Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Banoli @ 2011 04 07, 15:32)
Vis pasiskaitau pasiskaitau jusu temele, taip skaniai tos duoneles atrodo. Jau pabandziau pora receptuku, tik tu kurie eina be raugo. Kepu as orkaiteje. Bet va jau pora savaiciu negaliukaip noriu pabandyti su raugu kazka pakereplioti. Gal kas gali pasidalinti raugu Vilniuje? Arba gali nurodyti (baksteleti pirstu) kur to raugogalima isigyti? 4u.gif


raugą reik pačiai pasidaryt mirksiukas.gif
100 g vandens ir 100 g rupių ruginių miltų
ir taip kasdien 4 dienas
Pats paprasčiausias raugas ir lengviausiai pasigaminamas raugas




QUOTE(vuoga @ 2011 04 07, 17:26)
Sveikos, duonos kepejeles,
turiu klausimuka, ar bandet kuri kepti aliejuje savo iskepta duonyte? mes ne lt gyvenam, cia tokios duonos kaip mus nera, cia ji tokia pusta, o taip kartais norisi pakeptos duonytes su cesnaku suriu:)) Ir jei bandet gal galit recepta savo duonytes:)


aš visas savo keptas duonas, jei lieka sukepu su aliejum, nes man čia didžiausias desertas ir nelieka jokių duonos likučių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 04 07, 18:34)
raugą reik pačiai pasidaryt  mirksiukas.gif
100 g vandens ir 100 g rupių ruginių miltų
ir taip kasdien 4 dienas
Pats paprasčiausias raugas ir lengviausiai pasigaminamas raugas


Ir kiekviena diena po 100 g miltu ir vandens imaisyti ? O kur laikote rauga, jei ne paslaptis. Mano kambariai i siaure orientuoti, nenumanau kur rasti silta vietele... Aciu
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2011 04 07, 17:30)

Merginos, o kodėl daugelyje receptų medų siūlo keisti ruduoju cukrumi? Ar tas pats gaunasi? Ir dar, o kuo tada cukrus nuo rudojo skiriasi?  g.gif Kažkaip susimąsčiau. Ar tai duoda spalvą, kaip sausainiuose ar dar spec skonį?

pas mane rudas cukrus su molassa, tai jis duoda kepiniams labai savotiška skoni, bet ir su medum t.p. gaunasi skanu

QUOTE(JusRuMa @ 2011 04 07, 18:05)
Nataliunčik, turiu klausimuką blush2.gif
Noriu kepti močiutės plikytą duoną. Recepte tešlai nurodomi ruginiai ir kvietiniai miltai yra rupūs ar ne? Ir dar - žiūrint recepto vandens ir miltų proporcijas, man atrodo, kad bus gana skysta tešla. Ar aš klystu?

taip, dariau iš pasijotu ruginiu ir kvietiniu 550C, neseniai kvietinius pakeičiau pilno grūdo, buvo t.p. gerai
tešla gaunasi skysta, bet su šaukštu l.sunku išmaišyt, maišau su ranka
Atsakyti
QUOTE(InaLi @ 2011 04 07, 19:47)
Ir kiekviena diena po 100 g miltu ir vandens imaisyti ? O kur laikote rauga, jei ne paslaptis. Mano kambariai i siaure orientuoti, nenumanau kur rasti silta vietele... Aciu


Taip kiekvieną dieną vis papildomai po 100 g miltų ir vandens įmaišyt.
Pas mane irgi būna naktim gan vėsu, bet viskas gerai gaunas.
Galit kur arčiau radiatoriaus padėt.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 04 07, 19:20)
Taip kiekvieną dieną vis papildomai po 100 g miltų ir vandens įmaišyt.
Pas mane irgi būna naktim gan vėsu, bet viskas gerai gaunas.
Galit kur arčiau radiatoriaus padėt.

Ir nieko ismetinet nereikia (kazkur skaiciau, kad kaasdien reikia pries pamaitinima po puse raugo ismesti) ?
Atsakyti
QUOTE(InaLi @ 2011 04 07, 20:36)
Ir nieko ismetinet nereikia (kazkur skaiciau, kad kaasdien reikia pries pamaitinima po puse raugo ismesti) ?


ne. Tiesiog gausis gan daug raugo.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 04 07, 19:39)
ne. Tiesiog gausis gan daug raugo.

Labai dekavoju uz atsakymus notworthy.gif !
Ar ne per daug to raugo gausis, jei zadu pora kartu per savaite kepti?! Ai, ka as cia - pirma rauga pasigamint reikia blush2.gif
Ziuresim, kaip seksis ax.gif
P.S.: o jeigu imti po 50 g g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo InaLi: 07 balandžio 2011 - 19:49
oi didelis aciu ir as pabandysiu rauga pasigaminti 4u.gif
o dar klausimas, o tas raugas labai specifini kvapa duoda? O kai saldytuve laikote ar saldytuvas neprasmirsta? (mano vyras labai jau visu kvapu netoleruoja g.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Banoli: 07 balandžio 2011 - 19:52
Čia daugiausia matau su raugu kepat, bet jei kas naudojat sausas - būkit budrios

šiandien maxė mane galutinai pritrenkė, parbloškė ir priglušino su savo akcijom/nuolaidom doh.gif
Nueinu ir matau - sausų mielių pakučiai 7gr, kuriuos pirkdavau dadžnai ir naudodavau, kurie per amžius (amen) kainavo 0,59lt dabar su "akcija": nubraukta ... 0,99lt ir pritaikyta nuolaida - 0,69lt blink.gif blink.gif blink.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
su tokiom nuolaidom............. umn.gif fool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 07 balandžio 2011 - 19:55
QUOTE(Banoli @ 2011 04 07, 15:32)
Vis pasiskaitau pasiskaitau jusu temele, taip skaniai tos duoneles atrodo. Jau pabandziau pora receptuku, tik tu kurie eina be raugo. Kepu as orkaiteje. Bet va jau pora savaiciu negaliukaip noriu pabandyti su raugu kazka pakereplioti. Gal kas gali pasidalinti raugu Vilniuje? Arba gali nurodyti (baksteleti pirstu) kur to raugogalima isigyti? 4u.gif

prasom, naujininkai 4u.gif

QUOTE(Banoli @ 2011 04 07, 20:52)
oi didelis aciu ir as pabandysiu rauga pasigaminti  4u.gif
o dar klausimas, o tas raugas labai specifini kvapa duoda? O kai saldytuve laikote ar saldytuvas neprasmirsta? (mano vyras labai jau visu kvapu netoleruoja  g.gif )

http://www.malsena.l...ka-namine-duona

cia kazkas rado labai faina nuoroda, parodyta kaip viskas daroma, su vaizdine priemone thumbup.gif rekomenduoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 04 07, 20:53)
taip, dariau iš pasijotu ruginiu ir kvietiniu 550C, neseniai kvietinius pakeičiau pilno grūdo, buvo t.p. gerai
tešla gaunasi skysta, bet su šaukštu l.sunku išmaišyt, maišau su ranka

Ačiū, bandysiu kept. Jei gausis gerai, įdėsiu nuotrauką ax.gif
Atsakyti
Jungiuosi ir as cia smile.gif

Gavau ruginio raugo, dabar jis stovi saldytuve. Kiek laiko jis turi pastoveti kambario temperaturoje ir ar reikia ji maitinti?
Recepte parasyta kad visa tesla reikia minkyti 15min- negi taip ilgai blink.gif O gal cia kelis kartus po trumpiau g.gif
Atsakyti