Aguonele,ir namai salti,ir gyvatukas saltas.Taip,kad pasuksiu galva ir rasiu roda.ir orkaites neturiu t y jau turiu,bet dar nepajungta.kaip kepti reiks irgi suksiu galva,nes zadu kept duonkepej,kuri be instrukcijos.ka nors vis tiek iskepsiu.Basta,einu liuliuku.Iki
QUOTE(keistuole @ 2011 03 30, 21:21)
jei čia ta populiarioji duona su daug grūdų, tai ji tokia palyginus skysta gaunasi, nesulankstysi ir nesuformuosi nieko.
aaa, tada nesikisu daugiau i sia diskusija
QUOTE(rammona @ 2011 03 30, 21:24)
Tai pvz.kiek jus rusiu turit raugo?ir kvietini,ir rugini?taip?tur but ,kad keliu rusiu,nes kokia norit,tokia duonute ir kepat.
labai gerai atsake keistuole as taip pat, turiu kvietini rauga ir ji kokiais reikia tuo metu miltais pasimaitinu ir vsio neapsimoka daugiau nei 50g raugo saldytuve laikyti(as ji starteriu vadinu...)
QUOTE(keistuole @ 2011 03 30, 21:28)
neverta apsikraut tais raugais, tiesiog kokio reiks tokiais miltais pamaitinat ir viskas.
QUOTE(keistuole @ 2011 03 30, 22:28)
neverta apsikraut tais raugais, tiesiog kokio reiks tokiais miltais pamaitinat ir viskas.
tai gerai,nes pirma duonele nenoriu rudine kept.Tai,reiskia,kad jau ryt bus pirmas maitinimas,tai ir maitinu su kvietiniais miltais?taip?
QUOTE(rammona @ 2011 03 30, 21:38)
tai gerai,nes pirma duonele nenoriu rudine kept.Tai,reiskia,kad jau ryt bus pirmas maitinimas,tai ir maitinu su kvietiniais miltais?taip?
taip, bet tik ne paprastais turit rupiu kvietiniu ?
na taip cia duona su ivairiomis seklomis , bet gal mano klaida kad as kildinu nepastovioj temperaturoj, orkaitej vis ijungiu pasildau kokia penkias min ir vel isjungiu, ir taip 4val, viena kepeja sake kad taip jis man nepakils nes as suvirinu ji reiks pabandyti kildinti tada prie gyvatuko ir i visa tesla daugiau miltu ideti, tada parasysiu pastebejimus
ir dar klausimukas kiek laiko laikote rauga saldytuve-turiu omeni tarp kepimu, ar butina daryti tarpa keturias dienas, ar tarkim gali kad diena
ir dar klausimukas kiek laiko laikote rauga saldytuve-turiu omeni tarp kepimu, ar butina daryti tarpa keturias dienas, ar tarkim gali kad diena
QUOTE(aguonele @ 2011 03 30, 22:40)
taip, bet tik ne paprastais turit rupiu kvietiniu ?
Skubu,lyg akis isdegus.Neturiu stambaus malimo kvietiniu miltu.Turiu tik rugio miltu,tai ir maitinsiu tais paciais.Ir jai nusipirksiu kviecio miltu iki isrugs mano raugas,tai tada jau ir maisysiuabejus miltus,nes gryn tansios,rugscios nemegstu.Tada dal pirmam kartui patartum koki duonutes pavadinima.Buciau dekinga
QUOTE(pilveliukas @ 2011 03 31, 09:19)
na taip cia duona su ivairiomis seklomis , bet gal mano klaida kad as kildinu nepastovioj temperaturoj, orkaitej vis ijungiu pasildau kokia penkias min ir vel isjungiu, ir taip 4val, viena kepeja sake kad taip jis man nepakils nes as suvirinu ji reiks pabandyti kildinti tada prie gyvatuko ir i visa tesla daugiau miltu ideti, tada parasysiu pastebejimus
ir dar klausimukas kiek laiko laikote rauga saldytuve-turiu omeni tarp kepimu, ar butina daryti tarpa keturias dienas, ar tarkim gali kad diena
ir dar klausimukas kiek laiko laikote rauga saldytuve-turiu omeni tarp kepimu, ar butina daryti tarpa keturias dienas, ar tarkim gali kad diena
Žinoma, kad galit kepti nors ir kas dieną!. Šaldytuve laikomas starterinis raugas ilgai negenda ir stabiliai bręsta.Tik prieš naudojant reikia palaikyti kambario temperatūroje. O jei starterio visai nedėsit į šaldytuvą ir kepsit kasdieną, tai jis labai surūgštės. Nors kitos merginos kepa kasdien ir nededa starterio visai į šaldytuvą, bet aš prieš tokį starterio "kankinimą".
