QUOTE(Nerute48 @ 2011 04 13, 23:11)
Labas. esu pradedanti kepeja su duonkepe.Kepu su parduotuves duonos misiniais, betman graziai neiskyla duonos virsus, nors pati duona iskilusi ir yra gera, okepu cebata, tai iskyla ir kepaliuko virsus labai grazus.Aciu jei kas atsakysite.
Labas,
galiu pasakyti savo asmeninius pastebėjimus, kai dar kepiau duonkepėje. Duonos viršus duonkepėje visada būdavo ne taip iškilęs ir blyškesnės spalvos, kai dėdavau patį didžiausią produktų kiekį, t.y. pačiam didžiausiam kepaliukui. Kuo mažesnis kepaliukas, tuo gražesnė išvaizda. Temperatūra duonkepėje nepasiskirsto taip tolygiai, kaip orkaitėje ir ne visur prieina karščiausias oras, nes dar daug įtakos turi ir dangčio darinėjimas. Jeigu norit įsitikinti, ar aš tiesą sakau, duonkepėje išminkykite tešlą, o kepti įdėkite į orkaitę! Ir viskas bus aišku!
Sveikos. As cia gal nevisai i tema , pamaciau knygele - kepame duona namuose. Gal kas turi? Ar naudinga,naudojama? Neapsisprendziu ar verta ji 25,beveik, Lt?
Ir dar klausimeli turiu - kiek reiktu raugo "*mamytės* duonelei" - as ja kepu su mielem, tai viskas , bet noreciau mieles i rauga ismainyti, o ten vis ml surasyta
Gal kas bandet
Ir dar klausimeli turiu - kiek reiktu raugo "*mamytės* duonelei" - as ja kepu su mielem, tai viskas , bet noreciau mieles i rauga ismainyti, o ten vis ml surasyta
Gal kas bandet
QUOTE(InaLi @ 2011 04 14, 08:48)
Sveikos. As cia gal nevisai i tema , pamaciau knygele - kepame duona namuose. Gal kas turi? Ar naudinga,naudojama? Neapsisprendziu ar verta ji 25,beveik, Lt?
Ir dar klausimeli turiu - kiek reiktu raugo "*mamytės* duonelei" - as ja kepu su mielem, tai viskas , bet noreciau mieles i rauga ismainyti, o ten vis ml surasyta
Gal kas bandet
Ir dar klausimeli turiu - kiek reiktu raugo "*mamytės* duonelei" - as ja kepu su mielem, tai viskas , bet noreciau mieles i rauga ismainyti, o ten vis ml surasyta
Gal kas bandet
Visi rec yra čia
QUOTE(juratere @ 2011 04 13, 23:58)
Bet kai maisau ,kildinu kubilelyje,tai jau negaliu patepti...
o užmaišyt kitam inde negali???
QUOTE(Ugniux @ 2011 04 14, 13:37)
o užmaišyt kitam inde negali???
Tai kam tada duonkepe Viska galima padaryti
QUOTE(Ugniux @ 2011 04 14, 14:37)
o užmaišyt kitam inde negali???
bet tam duonkepė ir yra, kad pati užmaišo, pati iškepa.
Galima maišyt kitam inde, kept orkaitėj, tai aplamai nieks prie nieko neprikibs
ateinu pasigirti, kad vakar Kaune Aleksote toooki maluna atradau, superrr. Seimininkas Pranciskus, turi viskooo, ir salyklo, ir selenu ir semenu, ir visokiausio stambumo miltu, saulegrazu, speltos, skaldytu grudu...............
Prisipirkauuuuu
Prisipirkauuuuu
QUOTE(jolanka @ 2011 04 14, 16:01)
ateinu pasigirti, kad vakar Kaune Aleksote toooki maluna atradau, superrr. Seimininkas Pranciskus, turi viskooo, ir salyklo, ir selenu ir semenu, ir visokiausio stambumo miltu, saulegrazu, speltos, skaldytu grudu...............
Prisipirkauuuuu
Prisipirkauuuuu
tikslesnė vieta? o kokiais kiekiais galima pirkt? Nereikia maišais po 50kg?
Papildyta:
Dar klausimukas - o kas nors bandėt raugą maitint paprastais kvietiniais miltais? ne rūpiais?
QUOTE(Sadi @ 2011 04 14, 16:09)
tikslesnė vieta? o kokiais kiekiais galima pirkt? Nereikia maišais po 50kg?
Papildyta:
Dar klausimukas - o kas nors bandėt raugą maitint paprastais kvietiniais miltais? ne rūpiais?
Papildyta:
Dar klausimukas - o kas nors bandėt raugą maitint paprastais kvietiniais miltais? ne rūpiais?
aš bandžiau pasiėmus šaukštą ruginio raugo toliau maitint paprastais kvietiniais, paskui kepiau batoną, tai kažkiek kilo, bet ne tiek kiek man norėjosi.
Pats raugas irgi nebuvo toks išporėjęs kaip kad būna kai maitinu rupiais ruginiais
QUOTE(laurechka @ 2011 04 14, 10:56)
Visi rec yra čia
Bet pagal originalu rec viskas ml matuojama ir kepama su mielem
vis noriu susiruosti, bet rankos dar neadaeina:)