Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 24, 15:43)
esu bandžiusi ir tefloninėje kekso formoj, bet labai lipo, ir silikoninėje, visai nelipo, bet per maža. Tad stiklinė geriausiai.

Aš atvirkščiai - starterį kol padvigubėja, o tešlą pernakt 10-12 val., jei nepramiegu blush2.gif Tai dabar jau visai nebeaišku, kik gi laiko reikia ruginti? g.gif

O as tai ir rauga ir tesla per nakti palaikau,bet ta mano naktis tai buna nuo puses 12val. iki 8val. (apytiksliai). Raugas buna kiek vesiau, o duonele tai prie radiatoriaus smile.gif
Atsakyti
Gal kas pastebejot ar yra skyrtumas tarp VISO GRUDO ruginiu miltu ir RUPIU ruginiu miltu, klausiu nes viena pazystama sake, tipo nuo RUPIU duona buna rugsti g.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 24, 13:19)
Iš savo praktikos patarkit, kiek laiko reiktų kildinti tešlą ir kiek laiko starterį pamaitintą palaikyti iki tešlos ruošimo.

vakare pamaitinu rauga, o ryte užminkau tešlą, o apie pietus kepu duoną, tai maždaug gaunasi apie trys-keturias val.

QUOTE(jjaannaa @ 2011 03 24, 14:42)
Gal kas pastebejot ar yra skyrtumas tarp VISO GRUDO ruginiu miltu ir RUPIU ruginiu miltu, klausiu nes viena pazystama sake, tipo nuo RUPIU duona buna rugsti g.gif

yra skirtumas, viso grūdo turi ir selenų, o rupus ne, bet dėl rūgštingumo tai nepasakyčiau

aš iš pilno grūdo kvietiniu vaikams dabar blynelius iš raugo darau, tai ir skaniau, ir sveikiau, svarbu tik neperlaikyt, kad nebūtu rūgštus
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 03 24, 09:44)
Labas rytas,
o kokia kepei? gal gali receptuka imesti?  blush2.gif

nataliuncik,man atrodo,kad as cia kalta,nes neturejau aviziniu dribsniu ir sumaliau 3 grudu dribsnius,tai tikriausiai nuo to.  doh.gif  Bet taip viskas gerai,skani duonyte.


Aš kepiau su džiovintais vaisiais ir riešutais.Man labai skanu.Receptas labai paprastas, pasiskaitinėjau čia, savo pridėjau, taigi:

270 gr ruginių rupaus malimo miltų
270 gr smulkių ruginių miltų
3 valg šaukštai sviesto
350 ml šilto pieno
3 valg šaukštai cukraus
7 gr sausų mielių
druskos
Visų vaisių dedu po saujelę, nematuoju (džiovinti obuoliai, abrikosai, razinos, džiovintos slyvos, migdolai, saulėgrąžos )
Užmaišius tešlą palieku porą valandų pakilti.Tada sudedu visus vaisius , sumaišau ir kepu apie 1 val. orkaitėje.

Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2011 03 24, 17:18)
Aš kepiau su džiovintais vaisiais ir riešutais.Man labai skanu.Receptas labai paprastas, pasiskaitinėjau čia, savo pridėjau, taigi:

270 gr ruginių rupaus malimo miltų
270 gr smulkių ruginių miltų
3 valg šaukštai sviesto
350 ml šilto pieno
3  valg šaukštai cukraus
7 gr sausų mielių
druskos
Visų vaisių dedu po saujelę, nematuoju (džiovinti obuoliai, abrikosai, razinos, džiovintos slyvos, migdolai, saulėgrąžos )
Užmaišius tešlą palieku porą valandų pakilti.Tada sudedu visus vaisius , sumaišau ir kepu apie 1 val. orkaitėje.


aciu,reikes issikepti ir man. O idomu jei keps duonkepe tai kokio svorio cia duonyte iseina? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 03 24, 17:00)
aciu,reikes issikepti ir man. O idomu jei keps duonkepe tai kokio svorio cia duonyte iseina?  g.gif

Aš kepu orkaitėje, tai man išeina toks kaip pirktinis didelis kepalas.
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 03 24, 19:00)
aciu,reikes issikepti ir man. O idomu jei keps duonkepe tai kokio svorio cia duonyte iseina?  g.gif


tereikia susumuoti visus gramus ir ml mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

Gal kam bus aktualu: PROMO parduotuvej, Malsenos Viso grudo ruginiai miltai (1,75 kg) sia savaite kainuoja 3,67 Lt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 24, 15:50)
aš iš pilno grūdo kvietiniu vaikams dabar blynelius iš raugo darau, tai ir skaniau, ir sveikiau, svarbu tik neperlaikyt, kad nebūtu rūgštus

o gal galima blynų receptėlį? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(slaputeDi @ 2011 03 24, 11:03)
labas mergaites. turi klausima. kepiau ciabatta, labai gerai iskilo. bet iskepusi gavosi kaip guma ir toks jausmas kaip liktais nedakepusi. nors kepiau ilgiau nei recepte. recepta paiemiau is cia: receptas gal kas zino kodel taip gavosi. ka dariau netaip? aciu

Blogos mielės doh.gif
Atsakyti
My Webpage Labai jau populistinis straipsnis. Kepaliukas duonos 10LT. Labai jau įdomu kokio dydžio turėtų būti tas kepaliukas už tokią kainą ? Kad kepame ne ekologišką išdalies sutinku, bet tikrai sveikesnę nei parduotuvėje. Bent jau žinau ką į ją dedu ir ko ne. Džiaugiuosi, kad skrandžiai negauna visokių puriklių, paliklių ir dar visokių medžiagų X.
Atsakyti
Labas vakaras,
kepu duonyte jau pora menesiu, nutariau paskaitineti jusu temute.

turiu klausima (atsiprasau jeigu jau aptarta) kokiose fotmose kepates, nes saviske nusipirkau, pradejo juoduoti, tenka kloti daug popieriaus, noriu pirkti kita, kokia patarsite? stikline, silikonine, "chiugunnaja"? ens tas raugimas kelais valandas, manau metala sugrauzia, stiklas manau gerai turi buti, bet is mano formos lipa lauk tesla, permaza turiu matyt; su silikonine klaustukas, ar geriau brangia ar ir pigi is ermitazo sueitu??? unsure.gif

aciu atsakiusioms! 4u.gif

pagarbiai hi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karvute: 25 kovo 2011 - 18:25