Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Rasskee @ 2011 04 04, 11:56)
Sveikos, kepejeles,

Norėčiau ir aš pasigirti savo bandymu  ax.gif
Duonelę su raugu kepu jau senokai, bet vis neprisiruošdavau gaminti raugą namie. Taigi, pirmą kart gaminau raugą pagal Malsenos universalų raugo receptą: http://www.malsena.l...versalus-raugas
Galiu pasidžiaugti, kad viskas pavyko puikiai! 4u.gif  Iš jo kepiau duonelę pagal receptą: http://www.malsena.l...ka-namine-duona, tai jau duonelės kvapnumas... o skanumas...dar niekad nebuvo pavykus tokia skani  wub.gif
Iš likusio raugo (o jo liko ir nemažai), paeksperimentavau ir nusprendziau išssikepti saldų pyragą (nes raugas gavosi kvietinis). Tik negaliu proporcijų parašyt, nes visko dėjau iš akies biggrin.gif Į tą raugą įpyliau truputį kvietinių 550D tipo miltų ir vandens ir palikau rūgti 12val., paskui dėjau kiaušinių, truputi sviesto tirpinto, cukraus, vandens (pieno gal būtų geriau, bet neturėjau, tai tiko ir vanduo) ir miltų 550D, ir viską palikau pakilti 3val šiltai. Negalėjau patikėti tokiu nuostabiu rezultatu, pyragas isikėlė dvigubai, o jau skonis... mmm... wub.gif  fantastika tai, kad toks pyragas kaip ir duona gali stovėti ilgai ir nesusenti, ns ne su mielėm smile.gif

thumbup.gif gerai parodyta viskas filmuke, gaila anksciau neradau tokio thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karvute: 04 balandžio 2011 - 12:04
QUOTE(Karvute @ 2011 04 04, 12:03)
thumbup.gif gerai parodyta viskas filmuke, gaila anksciau neradau tokio thumbup.gif


Jo, filmukas ir man labai padėjo, nes galima pamatyt kokio tirštumo turi būti tešla smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 04 04, 13:37)
Jo, filmukas ir man labai padėjo, nes galima pamatyt kokio tirštumo turi būti tešla smile.gif

g.gif nu mano tirstumas labai panasus, tai visteik i forma deda, ebt taip iseina, kad preis pat kepima, reiks isbandyti sita triuka, kazkaip as galvojau kad pakilusios po nakties duonos, minkyti nebegalima g.gif pakomentuokite kasnors 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2011 04 04, 12:51)
g.gif nu mano tirstumas labai panasus, tai visteik i forma deda, ebt taip iseina, kad preis pat kepima, reiks isbandyti sita triuka, kazkaip as galvojau kad pakilusios po nakties duonos, minkyti nebegalima g.gif pakomentuokite kasnors 4u.gif


Nežinau, kaip iš tikrųjų, bet bent jau aš kai kepu duoną, tai prieš pat kepimą palieku 3-4val. šiltai (bet jau idėjus į kepimo formą), tada man ji maždaug dvigubai pakyla, o kai dedu į orkaitę stengiuos nestuktelti ir nesubliuškinti burbuliukų, nes esu kažkur skaičius, kad tuomet duona nebūna šlapia, jei nesubliuškini ir gerai iškilusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 04 04, 14:13)
Nežinau, kaip iš tikrųjų, bet bent jau aš kai kepu duoną, tai prieš pat kepimą palieku 3-4val. šiltai (bet jau idėjus į kepimo formą), tada man ji maždaug dvigubai pakyla, o kai dedu į orkaitę stengiuos nestuktelti ir nesubliuškinti burbuliukų, nes esu kažkur skaičius, kad tuomet duona nebūna šlapia, jei nesubliuškini ir gerai iškilusi smile.gif

g.gif tai geriau neeksperimentuosiu g.gif kepsiu kaip visada, dekui 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Sveikos mergaites.duona kepiau dvi dienas is eiles,todel,kad pirma karta visai nesamone gavosi,o antra karta panasiau bet neiskepe.Visai zalia.Skonis geras .Bet niko panasasus i iskepta duona.Kepiau duonkepej ruginio raugo duona,tai dabar galvoju,gal duonkepes nekepa ruginiu duonu?Bet...istorija nesibaigia as kepsiu kepsiu...susitvarkysiu orkaite,tada jau ten pabandysiu.Parasykit,gal duonkepe ne ruginem duonom. schmoll.gif
Atsakyti
Asseni, labai grazi duonyte, laaabai. O del dregnumo gal reikia ilgiau pakepti siek tiek smile.gif
Atsakyti
jolanka, aciu 4u.gif

As galvoju, kad padauginau miltu ir ji man blogai iskila, arba blogai ismaisiau, nes niekaip nesupratau, kaip ja galima minkyti, kai tesla tokia lipni. Gal del to?
Atsakyti
na tik siandien atradau sia saunia tema, noriu paklaust gal yra koks receptas kaip isiskept balta duonyte be mieliu ir dujinej orkaitej, nu nepavyksta surast, arba su mielem arba duonkepej randu.aciu 4u.gif


Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2011 04 04, 18:12)
na tik siandien atradau sia saunia tema, noriu paklaust gal yra koks receptas kaip isiskept balta duonyte be mieliu ir dujinej orkaitej, nu nepavyksta surast, arba su mielem arba duonkepej randu.aciu 4u.gif


o ką jūs turit omeny "be mielių", tai su raugu ar dar kaip g.gif
Šiaip ką galima kept duonkepėj, galima ir orakaitėj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 04 04, 19:37)
o ką jūs turit omeny "be mielių", tai su raugu ar dar kaip  g.gif
Šiaip ką galima kept duonkepėj, galima ir orakaitėj  4u.gif


omeny turiu kad nereiktu terliotis su mielem, kildinti, be to nemegstu mieliniu ruosiniu , tai gal su raugu, ar be jo iseitu, ar dar kaip ten kepas, busiu dekinga uz pagalba 4u.gif (duonkepes neturiu, yra tik dujine orkaite)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GITALE: 04 balandžio 2011 - 17:57
QUOTE(GITALE @ 2011 04 04, 18:57)
omeny turiu kad nereiktu terliotis su mielem, kildinti, be to nemegstu mieliniu ruosiniu , tai gal su raugu, ar be jo iseitu,  ar dar kaip ten kepas, busiu dekinga uz pagalba 4u.gif (duonkepes neturiu, yra tik dujine orkaite)


kažkaip neteko matyt man duonos receptų su kepimo milteliais ar soda unsure.gif
Duonos kepime šiaip ar taip viena sudėtinių proceso dalių yra kildinimas.
Atsakyti