Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Inesssssita @ 2011 04 06, 23:08)
tikiuosi smile.gif  dar norejau paklausti, kaip ta rauga pamatuoti? na pvz mano puodelis 200ml, tai puse jo butu 100ml raugo? o kiek cia mazdaug gramu galetu buti?

Tiesą sakant raugo dedu iš akies... Manau 100ml raugo daugmaž atitinka 100g.. bet dar priklauso kokio tirštumo tas raugas gaunasi.. kiek išburbuliuoja... Bet jei porą šaukštų pamaitinot 100/100g vandeniu/miltais, tai vadinas bendras raugo kiekis yra kiek daugiau, nei 200g smile.gif
Suprantu, kad daug klausimų kyla smile.gif Bet tiesiog darykit drąsiai ir viskas gausis smile.gif Paprastai duonelė gaunasi žymiai dažniau, nei būna verta jaudintis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maraboo: 06 balandžio 2011 - 23:26
greitu laiku nezadu kepti duonytes, bet turiu raugo ir nenoriu jo prarasti, ar galima ji butu uzsaldyti, o po to isemus is saldyklio, atsiles ar jis butu dar gyvas? gal yra bandziusiu
Atsakyti
QUOTE(Inesssssita @ 2011 04 06, 23:35)
doh.gif as jau busiu prisidirbus. paemiau du saukstus ruginio raugo ir kad primaitinau.. dar kart paskaiciau apie raugo gaminima is pirmo psl nuorodos, paemiau puse stiklines rupiu kvietiniu miltu, sumaisiau su puse stiklines silto vandenuko ir sumaisiau su raugu. o dabar pagalvojau, kad taip maitint reikia tik nuo nulio gaminantis rauga..  palikau ant stalo, kazin kas jam dabar bus?

Dar norejau paklaust, ar kvietinei duonai tinka tik kvietinis raugas? kas butu, jei kepciau su ruginiu? visur receptukuose raso raugas, o koks ne. Gal tinka, tik skonis skiriasi g.gif

Drąsiai dėkit ruginį raugą kvietinei duonai. Tikrai tinka ir priduoda pikantiškumą!
Atsakyti
QUOTE(laguna @ 2011 04 06, 23:00)
O čia mano receptas:


aš nesuprantu, kodėl mano duonkepė nemaišo tokios tešlos, tiesiog sukasi sau tos mentelės ir viskas, nieko panašaus į minkymo procesą.
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2011 04 07, 06:21)
greitu laiku nezadu kepti duonytes, bet turiu raugo ir nenoriu jo prarasti, ar galima ji butu uzsaldyti, o po to isemus is saldyklio, atsiles ar jis butu dar gyvas? gal yra bandziusiu

kiek cai teko girdeti - NE.

cia buvo rasoma, kad galima dziovinti.

padovanokite kam nors rauga, paskui kai atsiras noras ar galimybes kepti, is to pacio zmogaus paimsite 4u.gif

vakar maximoje papirkau 2 kepimo formas rudas keramikines, po 9.99, nuolaida nuo 14.99.

dabar kepu 2 kepalus wub.gif pagaliau atkris ta baime, kad raugas metala ardys, o silikoniniu geru neuztaikiau ax.gif imesiu paskui nuotraukyte 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karvute: 07 balandžio 2011 - 08:25
siandien mano raugas suputojes siek tiek, bet nelabai daug. Bet kvapas tai nekoks, nemoku nei pasakyt kuo atbsiduoda. gal cia nuo kvietiniu m. Ir dabar jis per skystas manau. Toks daug maz grietineles tirstumo. Kazin bandyt kanors kepti.. Nesinori sugadint produktu. Laukiu patarimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 04 07, 09:02)
aš nesuprantu, kodėl mano duonkepė nemaišo tokios tešlos, tiesiog sukasi sau tos mentelės ir viskas, nieko panašaus į minkymo procesą.

Man tik su ruginiais irgi nemaišo schmoll.gif veliasi ir viskas, kvietiniai norma thumbup.gif O gal kiekis permažas tešlos?
Atsakyti
QUOTE(Inesssssita @ 2011 04 07, 09:43)
siandien mano raugas suputojes siek tiek, bet nelabai daug. Bet kvapas tai nekoks, nemoku nei pasakyt kuo atbsiduoda. gal cia nuo kvietiniu m. Ir dabar jis per skystas manau. Toks daug maz grietineles tirstumo. Kazin bandyt kanors kepti.. Nesinori sugadint produktu. Laukiu patarimo smile.gif

mezinau ka patars profesionalai, as deciau visa rauga sumaisyciau su miltais, vandeniu, cuktum: dali atideciau sekanciam kepimui, o is kitos dalies kepciau duonos.

gautusi toks atsinaujinimas 4u.gif

sio ryto darbukas
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karvute: 07 balandžio 2011 - 09:12
QUOTE(laguna @ 2011 04 07, 10:03)
Man tik su ruginiais irgi nemaišo  schmoll.gif  veliasi ir viskas, kvietiniai norma  thumbup.gif O gal kiekis permažas tešlos?


nepažiūrėjau, kad pas jus kvietiniai miltai, tik į proporcijas žiūrėjau.
Aš iš ruginių darau, kvietinių įmetų kokių 10-15proc tik.
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2011 04 07, 05:21)
greitu laiku nezadu kepti duonytes, bet turiu raugo ir nenoriu jo prarasti, ar galima ji butu uzsaldyti, o po to isemus is saldyklio, atsiles ar jis butu dar gyvas? gal yra bandziusiu

Na o jei tiesiog kas savaitę ar dešimt dienų jį vis pamaitint, palaikyt pusę paros kambary ir vėl į šaldytuvą... Manau nėra didelis vargas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maraboo @ 2011 04 07, 10:12)
Na o jei tiesiog kas savaitę ar dešimt dienų jį vis pamaitint, palaikyt pusę paros kambary ir vėl į šaldytuvą... Manau nėra didelis vargas smile.gif


net ir kas porą savaičių užtektų
Atsakyti
QUOTE(maraboo @ 2011 04 07, 10:12)
Na o jei tiesiog kas savaitę ar dešimt dienų jį vis pamaitint, palaikyt pusę paros kambary ir vėl į šaldytuvą... Manau nėra didelis vargas smile.gif

man atrodo, jeigu isvykstama menesiui atostogu, tai menesi isstovi ir nepamaitintas raugas saldituve, niekas jam nesidaro, meiga jus ir tiek, svarbu kad nesupelytu...

o jeigu ilgiau, geriau duoti kam prisiureti... 4u.gif
Atsakyti