supratau aciu
As nusprendziau starteti tik dasiauginti o ne nuo vis pasidaryto raugo atsideti kadangi tas duonas bilekokias kas karta kepu, tad nezinau koks ten tas mano raugas galu gale butu... ir zinokit jis man gerai laikos tas starteris. as tik damaitinu kas savaite(penktadieniais) ir vsio
cia vel, kiekviena turi atrasti savo buda
cia vel, kiekviena turi atrasti savo buda
sveikutes
turi klasuimeli, ka daryti, kad iskepusios duoneles plutele butu minksta. Girdejau, kad galima deti ranksluosti sudrekinta ant jos, ar kas bandete
nusipirkau duonkepe ir bijau pradeti, ar su raugu galima kepti duonkepeje
orkaiteje kepu plikyta duona is 2 kg kvietiniu miltu, kaip man susikaciuoti, kiek deti produktu i duonkepe jei ji yra 900 g , kad nesudeciau per daug, kad neisliptu is duonkepes
turi klasuimeli, ka daryti, kad iskepusios duoneles plutele butu minksta. Girdejau, kad galima deti ranksluosti sudrekinta ant jos, ar kas bandete
nusipirkau duonkepe ir bijau pradeti, ar su raugu galima kepti duonkepeje
orkaiteje kepu plikyta duona is 2 kg kvietiniu miltu, kaip man susikaciuoti, kiek deti produktu i duonkepe jei ji yra 900 g , kad nesudeciau per daug, kad neisliptu is duonkepes
QUOTE(Terra2 @ 2011 03 31, 08:43)
Žinoma, kad galit kepti nors ir kas dieną!. Šaldytuve laikomas starterinis raugas ilgai negenda ir stabiliai bręsta.Tik prieš naudojant reikia palaikyti kambario temperatūroje. O jei starterio visai nedėsit į šaldytuvą ir kepsit kasdieną, tai jis labai surūgštės. Nors kitos merginos kepa kasdien ir nededa starterio visai į šaldytuvą, bet aš prieš tokį starterio "kankinimą".
bet man būtent tais atvejais gaunas duona rūgšti, jei išimu iš šaldytuvo starterį, jį vieną kart pamaitinu ir kepu
QUOTE(aguonele @ 2011 03 31, 09:10)
As nusprendziau starteti tik dasiauginti o ne nuo vis pasidaryto raugo atsideti kadangi tas duonas bilekokias kas karta kepu, tad nezinau koks ten tas mano raugas galu gale butu... ir zinokit jis man gerai laikos tas starteris. as tik damaitinu kas savaite(penktadieniais) ir vsio
cia vel, kiekviena turi atrasti savo buda
cia vel, kiekviena turi atrasti savo buda
aš panašiai ir darau.
Laikau raugą šaldytuve, vis pasiimu kepimui šaukštą, ir kai lieka tik šaukštas jį pamaitinu ir vėl laikau šaldytuve, kol beveik išnaudoju.
QUOTE(indruxs @ 2011 03 31, 10:51)
sveikutes
turi klasuimeli, ka daryti, kad iskepusios duoneles plutele butu minksta. Girdejau, kad galima deti ranksluosti sudrekinta ant jos, ar kas bandete
nusipirkau duonkepe ir bijau pradeti, ar su raugu galima kepti duonkepeje
orkaiteje kepu plikyta duona is 2 kg kvietiniu miltu, kaip man susikaciuoti, kiek deti produktu i duonkepe jei ji yra 900 g , kad nesudeciau per daug, kad neisliptu is duonkepes
turi klasuimeli, ka daryti, kad iskepusios duoneles plutele butu minksta. Girdejau, kad galima deti ranksluosti sudrekinta ant jos, ar kas bandete
nusipirkau duonkepe ir bijau pradeti, ar su raugu galima kepti duonkepeje
orkaiteje kepu plikyta duona is 2 kg kvietiniu miltu, kaip man susikaciuoti, kiek deti produktu i duonkepe jei ji yra 900 g , kad nesudeciau per daug, kad neisliptu is duonkepes
Taip, iškepus duonai, reikia uždengti šlapiu rankšluoščiu ir leisti pilnai išdžiūti. Per tą laiką ir duona atvėsta.
o jeigu jūsų duonkepė skirta 900g kepaliukui, tai miltų ir skysčių kiekis neturėtų viršyti 1kg.