As linu semenis randu IKI parduotuvese Vilniuje.
Karvute, aciu uz pastebejimus
QUOTE(zirziliaZ @ 2011 04 08, 08:47)
nera uz ka kad tik padetu
aš linų sėmenis perku, kur didesnėse parduotuvėse būna "kioskeliai" prekiaujantys sveriamais džiovintais vaisiais. Ten kg kainuoja apie 12 Lt
tik prie viso to jis man ir mažiau saldus.
QUOTE(Terra2 @ 2011 04 08, 08:42)
Manau, kad medaus skonio nei jo gerųjų savybių nepakeis nei joks cukrus nei kokie sirupai. Gali tik būti pasirinkimo teisė arba ką tuo metu turime namuose. Juk jeigu recepte nurodytas medus, o pasirodo, kad po ranka jo nėra, tai nelėksime į turgų ar į parduotuvę - tiesiog dėsime tai, ką turime saldaus. O kas liečia rudajį cukrų , lyginant su baltuoju, tai esu įsitikinusi 100%, kad skirtumas tik kainoje!
tik prie viso to jis man ir mažiau saldus.
kaune, turguj linu semenys 4 lt uz 0,5 kg
ankcsiau pirkdavau vaistinej camelijoj, bet kad labai jau jos ten brangios
ankcsiau pirkdavau vaistinej camelijoj, bet kad labai jau jos ten brangios
+2011 04 07, 22:18-->
Būtina laikyti šaldytuve?
Jūs iš šaldytuvo išimate ir matinate ne visą turimą raugą, o jo tik dalį? O paskui iš to likučio vėl imate? Ar kaip čia? Mat aš visą raugą pamaitinu, o kai jis subujoja, nuo jo atsisveriu, kiek reikia kepimui, likusį į šaldytuvą. Ar ir vėl kažką ne taip darau?
QUOTE(As @ 2011 04 07, 22:18)
Man atrodo, kad pigiau didelį pakelį mielių nusipirkti ir laikyti pradarytą šaldytuve.
Būtina laikyti šaldytuve?
QUOTE(keistuole @ 2011 04 08, 00:00)
Paskui dalį sunaudojau kepimui, dalį dėjau į šaldytuvą, kai ruošdavausi kept šaukštą išsiimdavau, jį pamaitindavau, kitą kart vėl taip pat, kol viską sunaudojau.
Jūs iš šaldytuvo išimate ir matinate ne visą turimą raugą, o jo tik dalį? O paskui iš to likučio vėl imate? Ar kaip čia? Mat aš visą raugą pamaitinu, o kai jis subujoja, nuo jo atsisveriu, kiek reikia kepimui, likusį į šaldytuvą. Ar ir vėl kažką ne taip darau?
QUOTE(JusRuMa @ 2011 04 08, 12:47)
Jūs iš šaldytuvo išimate ir matinate ne visą turimą raugą, o jo tik dalį? O paskui iš to likučio vėl imate? Ar kaip čia? Mat aš visą raugą pamaitinu, o kai jis subujoja, nuo jo atsisveriu, kiek reikia kepimui, likusį į šaldytuvą. Ar ir vėl kažką ne taip darau?
šiaip reiktų kiekvieną kart prieš pat kepant atsidėt šaukštą raugo, jį dėt į šaldytuvą, prieš kitą kepimą visą išsiimt, pamaitint ir prieš kepimą vėl šaukštą atsidėt.
Bet aš darau pagal save, nes noriu turėt gryną ruginį: prieš kiekvieną kepimą išsiimu šaukštą raugo, o likusį laikau šaldytuve, kol pasiėmus šaukštą kepimui belieka ten jo šaukštas, tada imu ir tą likutį. Skirtą kepimui maitinu kokiais reik miltais, o tą kitą rupiais ruginiais, palaikau vos ne parą, kai visas išbujoja vėl kišu į šaldytuvą iš ten prieš kepimą atsiiminėju po šaukštą, kol vėl nedaug lieka, tada vėl maitinu.
Tiesiog niekad neatsidedu iš to ką pasiėmiau kepimui.
QUOTE(keistuole @ 2011 04 08, 14:02)
šiaip reiktų kiekvieną kart prieš pat kepant atsidėt šaukštą raugo, jį dėt į šaldytuvą, prieš kitą kepimą visą išsiimt, pamaitint ir prieš kepimą vėl šaukštą atsidėt.
Bet aš darau pagal save, nes noriu turėt gryną ruginį: prieš kiekvieną kepimą išsiimu šaukštą raugo, o likusį laikau šaldytuve, kol pasiėmus šaukštą kepimui belieka ten jo šaukštas, tada imu ir tą likutį. Skirtą kepimui maitinu kokiais reik miltais, o tą kitą rupiais ruginiais, palaikau vos ne parą, kai visas išbujoja vėl kišu į šaldytuvą iš ten prieš kepimą atsiiminėju po šaukštą, kol vėl nedaug lieka, tada vėl maitinu.
