siaip jau turguose,kur prekiauja dziovintais vaisiais,bent pas mus yra visko ko deda dabar i duona,cia Kaune
mano tokia duona isejo siandien
QUOTE(elelele @ 2011 04 09, 19:17)
jau kelintas mėnuo valgom sastingio batoną ir neatsibosta, o va borodino duonytė jau nelabai... norėtusi ką nors puresnio, labai jau tvirta išeina, pervartau peržiūriu išbandau naujus receptus, bet niekaip nesurandu tos skaniausios
o sitos nebandei?
http://nataliuncik.b...inio-duona.html
as tik dedu dar 2 v. s. salyklo ir 600 ml vandens (ne 510 ) cia irgi ne mano ismislas, Nataliuncik toks pirminis variantas buvo ir man labai prigijo tai ir nebekeiciu visi kiti ingredientai tie patys, tik su miltais kartais varijuoju - kartais dedu visus 400 gr kvietiniu, kartais 200+200 kaip norisi
QUOTE(Realybe @ 2011 04 09, 21:10)
siaip jau turguose,kur prekiauja dziovintais vaisiais,bent pas mus yra visko ko deda dabar i duona,cia Kaune
mano tokia duona isejo siandien )
mano tokia duona isejo siandien )
grazi duonyte
tagis vakar dariau experimentu:
dariau kepima 2 etapais, kaip tame kine is Malsenos
ryte sumaisiau rauga, 250 ruginiu+250 baltu miltu +0.5l vandens palikau 12 val
nu gal pakilo dvigubai, namuose +20, gyvatuko neturime.
toliau prasidejo maisymas, supiliau dar 0.5kg baltu, kazkiek vandens, iki kociojimo dar toli kociojau gal valanda ruginiu miltu dejau ranka, nu jau kiekio neismatuosiu
padalinau i 2 dalis, vienoje tik duona su kmynais, kitoje idejau pirma karta medaus gera sauksta su kaupu, semkiu puse dozes, kociaujau dar.
keramikines formos istepiau sviestu, sudejau alia suformuotos duonos. nu ta medaus tikrai dar reikalavo miltu - nedejau daugiau laikas 0val30 min kritau miegoti
ryte 7-30 paziuriu o duonyte graziai pakilusi gal 3gubai is formu ciut nelipa, net nuotraukyte padariau nu dejau vandens, 250 laipsniu, paskui 220 (cia pamirsau nuimti laika ) paskui ant 180 tai matau perkepiau virsu, ri duona be medaus vos pakrito .
Duonyte kepu dovanu, tai skonis paaiskes po pietu. dovanosiu rauga, produktu
mano pastebejimai.
pamenat rasiau kad su semkem maziau pakila duona nei be ju? tas galioja duonai be medaus.
jeigu antrams kociojimo etape deti medaus abi duonytes puikiai kila ir semkes+medus, ir be semkiu ir be medaus
mano vyras alergiskas medui, tai ziuresime jo reakcija i "kepta" medu, gal gi nesureaguos.
gero ryto
tiesa rauga atsidejau po 12 valaninio pakilimo
mano maxej jau nuo trecaidienio negaunu selenu teks keliauti i pajeskas cai buvo 50ct pigiau nei Rimi, ten tai 2.99 berods
ri dar bijau bus problenu isimant duonyte sutepiaus sveistu bet nepabarsciau diuvesiais, o kepimo popierius man nepatinka, tada dugnas buna akzkoks lipnus
gal yra patarimu???
gal yra patarimu???
QUOTE(Karvute @ 2011 04 10, 09:26)
ri dar bijau bus problenu isimant duonyte sutepiaus sveistu bet nepabarsciau diuvesiais, o kepimo popierius man nepatinka, tada dugnas buna akzkoks lipnus
gal yra patarimu???
gal yra patarimu???
as silikoninei formoj kepu,jokiu problemu su isemimu neiskyla
QUOTE(irmma @ 2011 04 10, 11:54)
as silikoninei formoj kepu,jokiu problemu su isemimu neiskyla
issieme, viska sok, truputi atauso ri sisoko puikiai, myliu savo keramika
QUOTE(Karvute @ 2011 04 10, 12:02)
issieme, viska sok, truputi atauso ri sisoko puikiai, myliu savo keramika
tai tada
sveikutes as jau savaite laiko kepu duonkepeje balta kaip formine duona gerai iseina bet va recepte vienam neina suprasti dedasi rupus miltai ir ruginiai miltai tai kuom jie skiriasi juk ruginiai ir yra rupus tai gal tie rupus miltai turi but kvietiniai gal kuri zinote buciau dekinga
QUOTE(xsmalsutex @ 2011 04 10, 15:08)
sveikutes as jau savaite laiko kepu duonkepeje balta kaip formine duona gerai iseina bet va recepte vienam neina suprasti dedasi rupus miltai ir ruginiai miltai tai kuom jie skiriasi juk ruginiai ir yra rupus tai gal tie rupus miltai turi but kvietiniai gal kuri zinote buciau dekinga
ir ruginiai, ir kvietiniai gali būt tiek rupūs, tiek nerupūs
Skiriasi malimo stambumas, išvalymo lygis.
is anglu kalbos issiverciau va strong wholemeal bread flour kaip supratau rupus miltai bet kazin kokie ar ruginiai ar kvietiniai
QUOTE(xsmalsutex @ 2011 04 10, 15:50)
is anglu kalbos issiverciau va strong wholemeal bread flour kaip supratau rupus miltai bet kazin kokie ar ruginiai ar kvietiniai
jei jau iš anglų k. tai greičiausiai kvietiniai, kažkaip nelabai jie pripažįsta ruginių miltų
m o tada rye flour cia tai ruginiai kaip suprantu ane
Papildyta:
va kepiausi dabar su medumi pyraga kaip meduoli ir niekaip negalejau nustatyti programa 1500g tai palikau 1000g svorio ir ka pasakysit virsus neiskepe o apacia skani ikisau i orkaite gal baigs kepti gaila but ismesti puse:( mokina ta duonkepe vis
Papildyta:
va kepiausi dabar su medumi pyraga kaip meduoli ir niekaip negalejau nustatyti programa 1500g tai palikau 1000g svorio ir ka pasakysit virsus neiskepe o apacia skani ikisau i orkaite gal baigs kepti gaila but ismesti puse:( mokina ta duonkepe vis