Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Shatura @ 2011 03 13, 11:43)
Tai ir iš pardės nupirk šiltą duoną, ji dažniausiai velsis ant peilio. Aš išvis su pagaliukais netikrinu. Žiūriu, kad atšoko nuo sienelių, pabaladoju per viršų peilio rankena ir viskas.


As gi zmogus be kantrybes ant kepiniu ragavimo doh.gif gi "nieztai nagai", kaip reik paragaut doh.gif
Atsakyti
karšti/šilti gaminiai visada veliasi
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 13, 12:01)
karšti/šilti gaminiai visada veliasi


Nu tikiuosi nesugadinau visai, imetant ja dar i orkaite doh.gif bet jau islauksiu kol galutinai atves.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 03 13, 12:58)
As gi zmogus be kantrybes ant kepiniu ragavimo  doh.gif gi "nieztai nagai", kaip reik paragaut  doh.gif

Aš irgi biggrin.gif Vos atvėsta, iškart perpjaunu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos visos mamytes:)
Norejau ir as pasidalinti savo patirtimi duonos kepime:)
Kepiau tris kartus su raugu ir nesekmingai, drauge net is KAuno siunte rauga ir pati daryti bandziau, bet vis kazkoks blynas gaudavos be skonio, i siuksline keliaudavo.
O pasirodo duona issikepti taip paprasta!
todel noriu visoms pasiulyi-VARGTI NEBEREIKIA!
viskas vyksta be galo greitai ir tikrai 100% pavyks!
tereikia nusipirkti maximoj ar kitam prekybos centre Malsenos "Miltu misini juodai duonai" ir sausu mieliu pokeli.
tuojaus viska atkopinsiu ir surasysiu;)
Papildyta:
Mišinys Juodai duonai
Lengvai paruošiama, įspūdinga ir labai skani Tavo duona iš „Malsena“ Juodos duonos mišinio!

Kepkite šviežią naminę duoną su „Malsena“ juodos duonos mišiniu. Mes kruopščiai atrinkome tik natūralius ingredientus, tiksliai nustatėme jų kiekius ir stropiai išbandėme savo kepykloje, todėl dabar Jums tereikia įpilti vandens bei pridėti mielių bei kasdien mėgausitės namų orkaitėje ar duonkepėje iškepta sava duona.

MIŠINĮ JUODAI DUONAI sudaro ruginiai pasijoti miltai, pirmos rūšies kvietiniai miltai, termiškai apdoroti kvietiniai, cukrus, sausas raugas, ruginis salyklas, druska, kmynai, pieno išrūgų milteliai, kviečių skaidulos.

Miltinių mišinių pakuotė:
- 1000 g popieriniai pakeliai.

Vartojimo terminas – 12 mėnesių nuo pagaminimo datos.

Paruošimui reikės:


1 kepalui
2 kepalams

Mišinys JUODAI DUONAI
0,5 kg
1,0 kg

Vanduo (30-32ºC)
0,4 l
0,8 l

Mielės (sausos/presuotos)
6 g / 18 g
11 g / 35 g




1. Mišinį ir mieles suberti į dubenį. Maišant įpilti vandenį ir gerai išminkyti rankomis (apie 5 minutes) arba spiraliniu maišytuvu (pradžioje 1-u greičiu, kol neliks sausų miltų, tada 2-3 minutes 2-u greičiu) kol tešla taps vienalytė.

2. Suminkius tešlą, ant miltais pabarstyto stalo rankomis suformuoti vieną didelį arba du mažesnius kepaliukus, kuriuos įdėti į kepimo popieriumi išklotas arba aliejumi išteptas formeles.

3. Suformuotus duonos kepaliukus apie 40 minučių kildyti iki 30-35ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje (arba 1,5-2 valandas, laikant kambario temperatūroje).

4. Iškilus tešlai, formeles su pusgaminiais išimti iš orkaitės, įkaitinti ją iki 200°C temperatūros, tada formeles su pusgaminiais sudėti atgal ir kepti apie 40-45 minutes, kol duona įgaus gražią rusvą spalvą.

5. Iškepusią duoną išimti iš formelės ir nupurkšti plutą vandeniu, arba tiesiog apglostotyti duoną vandenyje sudrėkintais delnais, kad plutelė suminkštėtų. Uždengti duoną skepeta ar rankšluosčiu ir palikti ataušti.



Kepimas duonkepėje:

Duoną iš šio mišinio galima iškepti naudojant ir buitinę duonkepę, nustačius režimą ruginei-kvietinei duonai kepti (dažniausiai - Programa Nr. 3), pirmiausia supilant vandenį, o tik po to mišinį ir mieles.

Patarimas:

- kepamą duoną galima pagardinti, į tešlą įdėjus šaukštą natūralaus medaus ir įbėrus saulėgrąžų, linų sėmenų, sezamo ar kitų mėgstamų sėklų.

