QUOTE(DaivaVe @ 2011 03 29, 19:11)
Sveikos merginos gal kuri nors kepat dziuvesius orkaiteje? Turiu omeny ne maltus,o prie arbatos kad valgyt? Pati principa tai suprantu, tik nezinau pagal koki recepta kepti
labai norisi pasigaminti, kad duoti vaikui pagriauzti, dantukus pasikasyti, o ir paciai skanu
labai norisi pasigaminti, kad duoti vaikui pagriauzti, dantukus pasikasyti, o ir paciai skanu
aš darau taip
2 kiaušiniai (jei labai maži 3)
100 g cukraus
200 g studentiško mišinio (arba tik razinų, arba ir riešutų ir kokių džiovintų vaisių, arba kokių 50 g aguonų) vien žo fantazijos reikalas
280 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus.
Iš pradžių vaisius ir riešutus nuplikau ir sudedu ant servetėlė, kad susigertų vanduo.
Išplaku kiaušinius su cukrum iki putų, tada dedu miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrum. Kadangi rankom terliotis tingiu maišau su spiraliniu mikseriu, kai pasidaro tešlos gumuliukas įminkau priedus. Miltuotom rankom suformuoju plokščią batoną (jis kepdamas pakyla), dedu į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių 20-25 min. Žiūriu, kad viršus baisiai nesuskrustų.
Kai iškepa ištraukiu iš orkaitės, palaikau 10-15 min ir supjaustau aštriu peiliu riekelėm. Tas riekeles vėl į orkaitę (apie 170 temperatūroj) vieną pusę kokias 8-10 min laikau, apverčiu ir dar kelias kitą pusę palaikau. Šitas etapas labai priklauso nuo temperatūros, kai pas mane rankinis reguliavimas, tai matyt labai tiksliai nenusistato, tai kartais ilgiau tenka palaikyt, nes mėgstu, kad būtų labiau apkepę.