QUOTE(Terra2 @ 2011 04 01, 09:56)
Pagal Jūsų nupasakojimą kitaip ir negali gautis. Nežinau, gal aš labai senoviškų pažiūrų ir perdaug laikausi senovinių tradicijų, bet aš niekaip negaliu priimti visokių naujoviškų būdų, kad duonos tešla turi buti skysta, kad ją būtų galima supilti į formą. Juk duona yra duona, o ne blynai! Tešla turi būti tokio kietumo, kad būtų sunkiai minkoma rankomis ir eitų suformuoti kepaliuką. Orkaitėje kepant garų efektas tam ir reikalingas, kad pluta nebūtų kieta. Po 10-15min. vandenį reikia išimti, nes apačia gali nebeiškepti. Jeigu Jūsų tešla skysta, žinoma, kad duona bus labai šlapia, nes skysčių perteklius nespėja ir neturi kaip išgaruoti, nes susidariusi stora pluta blokuoja skysčių pralaidumą. Pabandykite savo receptą pakoreguoti ir pamatysit, kad viskas gerai gausis. Atsiprašau, kad aš čia taip pamokslauju, bet patikėkit, aš labai noriu ir linkiu, kad Jums pasisektų!
As irgi zinokit taip maniau, todel ir nesiryzdavau jos daryt:D Bet drauge atnese raugo, parode kaip daryt, tai ir dariau.
Reiks butinai kita kart su garais, gal bus geriau, nors sita kart kai kepiau, puse kepalo atpjovus idejau i maiseli, tai ziuriu suminkstejo pluta:)
pagal jusu aprasymus, tai jus rimciau uzsiimat su duonyte.
As darau taip: isimu rauga pries pora valandu, palaikiusi sumaisau su siltu vandeniu, kitam indeli sumausiusi miltus(ruginius ir kvietinius), seklas ir dribsnius, dedu po sauksta ir maisau, vis vandens dapildama, kai sudedu sausa misini, "pilu"ant kepimo popieriaus, paformuoju virsu, uzdengiu medvilniniu ranksluosteliu ir palieku 10h stoveti kur silciau, veliau nuimu ranksluosti ir i orkaite, kepu apie 1h 10min ant 200:)
Kitaip nemoku, kaip parode, taip ir kepu:) tik ziuriu, kad kazkas negerai, nes nelabai man ji kyla:(
Ir as i draugus pas Terra isiprasyti noreciau, nes esu pakankamai zalia virtuveje, tai medzioju receptus:))))