QUOTE(Sadi @ 2011 04 12, 21:00)
o gal kas turi šios duonelės receptą? Ten kaži koks raugas eina, ruginis, kvietinis?
Visų pirma, tau reikės raugo. Duonos raugą galima pasidaryti pačiam iš rugių miltų ir vandens. O pati duonos gamyba yra labai paprasta reikia tik gerų svarstyklių.
Ingredientai:
150g saulėgrąžų (užplikyti 10min vandeniu)
150g sėmenų (nemaltų)
150g avižinių dribsnių
150g kvietinių sėlenų
250g ruginių miltų (geriau rupiai maltų)
750g kvietinių miltų
100g cukraus
3 šaukšteliai druskos
1 litras vandens
Sezamo sėklos formos pabarstymui ir viršui.
Paruošimas:
Supilam visus grūdus ir raugą. Išmaišom. Tada pilam cukrų, druską, miltus, vandenį ir labai gerai išmaišom. Formą patepam aliejum, pabarstom sezamo sėklom.
Atskiriam raugo kitam kartui.
Dedam duoną į formą viršų šlapia ranka suglaistom ir pabarstome sezamo sėklomis. Uždengiam rankšluosčiu ir kildiname 12h.
Kepimas:
Dedame į orkaitę, kuri nėra įkaitinta. Pirmą valandą kepame ant 180 laipsnių temperatūros, o likusias 20 minučių kepame 160 laipsnių temperatūroje.
Kol duonyte karšta, reikia uždengti ją rankšluosčiu ir palikti, kad atvėstų. Po to lengvai išsiima iš skardelės.