Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Loora @ 2011 04 03, 14:39)
Noriu kept sąstingio batoną. Ar užminkius tešlą ir suformavus kepaliuką, reik palaikyt kad pakiltų?  blush2.gif Jei taip, tai turbūt turėtų pakilt dvigubai.. Ar nusišneku  biggrin.gif

man tesla ruosia duonkepe - uztrunka 1val 25 min.
Uzminkius tesla palikit kazkus valandai siltai, tada formuokit batonus ir batonus vel valanda laikykit siltai, tada aptepam kiausinio tryniu, barstome sezama jei norisi, darome ipjovas ir kepam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2011 04 03, 13:43)
man tesla ruosia duonkepe - uztrunka 1val 25 min.
Uzminkius tesla palikit kazkus valandai siltai, tada formuokit batonus ir batonus vel valanda laikykit siltai, tada aptepam kiausinio tryniu, barstome sezama jei norisi, darome ipjovas ir kepam  4u.gif

Ačiux thumbup.gif Būčiau visai kitap darius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pilveliukas @ 2011 04 02, 12:03)
na va ir as galvoju kodel nepakyla, tai gal tikrai reikia pabandyti kildinti per nakti tada g.gif

na darau taip issimu is saldytuvo rauga, imu jo du saukstus , recepte parasyta kad raugo reikia 400g. tai as ta isimta rauga maitinu 200g miltu, ir 200gr. vandens(puodukas). tada as ji palaikau ant radijatoriaus per nakti, tada idedu 200gr. ruginiu miltu, 600gr, kvietiniu miltu(paskitini karta dejau 800gr. bet tas pats gavosi)tada saukstelis cukraus, 4sauksteliai druskos ir idedu is akies grudu, semkiu, gera sauja, sezamo seklu gera sauja, ir ipilu vandens 460ml. viska ismaisau ir palieku pailseti 30min. paskuj vel viska permaisau, ispilu i dvi skardines keksines formas, nuglostau slapiom rankom virsu, ir nesu i vonia prie radijatoriaus , uzdengiu virsu drobiniu ranksluosciu, laikiau paskutini karta pustrecios valandos nepakilo nei kiek. schmoll.gif tada ikaitinu orkaite iki 250laipsniu, idedu duona ir ipilu puoduka vandens, 10min taip kepu, paskui isleidziu garus ir kepu 200 temp. paskutini karta kepiau pusantros valandos.

na va ka darau blogai g.gif

pati pradzia man mistine, nes as dedu visa esama rauga ji ismaisau, paskui atidedu gabaliuka kitam kartui. pakildinu salia ekpaliuko, o ryte statau i saldytuva. nei primaitinu nei starterio turiu, bet manau neesme. cai perskaiciau daug variantu, manau visi tinka.

o vat pariebinta teksto dalis man pasirode keista. as dedu 80gr cukraus - 1 saukstelio tikrai mazai (tiek uztektu primaitinimui) ir as dedu 1 sauksteli druskos, bet manau skonio reikalas, neturetu keisti kilimo proceso. taip pat man pasirode mazoka vandens, bet tai gal seimininkes uzgaida, man patinka slapesne tesla, gal todel kad as be garu darydavau. sitas po klaustuku. ax.gif
manau si karta esme cukruje 4u.gif jo mazai smile.gif tiesa as taip pat kildinu per nakti arba per visa diena, maziausiai 8-9 val su virintu vandeniu. esu girdejus maziau reikai kildinti (t.y. greiciau pakila) kai vanduo yra zalais. koki vandeni naudojate? jeigu virinta, gal ir mazoka ax.gif

sekmes!

mano duonyte
user posted image
Atsakyti
grazi duonyte labai, wub.gif seip si recepta issitraukusi esu is internetu, del cukraus dedu toki kieki nes nemegstu saldzios duonos mirksiukas.gif o sakot gali buti del to problema su kilimu g.gif seip vandeni naudoju is krano unsure.gif
o del laiko kildinimo tai kai ir per valanda kildinu ji nepakyla, kad it tris val. ji nepakyla, o iskeptos skonis geras tik tiek kad ji slapia labai
Atsakyti
QUOTE(pilveliukas @ 2011 04 04, 08:17)
grazi duonyte labai, wub.gif seip si recepta issitraukusi esu is internetu, del cukraus dedu toki kieki nes nemegstu saldzios duonos mirksiukas.gif o sakot gali buti del to problema su kilimu g.gif seip vandeni naudoju is krano unsure.gif
o del laiko kildinimo tai kai ir per valanda kildinu ji nepakyla, kad it tris val. ji nepakyla, o iskeptos skonis geras tik tiek kad ji slapia labai

smile.gif cukrus - yra pagrindine rugimo sudedamoji, kaip benzas masinai sakyciau, jeigu jo mazai, issinaudoja ir nebepakila, jus dedat visa kilograma miltu, ir tik sauksteli cukraus. saldumo zinokite ten tikrai nera, visa cukru israugina rugimo bakterijos, tuolab su 4 sauksteliais druskos ax.gif is kur saldumas doh.gif

na pabandykite 4u.gif
Atsakyti
Mergaites, aciu visom uz pagalba. 4u.gif

mano pirmas gyvenime bandymas iskepti duona orkaiteje.

