Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

smile.gif+2011 04 12, 20:01-->
QUOTE(As smile.gif @ 2011 04 12, 20:01)
JusRuMa, ta duona fotografijoje Realybės, tai sveikuolių duona, kur visos raugu dalinasi, su daug sėklų-priedų. Mano labai panaši gaunasi, tik čia ji man tarsi "aukštyn kojom" padėta, aš laikau atvirkščiai.

turbūt ta, kur po 2/3 stiklinės sėmenų, saulėgrąžų, avižinių dribsnių it t.t. 1 kg. miltų ir 1l vandens? Ir aš šią ilgai kepiau, visada gerai gaudavosi, o dabar nebe...

QUOTE(nataliuncik @ 2011 04 12, 20:20)
tiksliai negalima pasakyt, nes viskas dar priklauso nuo priedų

supratau.
Atsakyti
Nesuprantu,kepant rugine duona pas mane traukia prie kibirelio,ir negaliu normaliai issiimti duonos doh.gif doh.gif . Merginos patare pilti aliejaus i tesla. Pilu. Sendien spec.kepiau. Ir vistiek traukia verysad.gif Kai kepu balta duona-normaliai.. Kas galetu buti? Duonkepe pirkau ne nauja,ar tik negaletu buti,kad kazkiek pats teflonas jau nenori tarnauti? Maisau,kildinu,kepu duonkepeje,kaip ir turetu buti unsure.gif Nelabai tikiu,kad kazka jau blogai darau... Kodel?..... doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(melija @ 2011 04 12, 18:20)
gal galite pasidalinti duonos receptais?

Visi receptai yra pirmam puslapy wink.gif
Atsakyti
smile.gif+2011 04 12, 19:01-->
QUOTE(As smile.gif @ 2011 04 12, 19:01)
JusRuMa, ta duona fotografijoje Realybės, tai sveikuolių duona, kur visos raugu dalinasi, su daug sėklų-priedų. Mano labai panaši gaunasi, tik čia ji man tarsi "aukštyn kojom" padėta, aš laikau atvirkščiai.


o gal kas turi šios duonelės receptą? Ten kaži koks raugas eina, ruginis, kvietinis? g.gif
Atsakyti
Noriu padekoti sios temeles dalyvems, aciu uz nuorodas, stai siandien jau isbandziau savo ranku darbo duonele pagal Malsenos receptura tongue.gif skaniai kvepia, patiko vyrui biggrin.gif
user posted image
user posted image
kepiau orkaiteje, kadangi neturiu pailgos kepimo formos tai kepiau silikonineje pyrago formoje doh.gif bet man atrodo vykusiai blush2.gif

Dar klausimas, ar ta rauga turima dabar i saldytuva statyti ar gali ir kambaryje stoveti spinteleje? Ir ji geriau uzdengti ar duoti oro? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Banoli: 12 balandžio 2011 - 20:11
QUOTE(Sadi @ 2011 04 12, 21:00)
o gal kas turi šios duonelės receptą? Ten kaži koks raugas eina, ruginis, kvietinis?  g.gif


nėr didelio skirtumo, koks raugas, o receptas, kiek jų peržiūrėjau, tai man šis labai patiko 4u.gif

http://www.supermama...;#entry36612653
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2011 04 12, 21:00)
o gal kas turi šios duonelės receptą? Ten kaži koks raugas eina, ruginis, kvietinis?  g.gif


Visų pirma, tau reikės raugo. Duonos raugą galima pasidaryti pačiam iš rugių miltų ir vandens. O pati duonos gamyba yra labai paprasta – reikia tik gerų svarstyklių.

Ingredientai:
150g saulėgrąžų (užplikyti 10min vandeniu)
150g sėmenų (nemaltų)
150g avižinių dribsnių
150g kvietinių sėlenų
250g ruginių miltų (geriau rupiai maltų)
750g kvietinių miltų
100g cukraus
3 šaukšteliai druskos
1 litras vandens
Sezamo sėklos formos pabarstymui ir viršui.

Paruošimas:

Supilam visus grūdus ir raugą. Išmaišom. Tada pilam cukrų, druską, miltus, vandenį ir labai gerai išmaišom. Formą patepam aliejum, pabarstom sezamo sėklom.

Atskiriam raugo kitam kartui.

Dedam duoną į formą viršų šlapia ranka suglaistom ir pabarstome sezamo sėklomis. Uždengiam rankšluosčiu ir kildiname 12h.

Kepimas:

Dedame į orkaitę, kuri nėra įkaitinta. Pirmą valandą kepame ant 180 laipsnių temperatūros, o likusias 20 minučių kepame 160 laipsnių temperatūroje.

Kol duonyte karšta, reikia uždengti ją rankšluosčiu ir palikti, kad atvėstų. Po to lengvai išsiima iš skardelės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alacka: 12 balandžio 2011 - 20:39
QUOTE(keistuole @ 2011 04 12, 21:21)
nėr didelio skirtumo, koks raugas, o receptas, kiek jų peržiūrėjau, tai man šis labai patiko  4u.gif

http://www.supermama...;#entry36612653


aha, ačiū smile.gif Man tik keista dėl dviejų-trijų šaukštų raugo. Pas mane ruginis, tai jo reikia dėt kad užraugtų 30-50% miltų. O čia gi ir grūdų daug ir miltų kilogramas, o raugo tik keli šaukštai. Tai ir galvoju gal čia koks raugas kitoks. Nebent per 12 val kol stovi dar rūgimas vyksta g.gif

Man labai šitas blogas patinka http://anna973.blogs...schrotbrot.html kepiau šitą duonelę, gavosi super - drėgna, tokia tikra "duoniška" thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2011 04 12, 22:14)
aha, ačiū smile.gif Man tik keista dėl dviejų-trijų šaukštų raugo. Pas mane ruginis, tai jo reikia dėt kad užraugtų 30-50% miltų. O čia gi ir grūdų daug ir miltų kilogramas, o raugo tik keli šaukštai. Tai ir galvoju gal čia koks raugas kitoks. Nebent per 12 val kol stovi dar rūgimas vyksta  g.gif

Man labai šitas blogas patinka http://anna973.blogs...schrotbrot.html kepiau šitą duonelę, gavosi super - drėgna, tokia tikra "duoniška" thumbup.gif


aš dariau pusę normos ir dėjau maždaug 200 g ruginio raugo.
Čia praktiškai gaunas pagal receptą jog dedamas starteris.
Bet aš kažkaip kai įpratus išėmus pamaitint tai ir dabar taip dariau.

O tos Anos man ir patinka paskaitinėt medžiagą.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 04 12, 22:37)
aš dariau pusę normos ir dėjau maždaug 200 g ruginio raugo.
Čia praktiškai gaunas pagal receptą jog dedamas starteris.
Bet aš kažkaip kai įpratus išėmus pamaitint tai ir dabar taip dariau.

O tos Anos man ir patinka paskaitinėt medžiagą.


na tada panašiai ir gaunasi smile.gif o kildinai 12 val?
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2011 04 12, 23:03)
na tada panašiai ir gaunasi smile.gif o kildinai 12 val?


aš visad užmaišau vakare eidama miegot apie 24 val, o kepu ryte, kai atsikeliu 7-8 val. Jau būna pakilę.
Atsakyti
Labas rytas,

o rugini rauga butinai reikia 4 dienas laikyti siltai ir maitinti? Siandien 3 karta pamaitinau,ji jau rugsti pas mane,bijau,kad is vis paskui negalima bus valgyti duona. Darau rauga pirma karta.
Atsakyti