Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Inesssssita @ 2011 04 07, 08:43)
siandien mano raugas suputojes siek tiek, bet nelabai daug. Bet kvapas tai nekoks, nemoku nei pasakyt kuo atbsiduoda. gal cia nuo kvietiniu m. Ir dabar jis per skystas manau. Toks daug maz grietineles tirstumo. Kazin bandyt kanors kepti.. Nesinori sugadint produktu. Laukiu patarimo smile.gif

kvietinis jis skystesnis nei ruginis raugas
kepkit, nebijokit, tik sumažinkit ~30g vandens nuo duoto recepto, jei dėjot vienodą kiekį miltų ir vandens kai maitinot
Atsakyti
skaitau jus, ir bijau pradeti kepti su duonkepe, kad neprisidirbciau doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(indruxs @ 2011 04 07, 09:42)
skaitau jus, ir bijau pradeti kepti su duonkepe, kad neprisidirbciau  doh.gif  blush2.gif

kepkit orkaitėj, neprisidirbsit mirksiukas.gif
Atsakyti
help smile.gif
keleta kartu ir as kepiau rugine duona su raugu. pirmaji karta gavosi tikrai super, taciau pastaruosius kelis kartus duonyte kepant orkaiteje sukrito. turiu dvi kepimo formas - viena teflonu dengta skarda, kita keramikine. sukrinta daugiau toje teflonineje.
Ar gali taip atsitikti del kepimo indo? Ar siaip kazka ne taip darau? unsure.gif


kepu pagal si recepta:
1 kg miltų (naudoju ruginius viso grudo)
2/3 stiklinės saulėgrąžų
2/3 stiklinės kviečių sėlenų
2/3 stiklinės avižinių dribsnių
2/3 stiklinės linų sėmenų
100 g. cukraus
1 litras vandens
2 šaukšteliai druskos
Raugas
Atsakyti
QUOTE(zirziliaZ @ 2011 04 07, 10:45)
help smile.gif
keleta kartu ir as kepiau rugine duona su raugu. pirmaji karta gavosi tikrai super, taciau pastaruosius kelis kartus duonyte kepant orkaiteje sukrito. turiu dvi kepimo formas - viena teflonu dengta skarda, kita keramikine. sukrinta daugiau toje teflonineje.
Ar gali taip atsitikti del kepimo indo? Ar siaip kazka ne taip darau?  unsure.gif
kepu pagal si recepta:
1 kg miltų (naudoju ruginius viso grudo)
2/3 stiklinės saulėgrąžų
2/3 stiklinės kviečių sėlenų
2/3 stiklinės avižinių dribsnių
2/3 stiklinės linų sėmenų
100 g. cukraus
1 litras vandens
2 šaukšteliai druskos
Raugas

bandykite ideti bent 100-200 gramu kveitiniu miltu baltu arba rupiu, atitinkamai mazeja ruginiu miltu kiekis. (cai kaip variacija, kazka reikia keisti recepturoje, norint gauti efekta, nebutinai zinoma g.gif )
siaip viskas lyg ir gerai jusu receptuke - mano panasus, tik kur jus gavote linu semenu? ax.gif
toliau kuri vandeni naudojate? virinta? ar zalia? jeigu virinta reikai kildinti apie 10 val, jeigu zalia tuomet maziau g.gif del semkiu maziau pakila, vakar atidejau rauga dar iki semkiu tai graziai pakilo dvigubai, kita karta bandysiu semkes ideti pries pat kepant, gal kitoks efektas bus, nes dabar tokia plona duonyte gavosi, vyrui sumsutiniams bus nelabai g.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna @ 2011 04 06, 23:00)
O čia mano receptas:
    Duoną maišau pagal receptą, kurį pasikoregavau pagal save:
200gr raugo
300gr šilto vandens
1 nubrauktas v. š. druskos
2  v.š. cukraus(su šiokia tokia kuprele)
300gr kvietinių miltų
100gr pasirinktinai ir pagal nuotaiką sėlenos ir grūdų gemalai
1 v.š. kmynų
Pora saujų saulėgrąžų
user posted image
Užstatome duonkepę ant maišymo-kildinimo.user posted image
Išmaišytą tešlą šiek tiek palyginu šlapia ranka,kad gražiai formuotųsi kepaliukas. Procesas pagal programą vyksta apie 1.25val.  Aišku raugui tai yra tikrai per mažai. Todėl praėjus tam laikui duonkepės nedarinėju, kad šiluma neišeitu, ir laikau dar apie 2 val. Pravėsus uždedu kepimo programą ir porą sekundžių ją įjungiu (tuo pačiu rankos pagalba tikrinu ar ne per karšta) Realiai tikrai užtenka max5 sek. Vėl laikau apie pora val šiltai. Tai pažaidžiu dar kartą. Ir maždaug  nuo kildinimo pradžios praėjus apie 5 val. štai kaip atrodo manoji : user posted image
Dabar jau pagal pasirinkimą galima kepti orkaitėje arba duonkepėje. Aš kepu pastarojoje.
Užstatau max apskrudinimą, 1000gr, ir 70min kepimą.
Orkaitėje kepu: 15 min 225temp, 20min 200temp ir 25 min 180 temp.
Rezultate :user posted image Viršų uždengiu šlapiu rankšluosčiu dar net neišėmus ir kubiliuko. Maždaug po 40min (pasižiūrim, kad būtų pravėsę tiek, jog  su rankomis galėčiau išimti duoną).
user posted image Dar karta suvynioju į tą patį rankšluostį ir palieku ramybėje.

