Sveikos visos mamytes:)
Norejau ir as pasidalinti savo patirtimi duonos kepime:)
Kepiau tris kartus su raugu ir nesekmingai, drauge net is KAuno siunte rauga ir pati daryti bandziau, bet vis kazkoks blynas gaudavos be skonio, i siuksline keliaudavo.
O pasirodo duona issikepti taip paprasta!
todel noriu visoms pasiulyi-VARGTI NEBEREIKIA!
viskas vyksta be galo greitai ir tikrai 100% pavyks!
tereikia nusipirkti maximoj ar kitam prekybos centre Malsenos "Miltu misini juodai duonai" ir sausu mieliu pokeli.
tuojaus viska atkopinsiu ir surasysiu;)
Papildyta:Mišinys Juodai duonai
Lengvai paruošiama, įspūdinga ir labai skani Tavo duona iš Malsena Juodos duonos mišinio!
Kepkite šviežią naminę duoną su Malsena juodos duonos mišiniu. Mes kruopščiai atrinkome tik natūralius ingredientus, tiksliai nustatėme jų kiekius ir stropiai išbandėme savo kepykloje, todėl dabar Jums tereikia įpilti vandens bei pridėti mielių bei kasdien mėgausitės namų orkaitėje ar duonkepėje iškepta sava duona.
MIŠINĮ JUODAI DUONAI sudaro ruginiai pasijoti miltai, pirmos rūšies kvietiniai miltai, termiškai apdoroti kvietiniai, cukrus, sausas raugas, ruginis salyklas, druska, kmynai, pieno išrūgų milteliai, kviečių skaidulos.
Miltinių mišinių pakuotė:
- 1000 g popieriniai pakeliai.
Vartojimo terminas 12 mėnesių nuo pagaminimo datos.
Paruošimui reikės:
1 kepalui
2 kepalams
Mišinys JUODAI DUONAI
0,5 kg
1,0 kg
Vanduo (30-32ºC)
0,4 l
0,8 l
Mielės (sausos/presuotos)
6 g / 18 g
11 g / 35 g
1. Mišinį ir mieles suberti į dubenį. Maišant įpilti vandenį ir gerai išminkyti rankomis (apie 5 minutes) arba spiraliniu maišytuvu (pradžioje 1-u greičiu, kol neliks sausų miltų, tada 2-3 minutes 2-u greičiu) kol tešla taps vienalytė.
2. Suminkius tešlą, ant miltais pabarstyto stalo rankomis suformuoti vieną didelį arba du mažesnius kepaliukus, kuriuos įdėti į kepimo popieriumi išklotas arba aliejumi išteptas formeles.
3. Suformuotus duonos kepaliukus apie 40 minučių kildyti iki 30-35ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje (arba 1,5-2 valandas, laikant kambario temperatūroje).
4. Iškilus tešlai, formeles su pusgaminiais išimti iš orkaitės, įkaitinti ją iki 200°C temperatūros, tada formeles su pusgaminiais sudėti atgal ir kepti apie 40-45 minutes, kol duona įgaus gražią rusvą spalvą.
5. Iškepusią duoną išimti iš formelės ir nupurkšti plutą vandeniu, arba tiesiog apglostotyti duoną vandenyje sudrėkintais delnais, kad plutelė suminkštėtų. Uždengti duoną skepeta ar rankšluosčiu ir palikti ataušti.
Kepimas duonkepėje:
Duoną iš šio mišinio galima iškepti naudojant ir buitinę duonkepę, nustačius režimą ruginei-kvietinei duonai kepti (dažniausiai - Programa Nr. 3), pirmiausia supilant vandenį, o tik po to mišinį ir mieles.
Patarimas:
- kepamą duoną galima pagardinti, į tešlą įdėjus šaukštą natūralaus medaus ir įbėrus saulėgrąžų, linų sėmenų, sezamo ar kitų mėgstamų sėklų.
Papildyta:http://www.malsena.l.../rugine-riekelestai cia rasite ir daugiau patarimu kaip lengvai, greitai ir tikria skania iissikepti ivairia duona
sekmes;)