Mano vyras blogai žiūri į mieles. Jei bent biški blogai išrūgsta-viskas.
Turiu tų visokių mišinių ir aš juodai dienai. Lygiai kaip ir konservų visokių. Tiesiog atsargos.
Dėl pradedančiųjų, tai ką aš žinau. Daviau mamai raugo ir receptą, ji iškepė puikią ir skanią duonelę. Dar vienai moterėlėi daviau raugo. Ir pati dar tik porą savaičių kepu.
Dėl laiko, tai koks skirtumas. Ar tu normalią duoną minkai, ar iš mišinio? Laiko tiek pat reikia. Raugą aš paruošiu vakare. Per naktį pakaikau ir ryte minkau. Paskui palieku kilti ir vėl pamirštu apie ją iki vakaro. Galiu savo darbais užsiimti. Jei žmogus dirbantys, tai galima paprasčiausiai savaitgalį daugaiu kepalikų iškepti ir atvėsusią į šaldytuvą įdėt. Normaliai laikosi.
QUOTE(keistuole @ 2011 03 13, 16:01)
tie mišiniai be priedų, tik viskas sumaišyta atitinkamom proporcijom, kad nereiktų pačiam terliotis.
Nors man ta terlionė tai vienas malonumas, kiekvieną kart šiek tiek pakeiti proporcijas ir jau kitą skonį turi
Nors man ta terlionė tai vienas malonumas, kiekvieną kart šiek tiek pakeiti proporcijas ir jau kitą skonį turi
ten nieko blogo nėra, tik man patinka daugiau rupesni miltai, tai maišiau
dar prieš metus kai Malsenoj pirkau, nebuvo rupaus malimo, tai man paskaičiavo už tą pačią kainą maišą mišinio(nes visgi susitarėm, važiavau...), tai kažkaip kažko tai nuostabaus jame neradau, bet sunaudot reikėjo, o dariau su raugų, viskas gerai gaudavosi
bet kad brangiai mokėt už jį nemanau kad vertas tų pinigų
Sveiukutės,
ateinu į naujų namučių įkurtuves su savo sveikuoliška duonele. Tų sveikuokiškų duonų tiek daug, kad tur būt kiekviena turi savo "razinkėlę" ir kepa savaip. O ir grūdus kiekvieną kartą galima keisti. Jeigu kuri pabandys, tikiuosi nenusivils.
SVEIKA-SKANI KASDIENINĖ DUONA:
grūdai:100gr avižinių dribsnių
50 gr saulėgrąžų(paprastai dedu daugiau, bet nebeturėjau)
2v.š sėmenų
2v.š. kmynų
2v.š. sėlenų
2a.š. salyklo
visas grūdų mišinys sudaro 220gr
300ml verdančio vandens.
Visus grudus užplikinau ir palikau per naktį. Taip, kaip ir pamaitintas starteris nakvojo per naktį.
Tešlai:Išmirkinti grūdai
400gr ruginio raugo
200gr ruginiai pilno grūdo miltai
600gr kvietiniai I rūšies miltai
2v.š.medaus
3a/š druskos
50ml aliejaus
250ml vandens
Iš tos normos, man išeina 2 kilograminiai kepalai.
ateinu į naujų namučių įkurtuves su savo sveikuoliška duonele. Tų sveikuokiškų duonų tiek daug, kad tur būt kiekviena turi savo "razinkėlę" ir kepa savaip. O ir grūdus kiekvieną kartą galima keisti. Jeigu kuri pabandys, tikiuosi nenusivils.
SVEIKA-SKANI KASDIENINĖ DUONA:
grūdai:100gr avižinių dribsnių
50 gr saulėgrąžų(paprastai dedu daugiau, bet nebeturėjau)
2v.š sėmenų
2v.š. kmynų
2v.š. sėlenų
2a.š. salyklo
visas grūdų mišinys sudaro 220gr
300ml verdančio vandens.
Visus grudus užplikinau ir palikau per naktį. Taip, kaip ir pamaitintas starteris nakvojo per naktį.
Tešlai:Išmirkinti grūdai
400gr ruginio raugo
200gr ruginiai pilno grūdo miltai
600gr kvietiniai I rūšies miltai
2v.š.medaus
3a/š druskos
50ml aliejaus
250ml vandens
Iš tos normos, man išeina 2 kilograminiai kepalai.
as irgi uz savo 'terliones' nei uz misinius. Nu mielas tas duoneles kepimas, nors tu ka.
As vis kepu savo isimyletas - Terros Palangos su savo isvedziojimais ir plikyta kvietine, kur kazkas isvadino 'marmalu' ir vis kokia naujesne isbandau.
Terra, bandysiu ir sita
As vis kepu savo isimyletas - Terros Palangos su savo isvedziojimais ir plikyta kvietine, kur kazkas isvadino 'marmalu' ir vis kokia naujesne isbandau.
Terra, bandysiu ir sita
Mergaitės, kas gali man padėti tokiu klausimu. Kaip reikia paslėpti nuorodą po kitu pavadinimu ir kad tas pavadinimas būtų aktyvus. man gėda, bet aš nemoku kaip tai padaryti. Būčiau labai dėkinga už pamokymą.