Užmiršau paminėti, kad likusį raugą sudedu į naują indą ir vėl pamaitinu 1v.š. rug. miltais. Na ir trukt už vadžių ir viskas iš pradžių  mirksiukas.gif

O štai kaip atrodo namo duonelė iš vidaus  user posted image
Kitą kartą nedėsiu tiek malsenos sėlenų, nes dėl jų duona yra pakankamai tamsi. Mano liaudis mėgsta šviesesnę ir švelnesnę-drėgną duoną. Man labai patinka sėlenos Myllin Paras. Jos švelnesnės, labiau panašios į rupaus malino miltus. O Malsenos tai tik luobelės.

Na štai ir viskas  4u.gif . Tikiuosi kažkam pagelbėjau, o jei kas turite kokių nors pastebėjimų ar pasiūlymų visada prašom.  mirksiukas.gif



Ačiū už jūsų pasidalintą receptą ir gudrybes, man kaip pradedančiajai šitos informacijos ir trūko, kaip "apeiti" duonkepę kepant su raugu smile.gif
Atsakyti
Vis pasiskaitau pasiskaitau jusu temele, taip skaniai tos duoneles atrodo. Jau pabandziau pora receptuku, tik tu kurie eina be raugo. Kepu as orkaiteje. Bet va jau pora savaiciu negaliukaip noriu pabandyti su raugu kazka pakereplioti. Gal kas gali pasidalinti raugu Vilniuje? Arba gali nurodyti (baksteleti pirstu) kur to raugogalima isigyti? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, duonos kepejeles,
turiu klausimuka, ar bandet kuri kepti aliejuje savo iskepta duonyte? mes ne lt gyvenam, cia tokios duonos kaip mus nera, cia ji tokia pusta, o taip kartais norisi pakeptos duonytes su cesnaku suriu:)) Ir jei bandet gal galit recepta savo duonytes:)
Atsakyti
QUOTE(maraboo @ 2011 04 07, 00:23)
Tiesą sakant raugo dedu iš akies... Manau 100ml raugo daugmaž atitinka 100g..


Šiandien kepiau duonytę, tai specialiai pažiūrėjau. Man reikėjo 300gr , tai mililitrais gavosi 325. Tai beveik galima sakyti, kad 100gr yra 100ml ax.gif


Merginos, o kodėl daugelyje receptų medų siūlo keisti ruduoju cukrumi? Ar tas pats gaunasi? Ir dar, o kuo tada cukrus nuo rudojo skiriasi? g.gif Kažkaip susimąsčiau. Ar tai duoda spalvą, kaip sausainiuose ar dar spec skonį?
Atsakyti
Nataliunčik, turiu klausimuką blush2.gif
Noriu kepti močiutės plikytą duoną. Recepte tešlai nurodomi ruginiai ir kvietiniai miltai yra rupūs ar ne? Ir dar - žiūrint recepto vandens ir miltų proporcijas, man atrodo, kad bus gana skysta tešla. Ar aš klystu?
Atsakyti
Merginos, na kam darot problema del raugo issaugojimo... doh.gif Kai kepdavau retai, tai ir raugo visiskai nepasilikdavau, o kiekvienakart darydavau nauja - sumaisau ruginius miltus su siltu vandeniu ir tris paras laikau siltai nuolat pamaisydama. Ir taip kaskart. Dabar turiu pasilikusi, laiks nuo laiko pamaitinu ir laikau saldytuve thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos. Noriu prisijungti ir ne tik. Noriu paprasyti - gal kas Kaune turetu atliekamo raugo duonelei kepti? Turiu duonkepe, su mielemis jau "susidraugavau". Dabar noreciau ir rauga "prisijaukinti". Tris kartus bandziau, bet vis nesigauna paciai jo uzsiraugti: lyg ir pradeda putoti, o po to, ziurek, jau lyg pelesiukas uzsitraukes... Neismanau ne kur laikyti ji, nes namuose per vesu, manau...
Tai gal kas turetu atliekamo help.gif
Atsakyti