QUOTE(pilveliukas @ 2011 04 02, 12:03)
na va ir as galvoju kodel nepakyla, tai gal tikrai reikia pabandyti kildinti per nakti tada
na darau taip issimu is saldytuvo rauga, imu jo du saukstus , recepte parasyta kad raugo reikia 400g. tai as ta isimta rauga maitinu 200g miltu, ir 200gr. vandens(puodukas). tada as ji palaikau ant radijatoriaus per nakti, tada idedu 200gr. ruginiu miltu, 600gr, kvietiniu miltu(paskitini karta dejau 800gr. bet tas pats gavosi)
tada saukstelis cukraus, 4sauksteliai druskos ir idedu is akies grudu, semkiu, gera sauja, sezamo seklu gera sauja, ir
ipilu vandens 460ml. viska ismaisau ir palieku pailseti 30min. paskuj vel viska permaisau, ispilu i dvi skardines keksines formas, nuglostau slapiom rankom virsu, ir nesu i vonia prie radijatoriaus , uzdengiu virsu drobiniu ranksluosciu, laikiau paskutini karta pustrecios valandos nepakilo nei kiek.
tada ikaitinu orkaite iki 250laipsniu, idedu duona ir ipilu puoduka vandens, 10min taip kepu, paskui isleidziu garus ir kepu 200 temp. paskutini karta kepiau pusantros valandos.
na va ka darau blogai
pati pradzia man mistine, nes as dedu visa esama rauga ji ismaisau, paskui atidedu gabaliuka kitam kartui. pakildinu salia ekpaliuko, o ryte statau i saldytuva. nei primaitinu nei starterio turiu, bet manau neesme. cai perskaiciau daug variantu, manau visi tinka.
o vat pariebinta teksto dalis man pasirode keista. as dedu 80gr cukraus - 1 saukstelio tikrai mazai (tiek uztektu primaitinimui) ir as dedu 1 sauksteli druskos, bet manau skonio reikalas, neturetu keisti kilimo proceso. taip pat man pasirode mazoka vandens, bet tai gal seimininkes uzgaida, man patinka slapesne tesla, gal todel kad as be garu darydavau. sitas po klaustuku.
manau si karta esme cukruje
jo mazai
tiesa as taip pat kildinu per nakti arba per visa diena, maziausiai 8-9 val su virintu vandeniu. esu girdejus maziau reikai kildinti (t.y. greiciau pakila) kai vanduo yra zalais. koki vandeni naudojate? jeigu virinta, gal ir mazoka
sekmes!
mano duonyte