Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 24, 12:13)
Bandau įkelt (matosi, kad kraštai tiesiog prikepa prie indo; vidus drėgnas, nors iškepęs):

perrūgo tešla, dėl to šiek tiek įdubusi

Raugą rugini perdarykit į kvietinį dali ir nesukit sau galvos
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2011 03 24, 14:43)
o ju skepimo popieriaus itieskit wink.gif ket kodel ji tokia tarsi ikritus?  g.gif


visa ji neprilipo prie indo, tik tie patys kraštukai. Apskritai, kai pakyla, tešla tarsi suskystėja kažkodėl blink.gif Nelieka suformuoto tešlos gumulo. Ragavau - vidus per daug drėgnas - ties neiškepimo riba. Kas čia darosi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 24, 12:52)
visa ji neprilipo prie indo, tik tie patys kraštukai. Apskritai, kai pakyla, tešla tarsi suskystėja kažkodėl blink.gif Nelieka suformuoto tešlos gumulo. Ragavau - vidus per daug drėgnas - ties neiškepimo riba. Kas čia darosi? g.gif


tada manau kad per skysta tesla g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 24 kovo 2011 - 12:58
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 24, 14:47)
perrūgo tešla, dėl to šiek tiek įdubusi

Raugą rugini perdarykit į kvietinį dali ir nesukit sau galvos


iki kepimo tešla rūgo ~ 10 val. Per daug? Kiek laiko jūs rauginat (be starterio pamaitinimo)?

ką turit omeny dėl ruginio perdarymo? čia patarimas į mano ankstesnį klausimą dėl supelijusio kvitinio raugo? Kaip aš tada kepsiu avižinę duonelę, juk netiks pusiau ruginis-kvietinis? g.gif

Gal kas galit įkelt nuotrauką, kokio tirštumo jūsų pusiau ruginė-kvietinė tešla gaunas? Gal tikrai aš nuskystinu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JusRuMa: 24 kovo 2011 - 13:01
QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 24, 12:58)
iki kepimo tešla rūgo ~ 10 val. Per daug? Kiek laiko jūs rauginat (be starterio pamaitinimo)?

ką turit omeny dėl ruginio perdarymo? čia patarimas į mano ankstesnį klausimą dėl supelijusio kvitinio raugo? Kaip aš tada kepsiu avižinę duonelę, juk netiks pusiau ruginis-kvietinis? g.gif

kai taip šilta pas jus, per daug kildinat, dėl to gali būt kaip ir neiškepusi

paimkit šaukštą ruginio raugo ir pamaitinkit kaip kvietinį, po antro maitinimo ruginiu miltų beveik nebus
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2011 03 24, 12:00)
Rugiaigele, jei dedi salyklo, tai duona niekad ir nebus balta smile.gif Plius, rupūs miltai irgi baltumo neduoda wink.gif Mes paskutiniu metu labai retai baltą duoną bekepam. Visada dalį miltų keičiu rupaus malimo miltais. Sveikiau taip wink.gif


4u.gif aciu.
Tiesa sakant, ta duona su visokiais grudais man zarnyna sutvarke smile.gif tai valgyt tikrai sveika duonyte namine, nors cia ir taip aisku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 24, 15:05)
kai taip šilta pas jus, per daug kildinat, dėl to gali būt kaip ir neiškepusi

paimkit šaukštą ruginio raugo ir pamaitinkit kaip kvietinį, po antro maitinimo ruginiu miltų beveik nebus


Iš savo praktikos patarkit, kiek laiko reiktų kildinti tešlą ir kiek laiko starterį pamaitintą palaikyti iki tešlos ruošimo.
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 24, 13:13)
Bandau įkelt (matosi, kad kraštai tiesiog prikepa prie indo; vidus drėgnas, nors iškepęs):

O jus visada stikliniame kepėt? Aš kepu metaliniame. Kraštus sutepu aliejumi vos vos ir apibarstau džiuvėsiais
QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 24, 14:19)
Iš savo praktikos patarkit, kiek laiko reiktų kildinti tešlą ir kiek laiko starterį pamaitintą palaikyti iki tešlos ruošimo.

Starterį laikau per naktį, o tešlą, kol padidėja panašiai dvigubai. Kartais per naktį laikau tešlą. Bet man nepatinka, kad viršus sukietėja. O jei biški ilgiau pamiegu, tai vos vos sukrenta. Tas irgi nepatinka.
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2011 03 24, 15:35)
O jus visada stikliniame kepėt? Aš kepu metaliniame. Kraštus sutepu aliejumi vos vos ir apibarstau džiuvėsiais

Starterį laikau per naktį, o tešlą, kol padidėja panašiai dvigubai. Kartais per naktį laikau tešlą. Bet man nepatinka, kad viršus sukietėja. O jei biški ilgiau pamiegu, tai vos vos sukrenta. Tas irgi nepatinka.


esu bandžiusi ir tefloninėje kekso formoj, bet labai lipo, ir silikoninėje, visai nelipo, bet per maža. Tad stiklinė geriausiai.

Aš atvirkščiai - starterį kol padvigubėja, o tešlą pernakt 10-12 val., jei nepramiegu blush2.gif Tai dabar jau visai nebeaišku, kik gi laiko reikia ruginti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 24, 13:19)
Iš savo praktikos patarkit, kiek laiko reiktų kildinti tešlą ir kiek laiko starterį pamaitintą palaikyti iki tešlos ruošimo.


cia individualu su tuo laiku...
as kildinu apie 5-6 val ilgiau 8val. jau buna rugsti bet kita vertus cia ir nuo recepto ir nuo raugo macnumo priklauso smile.gif
Atsakyti
Aš starterį išsitraukiu iš šaldytuvo vakare, po valandos pamaitinu, uždengiu plėvele ir laukia jis ryto. Ryte užsiminkau tešlą, o apie pietus kepu duoną.
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2011 03 24, 14:50)
Aš starterį išsitraukiu iš šaldytuvo vakare, po valandos pamaitinu, uždengiu plėvele ir laukia jis ryto. Ryte užsiminkau tešlą, o apie pietus kepu duoną.

Ir aš taip darau.
Atsakyti