Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Banoli @ 2011 04 11, 18:09)
Tai gal kasnors pasufleruos? 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

na jis toks ir turi gautis, jis paskisteja, nes vyksta fermentacija. jus ir toliau pagal ta malsenos filmuka viska darykites, as pasidariau, tai visai kitas vaizdelis thumbup.gif

http://www.malsena.l...ka-namine-duona
yra visas filmukas master-klass kaip viskas daroma, paziurekite, tikrai vertinga pamokele thumbup.gif

as dabar i ji deciau visu kitus produktus, pakildinti ir pasauti kepti, as kildinau 6-7 val, ens meigojau, tai laaabai gerai pakilo issikepe, nors miltu gal reikeko daugiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karvute: 11 balandžio 2011 - 17:22
QUOTE(Karvute @ 2011 04 11, 18:20)
na jis toks ir turi gautis, jis paskisteja, nes vyksta fermentacija. jus ir toliau pagal ta malsenos filmuka viska darykites, as pasidariau, tai visai kitas vaizdelis thumbup.gif

http://www.malsena.l...ka-namine-duona
yra visas filmukas master-klass kaip viskas daroma, paziurekite, tikrai vertinga pamokele thumbup.gif 

as dabar i ji deciau visu kitus produktus, pakildinti ir pasauti kepti, as kildinau 6-7 val, ens meigojau, tai laaabai gerai pakilo issikepe, nors miltu gal reikeko daugiau g.gif

Aciu tai tada varau bandyti smile.gif rytoi is ryto sausiu kepti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(liepsnelee @ 2011 04 11, 14:55)
Ačiū, kad atsiliepėt  4u.gif O kaip duonikės svorį maždaug paskaičiuojat? Gal miltus dvigubinat?  g.gif

supliusuokit visu produktu mase ir gausis bendras svoris daug maž
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 04 08, 15:05)
Kepiau Nataliunčiko maočiutės plikytą duoną. Skani gavosi, lengvai išsiėmė iš stiklinio indo, bet... vidus per drėgnas, net veliasi peilis. Ką ne taip darau, kad man visos raugo duonos drėgnos gaunasi? Jau net rankos baigia nusvirti verysad.gif

pagalbos verysad.gif verysad.gif verysad.gif


QUOTE(Realybe @ 2011 04 09, 22:10)
mano tokia duona isejo siandien smile.gif
user posted image

o koks čia receptas?
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 04 12, 10:16)
pagalbos verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif


su raugu visos duonos drėgnesnes gaunasi
tada sau tiesiog pamažinkit vandens kiekį, bus sausiau
Atsakyti
Labas vakaras kepejeles,siandien uzsiraugiau ruginio raugo pagal recepta Terra2,bandysiu kept duonele su raugu.Norejau Jusu paklausti ,kai kuriuose receptuose vanduo rasomas gr,tai kiek tas butu?Pvz. 460 gramu vandens?
Ir neberandu aprasymo Terra2 kaip pamaitinti starteriisemus is saldytuvo pries kepant duonele.Vakar skaitinejau,siandien nebesurandu doh.gif
Aciu
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2011 04 12, 16:17)
Labas vakaras kepejeles,siandien uzsiraugiau ruginio raugo pagal recepta Terra2,bandysiu kept duonele su raugu.Norejau Jusu paklausti ,kai kuriuose receptuose vanduo rasomas gr,tai kiek tas butu?Pvz. 460 gramu vandens?
Ir neberandu aprasymo Terra2 kaip pamaitinti starteriisemus is saldytuvo pries kepant duonele.Vakar skaitinejau,siandien nebesurandu doh.gif
Aciu

vandens g=ml
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 04 12, 13:43)
su raugu visos duonos drėgnesnes gaunasi
tada sau tiesiog pamažinkit vandens kiekį, bus sausiau

Maniškė duona ne tik šlapia, bet tiesiog susmegusi būna. Aš galvoju, gal raugas jau išsikvėpė? g.gif Jis pamaitintas pakyla, bet vos indą pajudinu, raugas dalinai sukrenta. Aš įsivaizduoju, kad jis turi tvirtai laikytis, ar ne taip? Čia viena mamytė rašė, kad jos raugas net šaldytuve pakyla, o maniškis visada susileidžia. Pasidaro tarsi miltai su vandenuku sumaišyti ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 04 12, 17:01)
Maniškė duona ne tik šlapia, bet tiesiog susmegusi būna. Aš galvoju, gal raugas jau išsikvėpė? g.gif Jis pamaitintas pakyla, bet vos indą pajudinu, raugas dalinai sukrenta. Aš įsivaizduoju, kad jis turi tvirtai laikytis, ar ne taip? Čia viena mamytė rašė, kad jos raugas net šaldytuve pakyla, o maniškis visada susileidžia. Pasidaro tarsi miltai su vandenuku sumaišyti ir viskas.

aišku kad sukrenta pajudinus, ir kai kepat negalima trankit durelėmis, triukšmaut, anksčiau net kai kildindavo/kepdavo duona, negalima buvo garsiai šnekėt, kad duona nesukristu
šaldytuve pakyla jaunas raugas
aš kildinu retkarčiais duona šaldytuve kai laiko pritrūksta, tada ji pakyla, bet neperrūgsta
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 04 12, 19:10)
aišku kad sukrenta pajudinus, ir kai kepat negalima trankit durelėmis, triukšmaut, anksčiau net kai kildindavo/kepdavo duona, negalima buvo garsiai šnekėt, kad duona nesukristu
šaldytuve pakyla jaunas raugas
aš kildinu retkarčiais duona šaldytuve kai laiko pritrūksta, tada ji pakyla, bet neperrūgsta

o, Nataliuncik, sakykit iš praktikos - koks maždaug turėtų būti miltų ir vandens santykis tešloje (kuomet miltai perpus ruginiai rupūs ir kvietiniai)?
Atsakyti
JusRuMa, ta duona fotografijoje Realybės, tai sveikuolių duona, kur visos raugu dalinasi, su daug sėklų-priedų. Mano labai panaši gaunasi, tik čia ji man tarsi "aukštyn kojom" padėta, aš laikau atvirkščiai.
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 04 12, 17:13)
o, Nataliuncik, sakykit iš praktikos - koks maždaug turėtų būti miltų ir vandens santykis tešloje (kuomet miltai perpus ruginiai rupūs ir kvietiniai)?

tiksliai negalima pasakyt, nes viskas dar priklauso nuo priedų

smile.gif+2011 04 12, 18:01-->
QUOTE(As smile.gif @ 2011 04 12, 18:01)
JusRuMa, ta duona fotografijoje Realybės, tai sveikuolių duona, kur visos raugu dalinasi, su daug sėklų-priedų. Mano labai panaši gaunasi, tik čia ji man tarsi "aukštyn kojom" padėta, aš laikau atvirkščiai.

taip, aukštyn kojom nufotografavo unsure.gif
Atsakyti