai matosi. Jokių gyvybės ženklų nerodo

Ką daryt? Turbut reikia viską iš naujo pradėt?

jis perrūgo pas jus
paimkit jo šaukštą, pamaitinkit ir galėsit kept
Atsakyti
man tai jūsų raugas alkanas atrodo mastau.gif

aš paimčiau trečdalį jo, įdėčiau po 100g miltų (bet rupių) ir vandens ir palikčiau geram pusdieniui
Atsakyti