Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Merginos, pasidalinsiu ir aš savo pastebėjimais kepant Sveikuolių duonelę (tą, kur pridedama daug sėklų). Bandžiau ją kepti duonkepėje, tik viršus liko man baltas, nors kepiau daugiau nei valandą... Gal dėl to, kad avižinių dribsnių nenuploviau g.gif . Skonis buvo neblogas, bet ko tai man norėjosi skaniau. Todėl dabar kepu orkaitėj, sena ji pas mane, temperatūros neina nustatyti tiksliai, kartais apačia labiau prikepa, bet šiaip neblogai. Dabar parašysiu keletą savo eksperimentų:
1. Nelabai man patinka toks didelis sėklų gausumas, aš jų mažiau dedu ir nieko mirksiukas.gif .
2. Vandens irgi pradėjau pilti mažiau, ne santykiu 1:1, o 1:0,5. Tai yra miltų beveik dvigubai daugiau.
3. Jau dabar nebesveriu kruopščiai taip miltų ar vandens šiai duonai, nors batonui -sveriu. Dedu maždaug iš akies, kad tešla tokia tirštoka, bet neformuojama būtų. Nebuvo, kad kas nors nesigautų.
4. Kartais man reikia ją ilgokai pakildinti jei vėsiau namie, net daugiau nei 12 val. Laukiu kol pakils dvigubai.
5. Labai džiaugiuosi silikonine forma, ją pirkau IKI, kainavo lyg tai 22Lt. Pati forma man patinka ir neprisvyla, nereikia nieko tiesti, kepimo popierius mane kartais pavesdavo.
Čia diskutavote apie cukrų, šaukštelio tikrai mažoka, aš dedu žymiai daugiau, bet ji nėra saldi.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 04 04, 20:46)
kažkaip neteko matyt man duonos receptų su kepimo milteliais ar soda  unsure.gif
Duonos kepime šiaip ar taip viena sudėtinių proceso dalių yra kildinimas.

supratau, o gal kokia balta duona rekomenduotumet issikept unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rammona @ 2011 04 04, 15:32)
Kepiau duonkepej ruginio raugo duona,tai dabar galvoju,gal duonkepes nekepa ruginiu duonu?Bet...istorija nesibaigia  as kepsiu kepsiu...susitvarkysiu orkaite,tada jau ten pabandysiu.Parasykit,gal duonkepe ne ruginem duonom. schmoll.gif

Duonkepė kepą viską, ką tik į ją įdėsit. Tik va duona su raugu daug ilgiau kildinasi nei mielės, o duonkepėje tokios programos nėra. Tai arba užmaišius duoną kildinate pačioje duoninėje arba išėmus kubiliuką, o paskui užstatotė tik kepimo programą.

smile.gif+2011 04 04, 19:50-->
QUOTE(As smile.gif @ 2011 04 04, 19:50)
Bandžiau ją kepti duonkepėje, tik viršus liko man baltas, nors kepiau daugiau nei valandą... Gal dėl to, kad avižinių dribsnių nenuploviau  g.gif .

Man irgi duonai viršus nekepa, papilkėja ir viskas. Tai aš pradėjau tik iškilusiai viršų tepti aliejumi. Tada paruduoja. Bet tikrai nemanau, kad tai duonkepės kažkoks defektas, nes mielinį saldų pyragą su daug razinų viršus buvo kataloginis. Kodėl taip darosi su duona dar neišsiašikinau schmoll.gif Gal per mažas kiekis kubiliuke ir tas karštis nedaeina iki viršaus. Reiks kada dvigubą normą kepti. Tada žiurėsiu kaip bus.
Atsakyti
smile.gif+2011 04 04, 19:50-->
QUOTE(As smile.gif @ 2011 04 04, 19:50)
Merginos, pasidalinsiu ir aš savo pastebėjimais kepant Sveikuolių duonelę (tą, kur pridedama daug sėklų). Bandžiau ją kepti duonkepėje, tik viršus liko man baltas, nors kepiau daugiau nei valandą... Gal dėl to, kad avižinių dribsnių nenuploviau  g.gif . Skonis buvo neblogas, bet ko tai man norėjosi skaniau. Todėl dabar kepu orkaitėj, sena ji pas mane, temperatūros neina nustatyti tiksliai, kartais apačia labiau prikepa, bet šiaip neblogai. Dabar parašysiu keletą savo eksperimentų:
1. Nelabai man patinka toks didelis sėklų gausumas, aš jų mažiau dedu ir nieko  mirksiukas.gif .
2. Vandens irgi pradėjau pilti mažiau, ne santykiu 1:1, o 1:0,5. Tai yra miltų beveik dvigubai daugiau.
3. Jau dabar nebesveriu kruopščiai taip miltų ar vandens šiai duonai, nors batonui -sveriu. Dedu maždaug iš akies, kad tešla tokia tirštoka, bet neformuojama būtų. Nebuvo, kad kas nors nesigautų.
4. Kartais man reikia ją ilgokai pakildinti jei vėsiau namie, net daugiau nei 12 val. Laukiu kol pakils dvigubai.
5. Labai džiaugiuosi silikonine forma, ją pirkau IKI, kainavo lyg tai 22Lt. Pati forma man patinka ir neprisvyla, nereikia nieko tiesti, kepimo popierius mane kartais pavesdavo.
Čia diskutavote apie cukrų, šaukštelio tikrai mažoka, aš dedu žymiai daugiau, bet ji nėra saldi.

