na va kepiau duona , vel, pridejau, daugiau miltu, laikiau jau kai kildinau ne orkaitej o prie gyvatuko vonioj, ir neiskilo per pustrecios valandos nei centimetra, iskepes virsus net traska, o vidus zalutelis jau net nebezinau ka daryti kitaip. perziurejau cia forume esamus receptus bet pvz. pagrindiniu dalyku nerandu -pacios eigos darymo, nes vienos kildina dsidaryta rauga per nakti , tada dar visko dadeda ir kildina, kitos tik isimta rauga is saldytuvo pakildina nieko nedadedamos, o paskuj visko prideda ir tada kildina kepa, bet kuriam receptuj kuris budas tinka
QUOTE(pilveliukas @ 2011 04 01, 16:30)
na va kepiau duona , vel, pridejau, daugiau miltu, laikiau jau kai kildinau ne orkaitej o prie gyvatuko vonioj, ir neiskilo per pustrecios valandos nei centimetra, iskepes virsus net traska, o vidus zalutelis jau net nebezinau ka daryti kitaip. perziurejau cia forume esamus receptus bet pvz. pagrindiniu dalyku nerandu -pacios eigos darymo, nes vienos kildina dsidaryta rauga per nakti , tada dar visko dadeda ir kildina, kitos tik isimta rauga is saldytuvo pakildina nieko nedadedamos, o paskuj visko prideda ir tada kildina kepa, bet kuriam receptuj kuris budas tinka
vidus žalias, nes neiškilo
o eigą matyt kiekvienas susireguliuoja pagal save
Šitą "sveikuolišką" duoną kepant dedu tiek g miltų, kiek ir vandens, visada pakyla ir visada iškepa. Raugą dedu pasidarytą pagal save, tiksliau pagal Terra (išsiimu starterį pamaitinu ir palaikau), kildinu jau kai viską sumaišau vieną kartą kokias 7 val. (gal pakyla ir greičiau, nežinau nes miegu)
QUOTE(pilveliukas @ 2011 04 01, 17:30)
na va kepiau duona , vel, pridejau, daugiau miltu, laikiau jau kai kildinau ne orkaitej o prie gyvatuko vonioj, ir neiskilo per pustrecios valandos nei centimetra, iskepes virsus net traska, o vidus zalutelis jau net nebezinau ka daryti kitaip. perziurejau cia forume esamus receptus bet pvz. pagrindiniu dalyku nerandu -pacios eigos darymo, nes vienos kildina dsidaryta rauga per nakti , tada dar visko dadeda ir kildina, kitos tik isimta rauga is saldytuvo pakildina nieko nedadedamos, o paskuj visko prideda ir tada kildina kepa, bet kuriam receptuj kuris budas tinka
gal pabandykit kokį kitą receptą, gal kas su jūsų raugu negerai. Man dar neteko nusivilti nė vienu duonos kepaliuku. Ir pakyla dvigubai per 3-3,5val ir iškepa normaliai. Gal Jūs parašykit visą eigą ir produktų sudėtį. Bandysim ieškoti priežasties.
Sveikos mamytes ir ne tik,jungiuosi ir as i jusu gretas, ka tik nusipirkusi duonkepe Ir is kart patarimo,koks duonos kiekis galetu buti cia?
http://nataliuncik.b...onele.html#more
butent avizines duoneles ar gerai galvoju manydama,kad turiu pasirinkti 1500 kg. svori?Aciu
http://nataliuncik.b...onele.html#more
butent avizines duoneles ar gerai galvoju manydama,kad turiu pasirinkti 1500 kg. svori?Aciu
QUOTE(regna @ 2011 03 30, 17:56)
Nataliuncik,nuoširdžiai dėkoju už pagalbą ir siunčiu Tau .
