Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(DaivaVe @ 2011 03 29, 19:11)
Sveikos merginos  4u.gif  gal kuri nors kepat dziuvesius orkaiteje? Turiu omeny ne maltus,o prie arbatos kad valgyt? Pati principa tai suprantu, tik nezinau pagal koki recepta kepti  blush2.gif
labai norisi pasigaminti, kad duoti vaikui pagriauzti, dantukus pasikasyti, o ir paciai skanu  blush2.gif

aš darau taip
2 kiaušiniai (jei labai maži 3)
100 g cukraus
200 g studentiško mišinio (arba tik razinų, arba ir riešutų ir kokių džiovintų vaisių, arba kokių 50 g aguonų) vien žo fantazijos reikalas
280 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus.

Iš pradžių vaisius ir riešutus nuplikau ir sudedu ant servetėlė, kad susigertų vanduo.
Išplaku kiaušinius su cukrum iki putų, tada dedu miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrum. Kadangi rankom terliotis tingiu maišau su spiraliniu mikseriu, kai pasidaro tešlos gumuliukas įminkau priedus. Miltuotom rankom suformuoju plokščią batoną (jis kepdamas pakyla), dedu į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių 20-25 min. Žiūriu, kad viršus baisiai nesuskrustų.
Kai iškepa ištraukiu iš orkaitės, palaikau 10-15 min ir supjaustau aštriu peiliu riekelėm. Tas riekeles vėl į orkaitę (apie 170 temperatūroj) vieną pusę kokias 8-10 min laikau, apverčiu ir dar kelias kitą pusę palaikau. Šitas etapas labai priklauso nuo temperatūros, kai pas mane rankinis reguliavimas, tai matyt labai tiksliai nenusistato, tai kartais ilgiau tenka palaikyt, nes mėgstu, kad būtų labiau apkepę.
Atsakyti
daug receptų išbandžiusios mamytės, patarkit, kokį receptą naudoti norint iškepti rugines bandeles. Bet noriu ne grynai ruginių miltų, bet pamaišytų su kvietiniais. Raugas mano per pusę ruginiais ir rupiais kvietiniais pamaitintas.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 03 29, 21:58)
aš darau taip
2 kiaušiniai (jei labai maži 3)
100 g cukraus
200 g studentiško mišinio (arba tik razinų, arba ir riešutų ir kokių džiovintų vaisių, arba kokių 50 g aguonų) vien žo fantazijos reikalas
280 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus.

Iš pradžių vaisius ir riešutus nuplikau ir sudedu ant servetėlė, kad susigertų vanduo.
Išplaku kiaušinius su cukrum iki putų, tada dedu miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrum. Kadangi rankom terliotis tingiu maišau su spiraliniu mikseriu, kai pasidaro tešlos gumuliukas įminkau priedus. Miltuotom rankom suformuoju plokščią batoną (jis kepdamas pakyla), dedu į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių 20-25 min. Žiūriu, kad viršus baisiai nesuskrustų.
Kai iškepa ištraukiu iš orkaitės, palaikau 10-15 min ir supjaustau aštriu peiliu riekelėm. Tas riekeles vėl į orkaitę (apie 170 temperatūroj) vieną pusę kokias 8-10 min laikau, apverčiu ir dar kelias kitą pusę palaikau. Šitas etapas labai priklauso nuo temperatūros, kai pas mane rankinis reguliavimas, tai matyt labai tiksliai nenusistato, tai kartais ilgiau tenka palaikyt, nes mėgstu, kad būtų labiau apkepę.

