Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

siaip jau turguose,kur prekiauja dziovintais vaisiais,bent pas mus yra visko ko deda dabar i duona,cia Kaune mirksiukas.gif
mano tokia duona isejo siandien smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(elelele @ 2011 04 09, 19:17)
jau kelintas mėnuo valgom sastingio batoną ir neatsibosta, o va borodino duonytė jau nelabai... norėtusi ką nors puresnio, labai jau tvirta išeina, pervartau peržiūriu išbandau naujus receptus, bet niekaip nesurandu tos skaniausios ax.gif

o sitos nebandei?
http://nataliuncik.b...inio-duona.html

as tik dedu dar 2 v. s. salyklo ir 600 ml vandens (ne 510 ) cia irgi ne mano ismislas, Nataliuncik toks pirminis variantas buvo ir man labai prigijo tai ir nebekeiciu blush2.gif visi kiti ingredientai tie patys, tik su miltais kartais varijuoju - kartais dedu visus 400 gr kvietiniu, kartais 200+200 smile.gif kaip norisi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Realybe @ 2011 04 09, 21:10)
siaip jau turguose,kur prekiauja dziovintais vaisiais,bent pas mus yra visko ko deda dabar i duona,cia Kaune mirksiukas.gif
mano tokia duona isejo siandien )
user posted image

thumbup.gif grazi duonyte thumbup.gif

tagis vakar dariau experimentu:
dariau kepima 2 etapais, kaip tame kine is Malsenos karsta.gif
ryte sumaisiau rauga, 250 ruginiu+250 baltu miltu +0.5l vandens palikau 12 val
nu gal pakilo dvigubai, namuose +20, gyvatuko neturime.
toliau prasidejo maisymas, supiliau dar 0.5kg baltu, kazkiek vandens, iki kociojimo dar toli doh.gif kociojau gal valanda doh.gif ruginiu miltu dejau ranka, nu jau kiekio neismatuosiu doh.gif
padalinau i 2 dalis, vienoje tik duona su kmynais, kitoje idejau pirma karta medaus gera sauksta su kaupu, semkiu puse dozes, kociaujau dar.
keramikines formos istepiau sviestu, sudejau alia suformuotos duonos. nu ta medaus tikrai dar reikalavo miltu - nedejau daugiau ax.gif laikas 0val30 min kritau miegoti smile.gif
ryte 7-30 paziuriu o duonyte graziai pakilusi gal 3gubai thumbup.gif is formu ciut nelipa, net nuotraukyte padariau blush2.gif nu dejau vandens, 250 laipsniu, paskui 220 (cia pamirsau nuimti laika doh.gif ) paskui ant 180 tai matau perkepiau virsu, ri duona be medaus vos pakrito g.gif .

Duonyte kepu dovanu, tai skonis paaiskes po pietu. dovanosiu rauga, produktu ax.gif

mano pastebejimai.

pamenat rasiau kad su semkem maziau pakila duona nei be ju? tas galioja duonai be medaus.
jeigu antrams kociojimo etape deti medaus abi duonytes puikiai kila ir semkes+medus, ir be semkiu ir be medaus thumbup.gif

mano vyras alergiskas medui, tai ziuresime jo reakcija i "kepta" medu, gal gi nesureaguos.

gero ryto 4u.gif

tiesa rauga atsidejau po 12 valaninio pakilimo 4u.gif


mano maxej jau nuo trecaidienio negaunu selenu unsure.gif teks keliauti i pajeskas 4u.gif cai buvo 50ct pigiau nei Rimi, ten tai 2.99 berods unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karvute: 10 balandžio 2011 - 08:25
ri dar bijau bus problenu isimant duonyte doh.gif sutepiaus sveistu bet nepabarsciau diuvesiais, o kepimo popierius man nepatinka, tada dugnas buna akzkoks lipnus unsure.gif

gal yra patarimu??? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2011 04 10, 09:26)
ri dar bijau bus problenu isimant duonyte doh.gif sutepiaus sveistu bet nepabarsciau diuvesiais, o kepimo popierius man nepatinka, tada dugnas buna akzkoks lipnus unsure.gif

gal yra patarimu??? 4u.gif  4u.gif  4u.gif


as silikoninei formoj kepu,jokiu problemu su isemimu neiskyla mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmma @ 2011 04 10, 11:54)
as silikoninei formoj kepu,jokiu problemu su isemimu neiskyla mirksiukas.gif

issieme, viska sok, truputi atauso ri sisoko puikiai, myliu savo keramika thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2011 04 10, 12:02)
issieme, viska sok, truputi atauso ri sisoko puikiai, myliu savo keramika thumbup.gif


tai thumbup.gif tada
Atsakyti
sveikutes as jau savaite laiko kepu duonkepeje balta kaip formine duona gerai iseina bet va recepte vienam neina suprasti dedasi rupus miltai ir ruginiai miltai tai kuom jie skiriasi juk ruginiai ir yra rupus tai gal tie rupus miltai turi but kvietiniai gal kuri zinote buciau dekinga
Atsakyti
QUOTE(xsmalsutex @ 2011 04 10, 15:08)
sveikutes as jau savaite laiko kepu duonkepeje balta kaip formine duona gerai iseina bet va recepte vienam neina suprasti dedasi rupus miltai ir ruginiai miltai tai kuom jie skiriasi juk ruginiai ir yra rupus tai gal tie rupus miltai turi but kvietiniai gal kuri zinote buciau dekinga


ir ruginiai, ir kvietiniai gali būt tiek rupūs, tiek nerupūs 4u.gif
Skiriasi malimo stambumas, išvalymo lygis.
Atsakyti
is anglu kalbos issiverciau va strong wholemeal bread flour kaip supratau rupus miltai bet kazin kokie ar ruginiai ar kvietiniai
Atsakyti
QUOTE(xsmalsutex @ 2011 04 10, 15:50)
is anglu kalbos issiverciau va strong wholemeal bread flour kaip supratau rupus miltai bet kazin kokie ar ruginiai ar kvietiniai


jei jau iš anglų k. tai greičiausiai kvietiniai, kažkaip nelabai jie pripažįsta ruginių miltų
Atsakyti
m o tada rye flour cia tai ruginiai kaip suprantu ane

Papildyta:
va kepiausi dabar su medumi pyraga kaip meduoli ir niekaip negalejau nustatyti programa 1500g tai palikau 1000g svorio ir ka pasakysit virsus neiskepe o apacia skani ikisau i orkaite gal baigs kepti gaila but ismesti puse:( mokina ta duonkepe vis
Atsakyti