QUOTE(rammona @ 2011 03 30, 04:42)
Sveikos,mergaites.Kazi kodel mano raugas vakar po piet uzmaisytas,keistai snaudzia.Pas mane bute vesoka,tai as nepagailejau savo pukinio paltuko isukau apkamsiau,apglosciau...vos ne su lopsinem.Oryte pasiziuriu,tai jis nieko,ne is vietos.Tai ka man jam dar gero padaryt?peciuka elektrini galuzkurt?
Mano namuose irgi šalta. Raugą dariau pirmą kartą gyvenime, receptą ėmiau iš knygos. Stačiau į orkaitę, nes ten nėra skersvėjų ir šilta kai ant viršaus kažką verdu. Labai greit užsivedė viskas, nors realiai nesupratau pradžioje ką darau
Gerulis gavosi, gyvena raugiukas, vis taikosi išlipti iš stiklainio
Dar prisiminiau kaip raugą kankinau. Sėdėjo jis orkaitėje, o aš, žinoma pamiršus, kad jis orkaitėje, sugalvojau kepti troškinį orkaitėje. Įjungiau orkaitę visu pajėgumu
Prisiminiau apie raugą gal po kokių 3-5 minučių. Maniau šakės, iškepiau. Palaikiau ant spintelės kokias 10 valandų, tada vėl įdėjau į išjungtą orkaitę. Kitą diena raugas jau buvo visiškai susiformavęs. Tai dabar nežinau ar padėjo tas netikėtas užkaitinimas, ar tiesiog neturėjo jokios įtakos mano žioplas poelgis
Mano plyta dujinė, įjungus greit prikaista
QUOTE(pilveliukas @ 2011 03 30, 08:00)
va ir man iskilo problema jau ketvirta karta kepu duonyte orkaiteje ir vis ta pati problema, kai kildinu duona niekaip ji man nepakyla, toks jausmas kad tik parugsta, kildinu orkaiteje vis pasildydama
Kaip sakiau ir mano namai šalti, virtuvėje dar durys į rusį, tai virtuvėje šalčiausia. Nežinau ar gerai elgiuosi, bet kildinti duonytę ar bandeles statau ant plytos, įjungus orkaitę
Dar kažka pastatau tarp blekos ir plytos, kad nekaistų dugnas labai, kad tik šilumą jaustų ir viskas. Kolkas pasiteisino