drisiu prie jusu experimentu prirasyti dar pora savu:
6. duona su seklom, semkem pakila maziau nei be ju (mano tetis valgo duona be nieko, net be kmynu, tai puse darom su semkem, puse be, bet sudedam i 1 ta pacia forma, tai ta kuri be nieko - kila geriau)
7. duona su semkem pakila geriau nei duona su razinom, kitais dziovintais pagerinimais. taip pat tokia saldi duona greiciau pradeda pelyti, ypac su razinom.
Atsakyti
as raugo visada atsidedu uzminkiusi tesla. sakykit, jei laikyciau saldytuve, kiek laiko ji galima laikyti, kad nesugadinciau? kai laikau kanbaryje, bijau ilgai laikyti, tai kepu kas 5-6 dienas.
Atsakyti
QUOTE(Dange* @ 2011 04 05, 11:39)
as raugo visada atsidedu uzminkiusi tesla. sakykit, jei laikyciau saldytuve, kiek laiko ji galima laikyti, kad nesugadinciau? kai laikau kanbaryje, bijau ilgai laikyti, tai kepu kas 5-6 dienas.

as per nakti palaikau kambary, paskui nors ir visai savaitei ar ilgiau i saldytuva. manau tiek dienu laikyti kamb temperaturoje gali perrugti, bet as delitante, jeigu jums ilga laika viskas gerai kepasi, gal toks budas yra tinkamas g.gif
Atsakyti
na netikiu savo akim smile.gif idejau si karta sauksta cukraus, raeitus kartus tik mazyti sauksciuka dedavau, ir pries pildama jau duonyte i vormas, jas pakaitinau orkaiteje, ir ka -va rezultatas letai bet per dvi val. jau matosi kad pakilo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(pilveliukas @ 2011 04 05, 14:29)
na netikiu savo akim smile.gif idejau si karta sauksta cukraus, raeitus kartus tik mazyti sauksciuka dedavau, ir pries pildama jau duonyte i vormas, jas pakaitinau orkaiteje, ir ka -va rezultatas letai bet per dvi val. jau matosi kad pakilo bigsmile.gif

biggrin.gif na dziugu, kad kila, kita karta nepagailekite dar pora saukstu, visa cukrus isrugs, as noreciau saldzios duonos, ir nezinau kaip ja tokia padaryti, reiktu deti pries pat kepima smile.gif

vat tam filmuke rigi kelis saukstus dejo, o kepaliukas nedidukas pas juos smile.gif

sveikinimai 4u.gif
Atsakyti
Labadiena mergaites,visos zinot "iki" lipduku akcija,noriu pirkti duonkepe MOULINEX HOME BREAD XXL .
Noreciau paklausti gal kas tokia turit?ar patenkintos ja?
ne pirma karta jau girdziu kad neapskrunda duonos viršus,del to irgi nerimauju,bijau pasirinkti blogai duonkepe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo feli: 05 balandžio 2011 - 13:55
kur jus laikote iskepta duona? maiselyje? saldytuve? 4u.gif
Atsakyti
kai iskepu uzdengiu ranksluostuku ir taip laikau ant groteliu dar kokia para, paskui dedu i maiselu politilenini ir dedu i spintele smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dange* @ 2011 04 05, 15:20)
kur jus laikote iskepta duona? maiselyje? saldytuve?  4u.gif

visada kepaliuką nenumatytiems atvejams turiu kameroj, o kitą mes suvalgom per 3-4 dienas, tai laikau maišely
Atsakyti