Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Nerutė @ 2011 04 01, 21:00)
Tavo kepiniai nerealus, apziurejau, ikelk receptus a  4u.gif  wub.gif  blush2.gif



O kur paziuret? Ir man baisia cekava 4u.gif Taure, kur tuuuuu? Kur tavo sedevrai? Manau mane prisimeni?
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2011 04 01, 14:00)
gal tau is LT pasiust a? wink.gif
maz pigiau gausis biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Tavo kepiniai nerealus, apziurejau, ikelk receptus a  4u.gif  wub.gif  blush2.gif

Sudesiu facebooke greitu laiku butinai, prie kiekvienos nuotraukos po recepta. Cia nededu, nes cia panos labiau kepa lietuviska duonyte, mano amerikoniski nedera cia doh.gif

QUOTE(jolanka @ 2011 04 02, 07:52)
O kur paziuret? Ir man baisia cekava  4u.gif  Taure, kur tuuuuu? Kur tavo sedevrai? Manau mane prisimeni?

facebooke viska susidejus as.


Mergytes kepejeles. Kepu visokias paprastesnes duoneles jau pora metu. Neseniai kaip sakiau pradejau draugauti su raugu. Dabar baisiai noriu iskepti lietuviska, juoda duona. Tik bijau pradeti. Kai paskaitau jusu postus, dar labiau bijau doh.gif

Kuris receptukas butu pats paprasciausias pradedanciai kepti rugine duonyte ? Raugo turiu, tik ne ruginio g.gif

Vakar kepiau svogunu ir surio balta duonele. Skani gavosi, iskilo beveik iki duonkepes virsaus ir pirma karta nesukrito. Visados seniau sukrisdavo kepant doh.gif
Atsakyti
O aš kepiau batoną, iškilo baisiausiai gražiausiai, iškepė irgi toks pasipūtęs, o kai atšalo papliuško, tiksliau pjaustant susispaudžia ir neatsistato. Tai ar čia mielių per daug, ar nedakeptas jis g.gif
Atsakyti
Labas, mergaites. Labai reikia Jusu patarimo.

Vis bandau pasidaryt raugo, kiek bandziau, tiek tekdavo ismesti.

Bet si kart pavyko. Kvapas geras, viskas ok. Nusprendziau pasidaryti plikyta duona, pasidariau ta plikini, sudejau ten pagaminta rauga ir man liko pora saukstu

ka man dabar daryt? Ta rauga laikyt ar ismest? Ir jeigu laikyt, tai kitam kartui gaminant duona ji reiktu pamaitint? Ar galima kitam kartui kitai duonai atideti rauga is plikytos teslos?

Mergaites, padekit. Busiu labai dekinga uz atsakymus
Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2011 04 02, 22:31)
Labas, mergaites. Labai reikia Jusu patarimo.

Vis bandau pasidaryt raugo, kiek bandziau, tiek tekdavo ismesti.

Bet si kart pavyko. Kvapas geras, viskas ok. Nusprendziau pasidaryti plikyta duona, pasidariau ta plikini, sudejau ten pagaminta rauga ir man liko pora saukstu

ka man dabar daryt? Ta rauga laikyt ar ismest? Ir jeigu laikyt, tai kitam kartui gaminant duona ji reiktu pamaitint? Ar galima kitam kartui kitai duonai atideti rauga is plikytos teslos?

Mergaites, padekit. Busiu labai dekinga uz atsakymus


tuos likusius 2 šaukštus raugo kiškit į šaldytuvą, kai norėsit kept duoną, max prieš parą išsiimkit raugą leiskit jam sušilt ir pamaitinkit miltais ir vanedeniu lygiom dalim
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 04 02, 22:33)
tuos likusius 2 šaukštus raugo kiškit į šaldytuvą, kai norėsit kept duoną, max prieš parą išsiimkit raugą leiskit jam sušilt ir pamaitinkit miltais ir vanedeniu lygiom dalim

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2011 04 02, 20:43)
Sudesiu facebooke greitu laiku butinai, prie kiekvienos nuotraukos po recepta. Cia nededu, nes cia panos labiau kepa lietuviska duonyte, mano amerikoniski nedera cia  doh.gif
facebooke viska susidejus as.
Mergytes kepejeles. Kepu visokias paprastesnes duoneles jau pora metu. Neseniai kaip sakiau pradejau draugauti su raugu. Dabar baisiai noriu iskepti lietuviska, juoda duona. Tik bijau pradeti. Kai paskaitau jusu postus, dar labiau bijau  doh.gif

