Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Mičiko @ 2011 04 05, 23:05)
Dėkui.  4u.gif O kurias miltų rūšis dažniausiai ten perkate?  blush2.gif Kokios kainos ten?


aš iš principo naudoju 4 rūšis: viso grūdo, pasijotus ruginius, I rūšies kvietinius ir aukšč rūšies kvietinius.
Prieš mėn pasijoti ruginiai ir viso grūdo kvietiniai buvo po 73 Lt už 50 kg maišą
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2011 03 30, 04:04)
Paprasta balta duonytė kepta naudojant raugą  4u.gif
Visos šeimos pamėgta ..



taip ieskau baltos duonos su raugu, g.gif gal galetumet sios duonos recepta parasyt, ir su kuriuo raugu daret? aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna @ 2011 04 05, 19:49)
Jau rašiau, bet pasikartosiu, su šepetėliu iškilusią duoną patepk aliejumi. Šiek tiek paruduoja.



ačiū labai, būtinai išbandysiu smile.gif
Atsakyti
Merginos, žinot ką pabandžiau? Ogi duoną iš avižinio raugo thumbup.gif Foto neturiu, bais greit suvalgiau aš tą duoną, tikrai skani. Ir gerai iškilo, jokių terlionių, maitinimų ir pan. dalykų. receptą radau pas rusaites, esmė tokia, kad reikia rauginti avižinę košę (iš dribsnių). Palaikom tris dienas šiltai košę, pridedam miltų, druskos, medaus ar cukraus, linų sėmenų ar kitų priedų, suformuojam kepaliuką ir palaikom 2-6h šiltai. Kepam 230C orkaitėje gal apie valandą panašiai. Vienintelis toks minusiukas šitos duonelės, kad truputėlį kvapas ne koks blush2.gif bent jau man... Gal nuo to raugo. Bt gal įdėjus kokių stipraus kvapo žolelių pavyktų užmušt tą kvapą. Nežinau, dar tobulinsiu smile.gif
Atsakyti
sveikos kepejeles smile.gif noriu ir as pabandyt issikept duoneles. perskaiciau lb daug jusu komentaru, bet vistiek man viskas painiojasi doh.gif ncreciau kvietines duonos, bet rauga turiu rugini. Ji laikau saldytuve jau daugiau nei 2 savaites, ir kas blogiausia- nepamaitinau verysad.gif ar dabar jis jau sugedes? burbuliukai tebera, kvapas rugstelnas. Kazin pamaitinus gal atsigautu? ir kaip skaiciau, is ruginio lengvai gaunasi kvietinis, tai ji su kvietiniais miltais pamaitint pabandyti? ar taip supratau? jeii taip su kokios rusies? 812c?
Atsakyti
QUOTE(Inesssssita @ 2011 04 06, 11:30)
sveikos kepejeles smile.gif  noriu ir as pabandyt issikept duoneles. perskaiciau lb daug jusu komentaru, bet vistiek man viskas painiojasi doh.gif  ncreciau kvietines duonos, bet rauga turiu rugini. Ji laikau saldytuve jau daugiau nei 2 savaites, ir kas blogiausia- nepamaitinau verysad.gif  ar dabar jis jau sugedes? burbuliukai tebera, kvapas rugstelnas. Kazin pamaitinus gal atsigautu? ir kaip skaiciau, is ruginio lengvai gaunasi kvietinis, tai ji su kvietiniais miltais pamaitint pabandyti? ar taip supratau? jeii taip su kokios rusies? 812c?

jei dar yra burbuliukai, dar kvėpuoja smile.gif paimkit jo šaukštą, pamaitinkit su kvietiniais miltais ir bus jums kvietinis raugas
galit su 812 arba 550, labai gerai gaunasi ir su rupiais, pilno grūdo
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 04 06, 13:00)
jei dar yra burbuliukai, dar kvėpuoja  smile.gif paimkit jo šaukštą, pamaitinkit su kvietiniais miltais ir bus jums kvietinis raugas
galit su 812 arba 550, labai gerai gaunasi ir su rupiais, pilno grūdo


maitinant nereikia jokio vandenuko pilt tik miltu ideti? jei taip, kiek tu miltu? svarstykliu neturiu, matuoju saukstais, stikline. gal galit parekomenduot kokia nesudetinga duonyte pirmam kartui smile.gif kepsiu orkaitej be vintiliatoriaus (kaista virsus ir apacia). dabar kol pramoksiu klausinesiu visko kas neaisku blush2.gif aciu uz pagalba is ansto rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Inesssssita @ 2011 04 06, 22:32)
maitinant nereikia jokio vandenuko pilt tik miltu ideti? jei taip, kiek tu miltu? svarstykliu neturiu, matuoju saukstais, stikline. gal galit parekomenduot kokia nesudetinga duonyte pirmam kartui smile.gif kepsiu orkaitej be vintiliatoriaus (kaista virsus ir apacia). dabar kol pramoksiu klausinesiu visko kas neaisku blush2.gif  aciu uz pagalba is ansto rolleyes.gif