Aciu uz receptuka 4u.gif nors kazka panasaus esu gaminusi biggrin.gif cia man atrodo tie italiski biscotti g.gif tikrai skanu thumbup.gif
o as ieskau musisku lietuvisku dziuvesiu recepto 4u.gif patys skaniausi man Vilniaus duonos, jie tokie kaip tarybiniais laikasi kad buvo, kieti ir mirkyti juos reikia mirksiukas.gif tokie
user posted image
nes kiti parduodami tai kaip tiesiog dziovintas batonas, labai trupa, o vos pamerkus i kose pavirsta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 29, 20:59)
daug receptų išbandžiusios mamytės, patarkit, kokį receptą naudoti norint iškepti rugines bandeles. Bet noriu ne grynai ruginių miltų, bet pamaišytų su kvietiniais. Raugas mano per pusę ruginiais ir rupiais kvietiniais pamaitintas.

paimk bet kurios duonos recepta ir kepk suformavus bandeles. Ju laikas aisku tik zymiai trumpesnis 4u.gif as taip darau bent ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2011 03 29, 23:53)
paimk bet kurios duonos recepta ir kepk suformavus bandeles. Ju laikas aisku tik zymiai trumpesnis  4u.gif  as taip darau bent  ax.gif

4u.gif
Atsakyti
Paprasta balta duonytė kepta naudojant raugą 4u.gif
Visos šeimos pamėgta ..

http://allrecipes.co...ead/Detail.aspx ten galima pasirinkti jums patogų produktų matavimo būdą. Kiek kepiau, reikėjo dadėti miltų po truputuką, bet rezultatai nepakartojami. Tai pirma mano pavykusi duonytė su raugu wub.gif

user posted image
Papildyta:
Turiu klausimuką. Neseniai kepiau bandeles. Tešla nepakartojama gavosi. Mb baisiai mėgsta tas bandeles, bet labai nori tokių, tik su lašinukais ir svogūnais. Mano recepte nenurodo kaip ir kur juos sudėti. Gal turite idėjų ? Norečiau žinoti kaip juos paruošti ir kaip įdėti į bandeles g.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2011 03 30, 02:04)

Turiu klausimuką. Neseniai kepiau bandeles. Tešla nepakartojama gavosi. Mb baisiai mėgsta tas bandeles, bet labai nori tokių, tik su lašinukais ir svogūnais. Mano recepte nenurodo kaip ir kur  juos sudėti. Gal turite idėjų ? Norečiau žinoti kaip juos paruošti ir kaip įdėti į bandeles  g.gif

labai skanios Aguoneles bandelėa su lašinukais

http://aguonele.blog...lasinukais.html

O koks jūsų skaniųjų bandelių receptas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 03 30, 00:39)
labai skanios Aguoneles bandelėa su lašinukais

http://aguonele.blog...lasinukais.html
O koks jūsų skaniųjų bandelių receptas  blush2.gif

Aciu 4u.gif

Va bandeles. Gaunasi kaip senais laikais budavo nedidukes su razinom. Jau toookios skanios, kad mb sako nebekept daugiau, nes ridensis greit lotuliukas.gif
Tik skaniausios jos ta pacia diena. Kita diena jau nebe tokios.

http://allrecipes.co...lls/Detail.aspx
Atsakyti
Sveikos,mergaites.Kazi kodel mano raugas vakar po piet uzmaisytas,keistai snaudzia.Pas mane bute vesoka,tai as nepagailejau savo pukinio paltuko isukau apkamsiau,apglosciau...vos ne su lopsinem.Oryte pasiziuriu,tai jis nieko,ne is vietos.Tai ka man jam dar gero padaryt?peciuka elektrini galuzkurt? blink.gif
Atsakyti
va ir man iskilo problema jau ketvirta karta kepu duonyte orkaiteje ir vis ta pati problema, kai kildinu duona niekaip ji man nepakyla, toks jausmas kad tik parugsta, kildinu orkaiteje vis pasildydama g.gif
Atsakyti
rammona o cia kalba eina apie nauja auginama rauga ar jau starteri?

pilveliukas, nu tai reiskia kad truksta silumos namie. As pvz dabar kildinu viska kokia 30 min ilgiau, nes namie tik 17°. Vadinas reikia tik kantrybes tureti 4u.gif Kai matos kad pakilus yra, tada sauti i orkaite mirksiukas.gif
Atsakyti
Nataliuncik,nuoširdžiai dėkoju už pagalbą ir siunčiu Tau 4u.gif 4u.gif 4u.gif .

Atsakyti