Kuris receptukas butu pats paprasciausias pradedanciai kepti rugine duonyte ? Raugo turiu, tik ne ruginio  g.gif

Vakar kepiau svogunu ir surio balta duonele. Skani gavosi, iskilo beveik iki duonkepes virsaus ir pirma karta nesukrito. Visados seniau sukrisdavo kepant  doh.gif



Eisiu i FB i draugus prasytis ax.gif

Kepk pagal Terros receptuka, kur apie raugo gamyba ir ten yra jos Palangos duona, superineeeee smile.gif as kai ismokau, pradejau pusiau plikyta kepti, dar skaniau gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 04 01, 09:56)
Pagal Jūsų nupasakojimą kitaip ir negali gautis. Nežinau, gal aš labai senoviškų pažiūrų ir perdaug laikausi senovinių tradicijų, bet aš niekaip negaliu priimti visokių naujoviškų būdų, kad duonos tešla turi buti skysta, kad ją būtų galima supilti į formą. Juk duona yra duona, o ne blynai! Tešla turi būti tokio kietumo, kad būtų sunkiai minkoma rankomis ir eitų suformuoti kepaliuką. Orkaitėje kepant garų efektas tam ir reikalingas, kad pluta nebūtų kieta. Po 10-15min. vandenį reikia išimti, nes apačia gali nebeiškepti. Jeigu Jūsų tešla skysta, žinoma, kad duona bus labai šlapia, nes skysčių perteklius nespėja ir neturi kaip išgaruoti, nes susidariusi stora pluta blokuoja skysčių pralaidumą. Pabandykite savo receptą pakoreguoti ir pamatysit, kad viskas gerai gausis. Atsiprašau, kad aš čia taip pamokslauju, bet patikėkit, aš labai noriu ir linkiu, kad Jums pasisektų!


As irgi zinokit taip maniau, todel ir nesiryzdavau jos daryt:D Bet drauge atnese raugo, parode kaip daryt, tai ir dariau. smile.gif
Reiks butinai kita kart su garais, gal bus geriau, nors sita kart kai kepiau, puse kepalo atpjovus idejau i maiseli, tai ziuriu suminkstejo pluta:)
pagal jusu aprasymus, tai jus rimciau uzsiimat su duonyte.
As darau taip: isimu rauga pries pora valandu, palaikiusi sumaisau su siltu vandeniu, kitam indeli sumausiusi miltus(ruginius ir kvietinius), seklas ir dribsnius, dedu po sauksta ir maisau, vis vandens dapildama, kai sudedu sausa misini, "pilu"ant kepimo popieriaus, paformuoju virsu, uzdengiu medvilniniu ranksluosteliu ir palieku 10h stoveti kur silciau, veliau nuimu ranksluosti ir i orkaite, kepu apie 1h 10min ant 200:)
Kitaip nemoku, kaip parode, taip ir kepu:) tik ziuriu, kad kazkas negerai, nes nelabai man ji kyla:(
Ir as i draugus pas Terra isiprasyti noreciau, nes esu pakankamai zalia virtuveje, tai medzioju receptus:))))
Atsakyti
As vel cia su klausimu blush2.gif

Ar galima kitam kartui atideti rauga is plikytos teslos? Ar jau cia negeras raugas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 03 balandžio 2011 - 07:19
QUOTE(Asseni @ 2011 04 03, 08:09)
As vel cia su klausimu blush2.gif

Ar galima kitam kartui atideti rauga is plikytos teslos? Ar jau cia negeras raugas?


nežinau kaip dėl plikytos tešlos, bet bet kokiu atveju starteriu naudoti geriausias yra grynas raugas (vanduo ir miltai be jokių plikymų, sėklų, grūdų ir pan.) Aš čia iš patirties.
Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2011 04 03, 07:09)
As vel cia su klausimu blush2.gif

Ar galima kitam kartui atideti rauga is plikytos teslos? Ar jau cia negeras raugas?



As kepu kvietine plikyta, ir visada atsidedu plikyto raugo. Pakyla labai gerai.
Ruginio nebandziau smile.gif
Atsakyti
Noriu kept sąstingio batoną. Ar užminkius tešlą ir suformavus kepaliuką, reik palaikyt kad pakiltų? blush2.gif Jei taip, tai turbūt turėtų pakilt dvigubai.. Ar nusišneku biggrin.gif
Atsakyti