Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(pašnekutė @ 2011 04 07, 19:52)
Nueinu ir matau - sausų mielių pakučiai 7gr, kuriuos pirkdavau dadžnai ir naudodavau, kurie per amžius (amen) kainavo 0,59lt dabar su "akcija": nubraukta ... 0,99lt ir pritaikyta nuolaida - 0,69lt  blink.gif  blink.gif  blink.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
su tokiom nuolaidom.............  umn.gif   fool.gif


Man atrodo, kad pigiau didelį pakelį mielių nusipirkti ir laikyti pradarytą šaldytuve.
P.S. Linų sėmenis pirkau veterinarijos vaistinėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo As :): 07 balandžio 2011 - 20:24
smile.gif+2011 04 07, 20:18-->
QUOTE(As smile.gif @ 2011 04 07, 20:18)
Man atrodo, kad pigiau didelį pakelį mielių nusipirkti ir laikyti pradarytą šaldytuve.
P.S. Linų sėmenis pirkau veterinarijos vaistinėje.


zinoma pigiau, as i stiklainiuka isipilu daznam naudojimi o likusi pokeli gerai uzlipinu ir stovi jis spinteleje biggrin.gif o sitos mieles kur red raudonam pokelyje, tai stipresnes, as ju per puse naudoju kiek recepte raso, tai turbut uzteks 2 metam lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rence* @ 2011 04 07, 21:14)
Jungiuosi ir as cia smile.gif

Gavau ruginio raugo, dabar jis stovi saldytuve. Kiek laiko jis turi pastoveti kambario temperaturoje ir ar reikia ji maitinti?
Recepte parasyta kad visa tesla reikia minkyti 15min- negi taip ilgai blink.gif  O gal cia kelis kartus po trumpiau g.gif

man maziausiai 10 reikia, kitaip miltai neismaisomi schmoll.gif to truputi pili ir maisai, trini tarp pirstu, nes gi nesmagu paskui miltus valgyti g.gif

smile.gif+2011 04 07, 21:18-->
QUOTE(As smile.gif @ 2011 04 07, 21:18)
Man atrodo, kad pigiau didelį pakelį mielių nusipirkti ir laikyti pradarytą šaldytuve.
P.S. Linų sėmenis pirkau veterinarijos vaistinėje.

aciu unsure.gif jeskosiu veterinarkos g.gif
Atsakyti
Linų sėmenų būna prieskonių parduotuvėse, turguje, Prismoje ir kitur.
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2011 04 07, 22:27)
Linų sėmenų būna prieskonių parduotuvėse, turguje, Prismoje ir kitur.

aciu 4u.gif
as sumaisiau su selenom, man kaimyne sake, kad selenu yra tokiu doh.gif o del semenu man aisku, dekui 4u.gif
Atsakyti
Na iskepiau savo pirma duonele smile.gif nevykus gavosi.. Raugas buvo tikrai per silpnas, arba jo per mazai. mazai tepakilo, ir pluta labai kieta gavosi. Bet skonis geras, lapnojau su dirbtiniu medum rolleyes.gif i tesla dejau 2 stiklines kviet rupiu, 1 stikline kvietiniu 550, sauksta cukraus, 1 su trupuciu a.s druskytes, sausta aliejaus ir saulegrazu sauja. Kai pamaciau, kad nelabai kyla gal butu pagelbejusios mieles? buvo mintis perminkyt, bet suabejojau.
Atsakyti
QUOTE(InaLi @ 2011 04 07, 20:48)
Labai dekavoju uz atsakymus  notworthy.gif !
Ar ne per daug to raugo gausis, jei zadu pora kartu per savaite kepti?! Ai, ka as cia - pirma rauga pasigamint reikia  blush2.gif
Ziuresim, kaip seksis  ax.gif
P.S.: o jeigu imti po 50 g  g.gif


dėl tų kiekių mažinimo tai nežinau, kai viską mokaisi tik iš praktikos ir kitų patirčių, tai vis tos teorijos ir pritrūksta doh.gif Logiškai mąstant lyg turėtų būt tas pats.
Bet aš kai dariausi, nusprendžiau laikytis recepto, tai nieko nemažinau. Paskui dalį sunaudojau kepimui, dalį dėjau į šaldytuvą, kai ruošdavausi kept šaukštą išsiimdavau, jį pamaitindavau, kitą kart vėl taip pat, kol viską sunaudojau.