svarbu kad gavosi
QUOTE(ozkyte30 @ 2011 04 01, 18:05)
Sveikos mamytes ir ne tik,jungiuosi ir as i jusu gretas, ka tik nusipirkusi duonkepe Ir is kart patarimo,koks duonos kiekis galetu buti cia?
http://nataliuncik.b...onele.html#more
butent avizines duoneles ar gerai galvoju manydama,kad turiu pasirinkti 1500 kg. svori?Aciu
http://nataliuncik.b...onele.html#more
butent avizines duoneles ar gerai galvoju manydama,kad turiu pasirinkti 1500 kg. svori?Aciu
taip, gerai galvojat
o dėl kepimo, kartais kepimo popierių pakeičiu kopūstlapių ir kepu t.p. inde orkaitėje, l.skaniai gaunasi ir neprilimpa
o kopustlapis turi buti sudziovintas,ar galima kept ir ant zalio?
QUOTE(ingaaaa @ 2011 04 01, 20:14)
o kopustlapis turi buti sudziovintas,ar galima kept ir ant zalio?
ir ant žalio galima
QUOTE(Taurė @ 2011 03 30, 22:17)
Salyklo užsisakiau. Irgi vos radau ir už auksinę kainą. Nepopuliaru pas amerikonus tokie dalykai
gal tau is LT pasiust a?
maz pigiau gausis
Tavo kepiniai nerealus, apziurejau, ikelk receptus a
na va ir as galvoju kodel nepakyla, tai gal tikrai reikia pabandyti kildinti per nakti tada
na darau taip issimu is saldytuvo rauga, imu jo du saukstus , recepte parasyta kad raugo reikia 400g. tai as ta isimta rauga maitinu 200g miltu, ir 200gr. vandens(puodukas). tada as ji palaikau ant radijatoriaus per nakti, tada idedu 200gr. ruginiu miltu, 600gr, kvietiniu miltu(paskitini karta dejau 800gr. bet tas pats gavosi)tada saukstelis cukraus, 4sauksteliai druskos ir idedu is akies grudu, semkiu, gera sauja, sezamo seklu gera sauja, ir ipilu vandens 460ml. viska ismaisau ir palieku pailseti 30min. paskuj vel viska permaisau, ispilu i dvi skardines keksines formas, nuglostau slapiom rankom virsu, ir nesu i vonia prie radijatoriaus , uzdengiu virsu drobiniu ranksluosciu, laikiau paskutini karta pustrecios valandos nepakilo nei kiek. tada ikaitinu orkaite iki 250laipsniu, idedu duona ir ipilu puoduka vandens, 10min taip kepu, paskui isleidziu garus ir kepu 200 temp. paskutini karta kepiau pusantros valandos.
na va ka darau blogai
na darau taip issimu is saldytuvo rauga, imu jo du saukstus , recepte parasyta kad raugo reikia 400g. tai as ta isimta rauga maitinu 200g miltu, ir 200gr. vandens(puodukas). tada as ji palaikau ant radijatoriaus per nakti, tada idedu 200gr. ruginiu miltu, 600gr, kvietiniu miltu(paskitini karta dejau 800gr. bet tas pats gavosi)tada saukstelis cukraus, 4sauksteliai druskos ir idedu is akies grudu, semkiu, gera sauja, sezamo seklu gera sauja, ir ipilu vandens 460ml. viska ismaisau ir palieku pailseti 30min. paskuj vel viska permaisau, ispilu i dvi skardines keksines formas, nuglostau slapiom rankom virsu, ir nesu i vonia prie radijatoriaus , uzdengiu virsu drobiniu ranksluosciu, laikiau paskutini karta pustrecios valandos nepakilo nei kiek. tada ikaitinu orkaite iki 250laipsniu, idedu duona ir ipilu puoduka vandens, 10min taip kepu, paskui isleidziu garus ir kepu 200 temp. paskutini karta kepiau pusantros valandos.
na va ka darau blogai
o raugas ar būna per naktį išporėjęs?
na raugas buna paburbuleves ir paruges