Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(keistuole @ 2011 03 26, 12:49)
Alezee tinka ir paprastos, tik jų daugiau dėkit  4u.gif


Aciukas, kazkuriame recepte buvau maciusi santyki sausu ir 'standartiniu' mieliu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alezee @ 2011 03 26, 11:57)
Aciukas, kazkuriame recepte buvau maciusi santyki sausu ir 'standartiniu' mieliu.  thumbup.gif


paprastai 1:3 skaičiuojama 4u.gif
Atsakyti
SOS!
isemiau rauga is saldytuva ir kur atsiskyres skystis jisai JUODAS. kas tai? jam jau viskas? taip dar nebuvo g.gif
Atsakyti
ar galima naudoti vietoj paprasto raugo sausa rauga? Ir kaip tada sausa rauga naudoti?
Atsakyti
QUOTE(Jaunutia @ 2011 03 26, 12:13)
SOS!
isemiau rauga is saldytuva ir kur atsiskyres skystis jisai JUODAS. kas tai? jam jau viskas? taip dar nebuvo  g.gif

man irgi taip buvo, tiesiog sumaisiau viska ir pamaitinau rolleyes.gif svarbiausia kad nebutu pelesio schmoll.gif

QUOTE(obelele @ 2011 03 26, 12:20)
ar galima naudoti vietoj paprasto raugo sausa rauga? Ir kaip tada sausa rauga naudoti?

sausas raugas duoda tik rugstumo duonai, jis nekelia visiskai teslos ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzhina: 26 kovo 2011 - 12:44
QUOTE(keistuole @ 2011 03 26, 12:49)
Prie silikoninės garantuotai neprilips, o į tas visas metalines, stiklines bent ant dugno reik klot popierių.
Aš tai visokiose kepu, bet be formos man vis tiek labiausiai patinka.
Alezee tinka ir paprastos, tik jų daugiau dėkit  4u.gif

Aš formą sutepu aliejumi ir apibarstau džiuvėsiais
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2011 03 26, 12:44)

sausas raugas duoda tik rugstumo duonai, jis nekelia visiskai teslos ax.gif

aciu 4u.gif maniau, kad cia panasu kaip ir paprastas raugas
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 26, 10:31)

4u.gif ačiū
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2011 03 26, 12:02)
Karvute as juoda duona kepu dazniausiai silikoninej formoj wink.gif pirkau maximoj apie 20 lt kainavo wink.gif tiesa maniske kvadratine  4u.gif Balta kepu orkaitej formuodama batonus paprastus arba duonkepej wink.gif

4u.gif dekui, saind Rimi apziurejau stiklines formas, yra su nuolaida 2.8 litru su dideliu dangciu, butu galima kepti ir ten ir ten. silikoniniu neradau, tai kainu nezinau, metalines teflonines yra. brangios apie 20lt, Jyske neradau. toliau nevaziavom siand, gal iki musu maxes ryt nuleksiu. o tikrai su silikonu nereaguoja tesla??? galima joje per nakti rauginti? g.gif

kol kas pabandysiu daugiau miltu deti ir formuoti kepaliuka standesni, gal tada ne taip smarkiai lips is stiklines formos. nes tas ilgas rausimas metalineje formoje manau nieko gero nei formai, nei man metala valgyti, kad ir per 2 popieriaus sluoksnius, dar pora exeprimentu ir rasiu savo aukso viduriuka. 4u.gif gla ant skardos bandysiu kepti.

tiesa kur ta siula reikia kisti? g.gif suprantu, kad patikrinti ar iskepes ane? g.gif
po apacia ar i vidu kist? vel gi aciu 4u.gif

idedu savo duonyte, tik veina nuotraukyte turiu, o receptas panasu kaip sveikuoliu jusu koleges, nors gavau per aplinkui ir labai dziaugiuosi 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karvute: 26 kovo 2011 - 17:01
QUOTE(keistuole @ 2011 03 26, 13:49)
Aš tai visokiose kepu, bet be formos man vis tiek labiausiai patinka.
Alezee tinka ir paprastos, tik jų daugiau dėkit  4u.gif


Mano ruginė tešla būna minkšta, net suformavus pagranduką skardoje jis praranda formą, t.y. išskysta į šonus. Kokio kietumo ruginę tešlą darot, kad kepat be formos?
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 26, 19:48)
Mano ruginė tešla būna minkšta, net suformavus pagranduką skardoje jis praranda formą, t.y. išskysta į šonus. Kokio kietumo ruginę tešlą darot, kad kepat be formos?


kildinu formoj, tik kepu išėmus, jei kildinčiau paprastai, tai irgi turėčiau didelį blyną
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 03 26, 21:34)
kildinu formoj, tik kepu išėmus, jei kildinčiau paprastai, tai irgi turėčiau didelį blyną

g.gif aha aisku, as jau galvojau kieta daryt.... gal reiktu veina karta pabandyti, ar bus vidus sausas?ar keitas?
o isemus is formos, neissipils? g.gif ar nespeja?
Atsakyti