QUOTE(Rasskee @ 2011 04 04, 11:56)
Sveikos, kepejeles,
Norėčiau ir aš pasigirti savo bandymu
Duonelę su raugu kepu jau senokai, bet vis neprisiruošdavau gaminti raugą namie. Taigi, pirmą kart gaminau raugą pagal Malsenos universalų raugo receptą: http://www.malsena.l...versalus-raugas
Galiu pasidžiaugti, kad viskas pavyko puikiai! Iš jo kepiau duonelę pagal receptą: http://www.malsena.l...ka-namine-duona, tai jau duonelės kvapnumas... o skanumas...dar niekad nebuvo pavykus tokia skani
Iš likusio raugo (o jo liko ir nemažai), paeksperimentavau ir nusprendziau išssikepti saldų pyragą (nes raugas gavosi kvietinis). Tik negaliu proporcijų parašyt, nes visko dėjau iš akies Į tą raugą įpyliau truputį kvietinių 550D tipo miltų ir vandens ir palikau rūgti 12val., paskui dėjau kiaušinių, truputi sviesto tirpinto, cukraus, vandens (pieno gal būtų geriau, bet neturėjau, tai tiko ir vanduo) ir miltų 550D, ir viską palikau pakilti 3val šiltai. Negalėjau patikėti tokiu nuostabiu rezultatu, pyragas isikėlė dvigubai, o jau skonis... mmm... fantastika tai, kad toks pyragas kaip ir duona gali stovėti ilgai ir nesusenti, ns ne su mielėm
Norėčiau ir aš pasigirti savo bandymu
Duonelę su raugu kepu jau senokai, bet vis neprisiruošdavau gaminti raugą namie. Taigi, pirmą kart gaminau raugą pagal Malsenos universalų raugo receptą: http://www.malsena.l...versalus-raugas
Galiu pasidžiaugti, kad viskas pavyko puikiai! Iš jo kepiau duonelę pagal receptą: http://www.malsena.l...ka-namine-duona, tai jau duonelės kvapnumas... o skanumas...dar niekad nebuvo pavykus tokia skani
Iš likusio raugo (o jo liko ir nemažai), paeksperimentavau ir nusprendziau išssikepti saldų pyragą (nes raugas gavosi kvietinis). Tik negaliu proporcijų parašyt, nes visko dėjau iš akies Į tą raugą įpyliau truputį kvietinių 550D tipo miltų ir vandens ir palikau rūgti 12val., paskui dėjau kiaušinių, truputi sviesto tirpinto, cukraus, vandens (pieno gal būtų geriau, bet neturėjau, tai tiko ir vanduo) ir miltų 550D, ir viską palikau pakilti 3val šiltai. Negalėjau patikėti tokiu nuostabiu rezultatu, pyragas isikėlė dvigubai, o jau skonis... mmm... fantastika tai, kad toks pyragas kaip ir duona gali stovėti ilgai ir nesusenti, ns ne su mielėm
gerai parodyta viskas filmuke, gaila anksciau neradau tokio