Maitinant reikia pilti vandens, o kiek priklauso nuo esamo raugo kiekio. Kartais užtenka šaukšto, kartais ir 2.
Papildyta:
O čia mano receptas:
Duoną maišau pagal receptą, kurį pasikoregavau pagal save:
200gr raugo
300gr šilto vandens
1 nubrauktas v. š. druskos
2 v.š. cukraus(su šiokia tokia kuprele)
300gr kvietinių miltų
100gr pasirinktinai ir pagal nuotaiką sėlenos ir grūdų gemalai
1 v.š. kmynų
Pora saujų saulėgrąžų
user posted image
Užstatome duonkepę ant maišymo-kildinimo.user posted image
Išmaišytą tešlą šiek tiek palyginu šlapia ranka,kad gražiai formuotųsi kepaliukas. Procesas pagal programą vyksta apie 1.25val. Aišku raugui tai yra tikrai per mažai. Todėl praėjus tam laikui duonkepės nedarinėju, kad šiluma neišeitu, ir laikau dar apie 2 val. Pravėsus uždedu kepimo programą ir porą sekundžių ją įjungiu (tuo pačiu rankos pagalba tikrinu ar ne per karšta) Realiai tikrai užtenka max5 sek. Vėl laikau apie pora val šiltai. Tai pažaidžiu dar kartą. Ir maždaug nuo kildinimo pradžios praėjus apie 5 val. štai kaip atrodo manoji : user posted image
Dabar jau pagal pasirinkimą galima kepti orkaitėje arba duonkepėje. Aš kepu pastarojoje.
Užstatau max apskrudinimą, 1000gr, ir 70min kepimą.
Orkaitėje kepu: 15 min 225temp, 20min 200temp ir 25 min 180 temp.
Rezultate :user posted image Viršų uždengiu šlapiu rankšluosčiu dar net neišėmus ir kubiliuko. Maždaug po 40min (pasižiūrim, kad būtų pravėsę tiek, jog su rankomis galėčiau išimti duoną).
user posted image Dar karta suvynioju į tą patį rankšluostį ir palieku ramybėje.

Užmiršau paminėti, kad likusį raugą sudedu į naują indą ir vėl pamaitinu 1v.š. rug. miltais. Na ir trukt už vadžių ir viskas iš pradžių mirksiukas.gif

O štai kaip atrodo namo duonelė iš vidaus user posted image
Kitą kartą nedėsiu tiek malsenos sėlenų, nes dėl jų duona yra pakankamai tamsi. Mano liaudis mėgsta šviesesnę ir švelnesnę-drėgną duoną. Man labai patinka sėlenos Myllin Paras. Jos švelnesnės, labiau panašios į rupaus malino miltus. O Malsenos tai tik luobelės.

Na štai ir viskas 4u.gif . Tikiuosi kažkam pagelbėjau, o jei kas turite kokių nors pastebėjimų ar pasiūlymų visada prašom. mirksiukas.gif
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 04 05, 23:33)
aš iš principo naudoju 4 rūšis: viso grūdo, pasijotus ruginius, I rūšies kvietinius ir aukšč rūšies kvietinius.
Prieš mėn pasijoti ruginiai ir viso grūdo kvietiniai buvo po 73 Lt už 50 kg maišą


Dėkui už info. Aš šiandiena jau parsivežiau miltukų 4u.gif
Atsakyti
doh.gif as jau busiu prisidirbus. paemiau du saukstus ruginio raugo ir kad primaitinau.. dar kart paskaiciau apie raugo gaminima is pirmo psl nuorodos, paemiau puse stiklines rupiu kvietiniu miltu, sumaisiau su puse stiklines silto vandenuko ir sumaisiau su raugu. o dabar pagalvojau, kad taip maitint reikia tik nuo nulio gaminantis rauga.. palikau ant stalo, kazin kas jam dabar bus?

Dar norejau paklaust, ar kvietinei duonai tinka tik kvietinis raugas? kas butu, jei kepciau su ruginiu? visur receptukuose raso raugas, o koks ne. Gal tinka, tik skonis skiriasi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Inesssssita @ 2011 04 06, 22:35)
doh.gif as jau busiu prisidirbus. paemiau du saukstus ruginio raugo ir kad primaitinau.. dar kart paskaiciau apie raugo gaminima is pirmo psl nuorodos, paemiau puse stiklines rupiu kvietiniu miltu, sumaisiau su puse stiklines silto vandenuko ir sumaisiau su raugu. o dabar pagalvojau, kad taip maitint reikia tik nuo nulio gaminantis rauga..  palikau ant stalo, kazin kas jam dabar bus?

Dar norejau paklaust, ar kvietinei duonai tinka tik kvietinis raugas? kas butu, jei kepciau su ruginiu? visur receptukuose raso raugas, o koks ne. Gal tinka, tik skonis skiriasi g.gif

Viskas bus gerai su tuo raugu smile.gif Pamaitinot ir ok, dabar tik reikia laukt ir matysit, ar raugas buvo dar gyvas smile.gif Nors manau, kad tikrai gyvas smile.gif Palaukit ramiai rytdienos ir matysit mirksiukas.gif
Kepu kvietine duoną ir su ruginiu raugu, viskas kuo puikiausiai. Čia turbūt kvietinį raugą darosi, kad duonelė baltesnė gautųsi... ir skonis matyt kiek kitoks.. unsure.gif
Atsakyti
tikiuosi smile.gif dar norejau paklausti, kaip ta rauga pamatuoti? na pvz mano puodelis 200ml, tai puse jo butu 100ml raugo? o kiek cia mazdaug gramu galetu buti?
Atsakyti