Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(keistuole @ 2011 03 14, 13:35)
aš visgi dėčiau mažiau mielių pradžioj, ypač dar jei dedat tas iš puskilograminio pakelio.

Nusipirkau tas iš raudono pakelio. Lyg kažkada skaičiau, kad jos stipresnės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 03 13, 18:36)
SVEIKA-SKANI KASDIENINĖ DUONA:
grūdai:100gr avižinių dribsnių
50 gr saulėgrąžų(paprastai dedu daugiau, bet nebeturėjau)
2v.š sėmenų
2v.š. kmynų
2v.š. sėlenų
2a.š. salyklo
visas grūdų mišinys sudaro 220gr
300ml verdančio vandens.

Labai graži Terra2 Jūsų duonelė. O ir skani turbūt labai. O ką daryt jei neturiu salyklo? Kuom jį pakeist, ar visai nedėt?
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2011 03 14, 15:24)
Labai graži Terra2 Jūsų duonelė. O ir skani turbūt labai. O ką daryt jei neturiu salyklo? Kuom jį pakeist, ar visai nedėt?

Aš salyklą irgi naudoju retai. man kažkaip skaniau be jo. Bet paįvairinimui, kartas nuo karto užsinoriu. Ši duona labai primena "Bočių" duonos skonį, nes medus ir salyklas duoda specifinį pikantiškumą.
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2011 03 14, 14:20)
O aš supjaustau suformavusi kepaliuką. Skyla tik tuomet, jei nepakankamai iškilusią orkaitėn įkišu. Anksčiau skildavo visuomet doh.gif

Tai tikriausiai nebuvo gerai subrendusi, kai kišau į orkaitę. Skubėjau tą dieną kepti. Ir pasitvirtino taisyklė, kad skubant nieko neišeina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2011 03 14, 13:48)
Nusipirkau tas iš raudono pakelio. Lyg kažkada skaičiau, kad jos stipresnės g.gif


jos tikrai stipresnės, pabandykit dėt mažiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 03 14, 15:45)
jos tikrai  stipresnės, pabandykit dėt mažiau  4u.gif

Bingo, kaltos mielės. Dėjau kitas ir kiek mažiau - kepa gražus kepaliukas. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Terra2 salyklo tik du arbatiniai šaukšteliai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2011 03 14, 18:08)
Terra2 salyklo tik du arbatiniai šaukšteliai?  ax.gif

Taip, aš dėjau tik 2a.š. Ir tai pakankamai tamsi duona gavosi. Bet čia skonio reikalas. Galima dėti kiek norit arba visai nedėti.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 03 14, 17:23)
Taip, aš dėjau tik 2a.š. Ir tai pakankamai tamsi duona gavosi. Bet čia skonio reikalas. Galima dėti kiek norit arba visai nedėti.

Tai jei to salyklo neįdėsiu, bus kažin skani duonelė?
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2011 03 14, 17:35)
Tai jei to salyklo neįdėsiu, bus kažin skani duonelė?


bus skani 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2011 03 14, 18:35)
Tai jei to salyklo neįdėsiu, bus kažin skani duonelė?

net neabejokit!
Atsakyti
Sveikos, noreciau ir as savo receptuku pasidalinti, bet nezinau, kaip ta rauga padaryti, nes man ji jau atnese stiklainyje ir kiekviena karta as jo nukabinu sekanciam kepimui ax.gif
Atsakyti