Papildyta:
http://www.malsena.l.../rugine-riekele

stai cia rasite ir daugiau patarimu kaip lengvai, greitai ir tikria skania iissikepti ivairia duona
sekmes;)
Atsakyti
Aš turiu tą mišinį. Kažkada nusipirkau ir stovi sau smile.gif Skaniau be mielių.
Atsakyti
Man skaniausia duonele yra su raugu, su mielem jau ir nebekepu visai schmoll.gif Tie misinukai manau tinka toms, kurios nelabai turi laiko gamintis su raugu, arba toms, kurios tik pradeda kept duonele smile.gif
Atsakyti
[quote=Princesė,2011 03 13, 14:31]
tereikia nusipirkti maximoj ar kitam prekybos centre Malsenos "Miltu misini juodai duonai" ir sausu mieliu pokeli.


Nepykite, bet mesiu pomidorą į jūsų daržą pomidorai2.gif
Galima nusipirkti belenko. Ir pyragų ir blynų, ir cepelinų ir sriubų, bet juk ir kalbam apie tai kaip pačioms skanią duonelę išsikepti, o ne nusipirkti mišinį pripompuotą nesuprasi ko.. kokia esmė tada duonos kepime? eini ir perki iškpetą prekybcentryje..
Na galima iš bėdos turėt tą mišinį, juodai dienai. Bet čia aptarinėjame ir mokomės kaip pačioms išsikepti smile.gif

P.S. ir kam pirkti taip brangiai tuos mišinius, perskaitykite sudėtį ir pati pasigaminkite tokių mišinių be nereikalingų priedų.
Atsakyti
Išbandėm ir mes "Malsenos " mišinius duonai, - tikrai skanios gaunasi.
Tik mano šeimynai labiau patinka šviesi duona, o ne ta ruginė tamsioji.Dar pridedu saulėgrąžų, linų sėmenų.
Išbandykite, tikrai nesigailėsit.
Čia kai neturi laiko, greita ir paprasta.
Beje, kiek skonių, tiek nuomonių mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaivai: 13 kovo 2011 - 16:00
QUOTE(Sense @ 2011 03 13, 15:55)

Nepykite, bet  mesiu pomidorą į jūsų daržą pomidorai2.gif
Galima nusipirkti belenko. Ir pyragų ir blynų, ir cepelinų ir sriubų, bet juk ir kalbam apie tai kaip pačioms skanią duonelę išsikepti, o ne nusipirkti mišinį pripompuotą nesuprasi ko..  kokia esmė tada duonos kepime? eini ir perki iškpetą prekybcentryje..
Na galima iš bėdos turėt tą mišinį, juodai dienai. Bet čia aptarinėjame ir mokomės kaip pačioms išsikepti  smile.gif

P.S. ir kam pirkti taip brangiai tuos mišinius, perskaitykite sudėtį ir pati pasigaminkite tokių mišinių be nereikalingų priedų.


tie mišiniai be priedų, tik viskas sumaišyta atitinkamom proporcijom, kad nereiktų pačiam terliotis.
Nors man ta terlionė tai vienas malonumas, kiekvieną kart šiek tiek pakeiti proporcijas ir jau kitą skonį turi bigsmile.gif
Atsakyti
Tai būtent ta terlionė vienas malonumas biggrin.gif
aš turiu tik vokiškus mišinius, kai neturėjau miltų, išsikepiau.. bet man tai truputį dirbtinė duona.. o kai pats nuo iki darai, tada sava smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Princesė @ 2011 03 13, 12:31)
Sveikos visos mamytes:)
Norejau ir as pasidalinti savo patirtimi duonos kepime:)
Kepiau tris kartus su raugu ir nesekmingai, drauge net is KAuno siunte rauga ir pati daryti bandziau, bet vis kazkoks blynas gaudavos be skonio, i siuksline keliaudavo.
O pasirodo duona issikepti taip paprasta!
todel noriu visoms pasiulyi-VARGTI NEBEREIKIA!
viskas vyksta be galo greitai ir tikrai 100% pavyks!
tereikia nusipirkti maximoj ar kitam prekybos centre Malsenos "Miltu misini juodai duonai" ir sausu mieliu pokeli.
tuojaus viska atkopinsiu ir surasysiu;)
Papildyta:

Nuskambejo tai kaip reklama. Bandziau pacioj pradzioj duonos kepimo ir tuos misinius tai didesnio brudo valgyt neteko. Aisku kiekvieno skonis skirtingas kitiem gal ir skanu kai skanesnes nera valge.
Del batonciko tai mums skaniausias grietininis, kadangi labai megstam skrudinta tai isbandziau ju begale visokiu ir visoms kazko truko. Jei skani neskrudinta tai paskrudinus nekokia ir t.t.
Atsakyti