Plikyta duona is viso grudo ruginiu i rupiu kvietiniu miltu.. Va kas gavosi

user posted image

Skonis geras, ne rugsti, tik gal kiek nedakepiau g.gif , nes minkstymas kiek lipnus, o gal blogai pakilo? Na bandysiu dar karta, gal kita kart geriau bus. Siaip, labai dziaugiuosi, kad gavosi nors tokia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2011 04 04, 09:29)
smile.gif cukrus - yra pagrindine rugimo sudedamoji, kaip benzas masinai sakyciau, jeigu jo mazai, issinaudoja ir nebepakila, jus dedat visa kilograma miltu, ir tik sauksteli cukraus. saldumo zinokite ten tikrai nera, visa cukru israugina rugimo bakterijos, tuolab su 4 sauksteliais druskos ax.gif is kur saldumas doh.gif

na pabandykite 4u.gif

blush2.gif aisku o koki kieki cukraus tada deti sauksta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2011 04 04, 09:29)

na pabandykite 4u.gif

pats paprasčiausias raugas yra miltai ir vanduo ir viskas rūgsta 4u.gif
Sakyčiau cukrus paspartina procesą, bet nėra taip, kad be jo jau nieks nevyks.
Atsakyti
QUOTE(pilveliukas @ 2011 04 04, 09:53)
blush2.gif  aisku o koki kieki cukraus tada deti sauksta g.gif

na kokie 5 saukstai gal g.gif

QUOTE(keistuole @ 2011 04 04, 10:09)
pats paprasčiausias raugas yra miltai ir vanduo ir viskas rūgsta  4u.gif
Sakyčiau cukrus paspartina procesą, bet nėra taip, kad be jo jau nieks nevyks.

tuomet kokia bus pilveliuko duonos kepimo probelma??? g.gif

tada sakyciau reikia padaryti master klass, t.y. parodyti kaip daro kita seimininke. kas jums padalino rauga? prasykties i svecius su savo miltais biggrin.gif maisysite, kepsite 4u.gif
jus su duonkepe kepates? ar su orkaite? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karvute: 04 balandžio 2011 - 09:26
su orkaite kepu g.gif na ir uzdaviau cia galvos skausma...dar sove i galva kad as isimu is saldytuvo rauga ir jo nepalaikius iskartos sumaisau su miltais ir vandeniu ir tada rauginu g.gif gal dar cia reiskia ka nors
Atsakyti
Sveikos, kepejeles,

Norėčiau ir aš pasigirti savo bandymu ax.gif
Duonelę su raugu kepu jau senokai, bet vis neprisiruošdavau gaminti raugą namie. Taigi, pirmą kart gaminau raugą pagal Malsenos universalų raugo receptą: http://www.malsena.l...versalus-raugas
Galiu pasidžiaugti, kad viskas pavyko puikiai! 4u.gif Iš jo kepiau duonelę pagal receptą: http://www.malsena.l...ka-namine-duona, tai jau duonelės kvapnumas... o skanumas...dar niekad nebuvo pavykus tokia skani wub.gif
Iš likusio raugo (o jo liko ir nemažai), paeksperimentavau ir nusprendziau išssikepti saldų pyragą (nes raugas gavosi kvietinis). Tik negaliu proporcijų parašyt, nes visko dėjau iš akies biggrin.gif Į tą raugą įpyliau truputį kvietinių 550D tipo miltų ir vandens ir palikau rūgti 12val., paskui dėjau kiaušinių, truputi sviesto tirpinto, cukraus, vandens (pieno gal būtų geriau, bet neturėjau, tai tiko ir vanduo) ir miltų 550D, ir viską palikau pakilti 3val šiltai. Negalėjau patikėti tokiu nuostabiu rezultatu, pyragas isikėlė dvigubai, o jau skonis... mmm... wub.gif fantastika tai, kad toks pyragas kaip ir duona gali stovėti ilgai ir nesusenti, ns ne su mielėm smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pilveliukas @ 2011 04 04, 11:51)
su orkaite kepu g.gif na ir uzdaviau cia galvos skausma...dar sove i galva kad as isimu is saldytuvo rauga ir jo nepalaikius iskartos sumaisau su miltais ir vandeniu ir tada rauginu g.gif gal dar cia reiskia ka nors

sitam etape darau taip pat 4u.gif nesildau tik tiek kiek uztrunka sumaisyti viska, bet pakartosiu dedu visa rauga, ji ismaisau su visais miltais, vandeniu, cuktum, druska, paskui nukabinu kitam kartui gera sauja i ta pati sloikeli ir statau abu indus rugti salia, ryte pakilusi (taip iseina pamaitinta) rauga idedu i saldituva poilsiui iki kito kepimo. o duona kepu. viena karta pamirsau nukabinti raugo kitam kartui, teko skubiai is kaimynes imti raugo. smile.gif
man kok las nepavyko suformuoti kepalo, bet dirbsime 4u.gif

jeigu duona siekpa, nors seik teik slapoke, bet jus gi ja valgote? tai gal ne visaks blogai 4u.gif
Atsakyti