QUOTE(Terra2 @ 2011 03 14, 12:07)
Mergaitės, kas gali man padėti tokiu klausimu. Kaip reikia paslėpti nuorodą po kitu pavadinimu ir kad tas pavadinimas būtų aktyvus. man gėda, bet aš nemoku kaip tai padaryti. Būčiau labai dėkinga už pamokymą.
eini į pranešimą, paspaudi http:// įdedi nuorodą, paspaudi OK ir išlis langelis kur įrašysi pavadinimą
Man kažkodėl paskutinį kartą duona skilo viršuje. O jus kada prapjaunat viršūnę? Prieš pat dedant į orkaitę ar vos tik suformuojat kepalą?
QUOTE(Shatura @ 2011 03 14, 13:05)
Man kažkodėl paskutinį kartą duona skilo viršuje. O jus kada prapjaunat viršūnę? Prieš pat dedant į orkaitę ar vos tik suformuojat kepalą?
prieš dedant į orkaitę
QUOTE(Terra2 @ 2011 03 13, 18:36)
Sveiukutės,
ateinu į naujų namučių įkurtuves su savo sveikuoliška duonele. Tų sveikuokiškų duonų tiek daug, kad tur būt kiekviena turi savo "razinkėlę" ir kepa savaip. O ir grūdus kiekvieną kartą galima keisti. Jeigu kuri pabandys, tikiuosi nenusivils.
SVEIKA-SKANI KASDIENINĖ DUONA:
ateinu į naujų namučių įkurtuves su savo sveikuoliška duonele. Tų sveikuokiškų duonų tiek daug, kad tur būt kiekviena turi savo "razinkėlę" ir kepa savaip. O ir grūdus kiekvieną kartą galima keisti. Jeigu kuri pabandys, tikiuosi nenusivils.
SVEIKA-SKANI KASDIENINĖ DUONA:
Išbandysiu šitą duonelę.
Bet man toks klausimas - kaip išsikepti tamsią (su ruginiais miltais) sumuštinių duoną
Turiu Mrs.R receptuką, tai tik vienąkart gavosi gerai, visus kitus kartus - su įdubusiu viduriu.
Va koks receptas:
50 g. sviesto
1,5 a.š. druskos
2 v.š. cukraus
260 ml pieno
300 g. kvietinių 812B miltų
100 g. ruginių miltų
3 v.š. saulėgrąžų
1 a.š. mielių
Buvau įdėjus daugiau mielių - visiškas pravalas gavosi, dėjau ir kiek daugiau miltų - jokio rezultato
Papildyta:
QUOTE(Shatura @ 2011 03 14, 13:05)
Man kažkodėl paskutinį kartą duona skilo viršuje. O jus kada prapjaunat viršūnę? Prieš pat dedant į orkaitę ar vos tik suformuojat kepalą?
O aš supjaustau suformavusi kepaliuką. Skyla tik tuomet, jei nepakankamai iškilusią orkaitėn įkišu. Anksčiau skildavo visuomet
QUOTE(laukinukė @ 2011 03 14, 13:20)
Išbandysiu šitą duonelę.
Bet man toks klausimas - kaip išsikepti tamsią (su ruginiais miltais) sumuštinių duoną
Turiu Mrs.R receptuką, tai tik vienąkart gavosi gerai, visus kitus kartus - su įdubusiu viduriu.
Va koks receptas:
50 g. sviesto
1,5 a.š. druskos
2 v.š. cukraus
260 ml pieno
300 g. kvietinių 812B miltų
100 g. ruginių miltų
3 v.š. saulėgrąžų
1 a.š. mielių
Buvau įdėjus daugiau mielių - visiškas pravalas gavosi, dėjau ir kiek daugiau miltų - jokio rezultato
Bet man toks klausimas - kaip išsikepti tamsią (su ruginiais miltais) sumuštinių duoną
Turiu Mrs.R receptuką, tai tik vienąkart gavosi gerai, visus kitus kartus - su įdubusiu viduriu.
Va koks receptas:
50 g. sviesto
1,5 a.š. druskos
2 v.š. cukraus
260 ml pieno
300 g. kvietinių 812B miltų
100 g. ruginių miltų
3 v.š. saulėgrąžų
1 a.š. mielių
Buvau įdėjus daugiau mielių - visiškas pravalas gavosi, dėjau ir kiek daugiau miltų - jokio rezultato
kai perdaug mielių tai ir sukrenta, arba jei per ilgai kildinat irgi.
QUOTE(keistuole @ 2011 03 14, 13:22)
kai perdaug mielių tai ir sukrenta, arba jei per ilgai kildinat irgi.
Tai tada gal greitąja programa kepti, nes kepiau pagrindine
QUOTE(laukinukė @ 2011 03 14, 13:33)
Tai tada gal greitąja programa kepti, nes kepiau pagrindine
aš visgi dėčiau mažiau mielių pradžioj, ypač dar jei dedat tas iš puskilograminio pakelio.