Tiesiog niekad neatsidedu iš to ką pasiėmiau kepimui.
Bet aš darau pagal save, nes noriu turėt gryną ruginį: prieš kiekvieną kepimą išsiimu šaukštą raugo, o likusį laikau šaldytuve, kol pasiėmus šaukštą kepimui belieka ten jo šaukštas, tada imu ir tą likutį. Skirtą kepimui maitinu kokiais reik miltais, o tą kitą rupiais ruginiais, palaikau vos ne parą, kai visas išbujoja vėl kišu į šaldytuvą iš ten prieš kepimą atsiiminėju po šaukštą, kol vėl nedaug lieka, tada vėl maitinu.
Tiesiog niekad neatsidedu iš to ką pasiėmiau kepimui.
tuomet viskas gerai
QUOTE(keistuole @ 2011 04 07, 19:34)
raugą reik pačiai pasidaryt
100 g vandens ir 100 g rupių ruginių miltų
ir taip kasdien 4 dienas
Pats paprasčiausias raugas ir lengviausiai pasigaminamas raugas
aš visas savo keptas duonas, jei lieka sukepu su aliejum, nes man čia didžiausias desertas ir nelieka jokių duonos likučių
100 g vandens ir 100 g rupių ruginių miltų
ir taip kasdien 4 dienas
Pats paprasčiausias raugas ir lengviausiai pasigaminamas raugas
aš visas savo keptas duonas, jei lieka sukepu su aliejum, nes man čia didžiausias desertas ir nelieka jokių duonos likučių
o jei imti po 50g. ? ,nes cia daug to raugo bus.
Kepiau Nataliunčiko maočiutės plikytą duoną. Skani gavosi, lengvai išsiėmė iš stiklinio indo, bet... vidus per drėgnas, net veliasi peilis. Ką ne taip darau, kad man visos raugo duonos drėgnos gaunasi? Jau net rankos baigia nusvirti
QUOTE(Banoli @ 2011 04 07, 20:52)
oi didelis aciu ir as pabandysiu rauga pasigaminti
o dar klausimas, o tas raugas labai specifini kvapa duoda? O kai saldytuve laikote ar saldytuvas neprasmirsta? (mano vyras labai jau visu kvapu netoleruoja )
o dar klausimas, o tas raugas labai specifini kvapa duoda? O kai saldytuve laikote ar saldytuvas neprasmirsta? (mano vyras labai jau visu kvapu netoleruoja )
sveikos
man raugo dave bendradarbe. Saldytuve sake galima ji laikyt dvi savaites nemaitinus ne daugiau.As ji laikau stiklainyje udarytam ir nera jokio kvapo.Jis net saldytuve pakyla iki pat virsaus stiklainio As kai suminkau tesla,jo atsidedu visada nuo tos teslos tiek pat,tai man jo visai nedaugeja
Kai isimu,pamaitinu ir galima minkyt tesla jau po kokiu triju valandu. As minkau apie 10 minuciu,bet mano tesla buna skystoka,tai jokiu gumuliuku nebuna beveik is kart,taciau tas reikalinga,kad tesla gautu deguonies ir gerai iskiltu. As taip suprantu.
Uzminkiau tesla jau 4 karta,per nakti laikysiu,ryt kepsiu. Kas kart man gaunas truputi kitaip,nes recepta savo nuoziura pakoreguoju. Paskutini karta gavos jau visai gerai,o buvo visko,kol perpratau visus niuansus
QUOTE(pašnekutė @ 2011 04 07, 20:52)
...su tokiom nuolaidom.............
Taigi sitokiu greiciu viskas dabar brangsta - nenuostabu, kad ir mielem tai galioja
QUOTE(Karvute @ 2011 04 07, 21:03)
...cia kazkas rado labai faina nuoroda, parodyta kaip viskas daroma, su vaizdine priemone
Nuolat kepu duona pagal sita recepta - , lygiai toks pat jis ant viso grudo miltu pakelio.
QUOTE(GITALE @ 2011 04 08, 06:26)
as kartais vonioj ant gyvatuko padedu
Perkarsta pas mane ant gyvatuko - visada raugas islipa , gerai ir saldytuve rugsta.
jau kelintas mėnuo valgom sastingio batoną ir neatsibosta, o va borodino duonytė jau nelabai... norėtusi ką nors puresnio, labai jau tvirta išeina, pervartau peržiūriu išbandau naujus receptus, bet niekaip nesurandu tos skaniausios
P.S. diskutavot apie linų sėmenis, jų ir norfoj yra mažais pakeliais po 150g. ten apie 10lt/kg išeina
o panevėžietėms galiu prirodyt ir dar pigiau ir ne tik linų sėmenų
P.S. diskutavot apie linų sėmenis, jų ir norfoj yra mažais pakeliais po 150g. ten apie 10lt/kg išeina
o panevėžietėms galiu prirodyt ir dar pigiau ir ne tik linų sėmenų