Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(rugiagele26 @ 2011 03 24, 10:59)
Sveikos,

isibegejau su duonos kepimu smile.gif bet iskilo klausimas kaip visad. Siandien kepiau sviesia duona, bet gavosi tamsi, tik skonis aisku ne rugines duonos smile.gif tai turbut itakojo, kad dejau 2 saukstus skrudinto salyklo, ir puse mases rupiu kvietiniu miltu, ir puse auksciausios rusies? Skani, ale ciut tik sviesesne nei rugine biggrin.gif

Aš šįryt kepiau visiškai kvietinę (smulkaus malimo). Man vistiek nesigavo balta, kaip pardėi biggrin.gif Ten rimtai visokių baliklių įdeda
Atsakyti
sveikos,
vakar rašiau dėl supelijusio kvietinio raugo. Be jau minėtos šilumos patalpoje, ar dar žinote priežasčių? Noriu vėl bandyti, bet gerai būtų iš anksto viską numatyti, kad vėl nebūtų nesėkmė ax.gif

Ir dar noriu pasitarti dėl ruginės duonos. Na, visiškas pravalas (atsiprašau už tokį žodį) doh.gif Metus kepiau, duona būdavo liuks. Paskutiniu metu nebesiseka. Raugas sunkiai pamaitintas kyla, nors tešlą per naktį gerai iškelia. Kepant viduriukas šiek tiek pasmenga, kraštai šiek tiek padega, o vidus per šlapias, be to, iš stiklinio indo niekaip neišsiima. Mokėčiau, įkelčiau nuotrauką. Vienu žodžiu, kvietinis raugas išmestas, ruginė dupona nebesigauna, vaikai verkia alkani verysad.gif Patarkit, kas ne taip.
Beje, ruginės duonos toks receptas:
~150 gr ruginio/kveitinio (per pusę) raugo
250 gr rupių ruginių
250 gr kvietinių
500 ml vandens
įvairūs priedai
Atsakyti
asirodysiu kokios duonytes isejo vakar. (nuotraukos nelabai ,matosi kazkoks geltonumas,bet jo nera. doh.gif ) ax.gif

Cia ta avizine duonele
user posted image

Ir dar kepiau paprasta batona,cia jau puse suvalgyta. doh.gif

user posted image
1kg.

350 vandens
1 šaukštelis druskos
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai aliejaus
700 miltų
2 šaukšteliai be kaupo sausų mielių
ir tada dėjau saulėgrąžų ir sezamo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alacka: 24 kovo 2011 - 11:31
patarkit, kaip įkelt nuotrauką. Ją įdėjau į radikal ru, o kaip toliau?
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 24, 11:47)
patarkit, kaip įkelt nuotrauką. Ją įdėjau į radikal ru, o kaip toliau?


nukopijuokit elutę, kur rašo, kad forumams skirta
(nenaudoju jo tai nežinau, kur tiksliai)
Man patogiausia per čia
http://www.part.lt/p...sleliu_talpykla
Atsakyti
Rugiaigele, jei dedi salyklo, tai duona niekad ir nebus balta smile.gif Plius, rupūs miltai irgi baltumo neduoda wink.gif Mes paskutiniu metu labai retai baltą duoną bekepam. Visada dalį miltų keičiu rupaus malimo miltais. Sveikiau taip wink.gif
Atsakyti
Bandau įkelt (matosi, kad kraštai tiesiog prikepa prie indo; vidus drėgnas, nors iškepęs):
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JusRuMa: 24 kovo 2011 - 12:17
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keistuole: 24 kovo 2011 - 12:19
QUOTE(keistuole @ 2011 03 24, 13:54)
nukopijuokit elutę, kur rašo, kad forumams skirta
(nenaudoju jo tai nežinau, kur tiksliai)
Man patogiausia per čia
http://www.part.lt/p...sleliu_talpykla


Ačiū, man pavyko:) O iškart kelias įmano, ar po vieną reikia? Atsiprašau, kad teršiu eterį, bet išsiaiškinsiu ir nebekamantinėsiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 24, 12:22)
Ačiū, man pavyko:) O iškart kelias įmano, ar po vieną reikia? Atsiprašau, kad teršiu eterį, bet išsiaiškinsiu ir nebekamantinėsiu blush2.gif


šitam po vieną, gal kokiam photobucket ar picasa būtų galima, bet turbūt pirmiau registruotis reiktų.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 03 24, 14:32)
šitam po vieną, gal kokiam photobucket ar picasa būtų galima, bet turbūt pirmiau registruotis reiktų.


už pagalbą 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 24, 12:13)
Bandau įkelt (matosi, kad kraštai tiesiog prikepa prie indo; vidus drėgnas, nors iškepęs):
]


o ju skepimo popieriaus itieskit wink.gif ket kodel ji tokia tarsi ikritus? g.gif
Atsakyti