QUOTE(Margareta @ 2011 04 07, 21:27)
zinoma pigiau, as i stiklainiuka isipilu daznam naudojimi o likusi pokeli gerai uzlipinu ir stovi jis spinteleje  biggrin.gif o sitos mieles kur red raudonam pokelyje, tai stipresnes, as ju per puse naudoju kiek recepte raso, tai turbut uzteks 2 metam  lotuliukas.gif


man maždaug po metų prarado savo galias. Bet kai nedaug bebuvo, tai ir išmest nebuvo gaila
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2011 04 07, 21:03)
prasom, naujininkai 4u.gif
http://www.malsena.l...ka-namine-duona

cia kazkas rado labai faina nuoroda, parodyta kaip viskas daroma, su vaizdine priemone thumbup.gif rekomenduoju 4u.gif

Oi labai faina nuoroda, reikia bandyti. Bet va dar man kiloklausimelis blush2.gif ojei namuose pas mane tik +20 laipsniu? O rekomenduojama +25.... ar raugas uzrugs? Radiatoriai jau nesildo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(InaLi @ 2011 04 07, 20:47)
Ir kiekviena diena po 100 g miltu ir vandens imaisyti ? O kur laikote rauga, jei ne paslaptis. Mano kambariai i siaure orientuoti, nenumanau kur rasti silta vietele... Aciu

as kartais vonioj ant gyvatuko padedu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2011 04 07, 21:31)

aciu unsure.gif jeskosiu veterinarkos g.gif

Linų sėmenis esu pirkusi Kauno bazėse prie prieskonių, taip pat kaziuke maišiukas berods 4Lt kainavo. Mačiau parodoje Ką pasėsi2011.
Papildyta:
QUOTE(Karvute @ 2011 04 07, 22:31)
aciu 4u.gif
as sumaisiau su selenom, man kaimyne sake, kad selenu yra tokiu doh.gif o del semenu man aisku, dekui 4u.gif

Avižų sėmenis perku maximoje, jos tokiose dėžutėse, kaip NORDIC kožė buna. Kviečių sėlenas paskutinį karta pirkau Prismoje, berods malsenos buvo.
Atsakyti
QUOTE(Inesssssita @ 2011 04 07, 22:56)
Na iskepiau savo pirma duonele smile.gif  nevykus gavosi.. Raugas buvo tikrai per silpnas, arba jo per mazai. mazai tepakilo, ir pluta labai kieta gavosi. Bet skonis geras, lapnojau su dirbtiniu medum rolleyes.gif  i tesla dejau 2 stiklines kviet rupiu, 1 stikline kvietiniu 550, sauksta cukraus, 1 su trupuciu a.s druskytes, sausta aliejaus ir saulegrazu sauja. Kai pamaciau, kad nelabai kyla gal butu pagelbejusios mieles? buvo mintis perminkyt, bet  suabejojau.

kita karta dekita 2 saukstus cukraus, gal pageres reikalas.
siaip geriausiai duonyte pakyla, jeigu nera saulegrazu 4u.gif mano teciui kepu be priedu, tai dvigubai aukstesne duonyte gaunasi, dar labiau pakila, kai pradeda kepti orkaiteje, ko neatsitinka su semkiu duona smile.gif

QUOTE(Banoli @ 2011 04 07, 23:44)
Oi labai faina nuoroda, reikia bandyti. Bet va dar man kiloklausimelis  blush2.gif ojei namuose pas mane tik +20 laipsniu? O rekomenduojama +25.... ar raugas uzrugs? Radiatoriai jau nesildo doh.gif

manau uztektu, virtuveje visada silciau nei kambariuose, gal tik procesas ilgiau uztruks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2011 04 07, 18:30)
Merginos, o kodėl daugelyje receptų medų siūlo keisti ruduoju cukrumi? Ar tas pats gaunasi? Ir dar, o kuo tada cukrus nuo rudojo skiriasi?  g.gif Kažkaip susimąsčiau. Ar tai duoda spalvą, kaip sausainiuose ar dar spec skonį?

Manau, kad medaus skonio nei jo gerųjų savybių nepakeis nei joks cukrus nei kokie sirupai. Gali tik būti pasirinkimo teisė arba ką tuo metu turime namuose. Juk jeigu recepte nurodytas medus, o pasirodo, kad po ranka jo nėra, tai nelėksime į turgų ar į parduotuvę - tiesiog dėsime tai, ką turime saldaus. O kas liečia rudajį cukrų , lyginant su baltuoju, tai esu įsitikinusi 100%, kad skirtumas tik kainoje!
Atsakyti