Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Alacka @ 2011 04 13, 08:58)
Labas rytas,

o rugini rauga butinai reikia 4 dienas laikyti siltai ir maitinti? Siandien 3 karta pamaitinau,ji jau rugsti pas mane,bijau,kad is vis paskui negalima bus valgyti duona. Darau rauga pirma karta.


kuo ilgiau maitinsi, tuo stipresnis raugas bus smile.gif Duona bus rūgšti jei raugas nemaitintas ilgai bus arba jei starterio labai daug dėsi.
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2011 04 13, 11:11)
kuo ilgiau maitinsi, tuo stipresnis raugas bus smile.gif Duona bus rūgšti jei raugas nemaitintas ilgai bus arba jei starterio labai daug dėsi.


aciu,nes as jau issigandau,galvojau,kad ir duonyte dabar rugsti bus. blush2.gif o nemaitinta rauga saldituve kiek galima laikyti,kad duonytei nepakenktu?
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 04 13, 11:23)
aciu,nes as jau issigandau,galvojau,kad ir duonyte dabar rugsti bus.  blush2.gif  o nemaitinta rauga saldituve kiek galima laikyti,kad duonytei nepakenktu?

Pataria laikyti šaldytuve nemaitintą apie dvi savaites. Pernai vasarą aš išlaikiau apie mėnesį ir nieko jam nenutiko. Tik prieš kepant reiktų imti mažiau starterio maitinimui, nes raugo aktyvumas labai padidėja.
Atsakyti
Kaip reikia pamaitinti starteri po saldytuvoisemus?Mano raugui 2 diena,bujoja,o as dziaugiuosi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2011 04 13, 16:05)
Kaip reikia pamaitinti starteri po saldytuvoisemus?Mano raugui 2 diena,bujoja,o as dziaugiuosi  blush2.gif


išimat iš šaldytuvo, palaikot kokią valandėlę kad sušiltų ir dedat miltų ir vandens po vienodai gramų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 04 13, 16:37)
išimat iš šaldytuvo, palaikot kokią valandėlę kad sušiltų ir dedat miltų ir vandens po vienodai gramų  4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 04 13, 16:37)
išimat iš šaldytuvo, palaikot kokią valandėlę kad sušiltų ir dedat miltų ir vandens po vienodai gramų  4u.gif

jei mano raugo bus 100 g,tai deti miltu 100 g ir vandens 100 ml?O kiek reikia palaukt po pamaitinimo,kada galima det i duonele?Aciu
Atsakyti
Nataliuncik, jau kurį laiką vis gaminu savo zuikiui jūsų riešutinę vaisinę duoną iš blogo. Superinė wub.gif Bet ten dedamos mielės. Kažkaip nusprendžiau ją pasigaminti su raugu. Ar jis iškeltų vaisius ir riešutus ar ne? Ar todėl jūs dedate mieles, kad jos stipresnės? g.gif Kiek patartumėte dėti raugo?
Atsakyti
QUOTE(juratere @ 2011 04 12, 21:51)
Nesuprantu,kepant rugine duona pas mane traukia prie kibirelio,ir negaliu normaliai issiimti duonos doh.gif  doh.gif  . Merginos patare pilti aliejaus i tesla. Pilu. Sendien spec.kepiau. Ir vistiek traukia verysad.gif  Kai kepu balta duona-normaliai.. Kas galetu buti? Duonkepe pirkau ne nauja,ar tik negaletu buti,kad kazkiek pats teflonas jau nenori tarnauti?  Maisau,kildinu,kepu duonkepeje,kaip ir turetu buti unsure.gif  Nelabai tikiu,kad kazka jau blogai darau... Kodel?..... doh.gif  verysad.gif

laba,

skardą tepk ne aliejumi, o sviestu. Bent man tai jokių problemų nebėra su išėmimu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2011 04 13, 16:54)
jei mano raugo bus 100 g,tai deti miltu 100 g ir vandens 100 ml?O kiek reikia palaukt po pamaitinimo,kada galima det i duonele?Aciu

Perskaiciau(radau blush2.gif )Terros issamu paaiskinima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2011 04 12, 20:56)
Visi receptai yra pirmam puslapy wink.gif


ačiū pabandysiu ir jūsiškius receptus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugniux @ 2011 04 13, 20:43)
laba,

skardą tepk ne aliejumi, o sviestu. Bent man tai jokių problemų nebėra su išėmimu wink.gif

Bet kai maisau ,kildinu kubilelyje,tai jau negaliu patepti... unsure.gif
Atsakyti