Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Totore @ 2011 03 23, 19:18)
Speju, pas jus labai silta. As savuosius raugus nuo virtuves pakabinamu spinteliu ant siaurines palanges perkrausciau, nes labai jau greit rugimo procesas pradejo vykti.... o vasara manau teks po vonia kisti  lotuliukas.gif

tikrai šilta - 23-24 laipsniai doh.gif (vėdinam, radiatoriai beveik užsukti...)
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 21, 15:41)
avižos(grikiai/žirniai...) neturi glitimo kaip kviečiai, o kad išgaut puresne forma dedu į kekso(aukštesne ir siauresne)forma, tada eina ne i šonus, o į viršų  ax.gif  O raugą imkit kvietinį
na jei norit drėgnesnės nei močiutės ar tamsaus mišinio, tada pabandykit Sveika duona čia jau užtenka drėgnumo  smile.gif

aciu pabandysiu nors siaip visos jusu blogo duoneles labai skanios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aseni77 @ 2011 03 23, 19:27)
aciu pabandysiu nors siaip visos jusu blogo duoneles labai skanios 4u.gif

ačiū wub.gif
Atsakyti
Siandien kepiau Avizine duonele,viska dejau pagal recepta,kai pradejo maisyti,tai man pasirode,kad miltu mazoka,tai dadejau. Issikepe ir pakilo labai gerai,bet biski jauciasi mieliu skonis,kodel? g.gif gal delto,kad miltu per daug idejau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 03 23, 21:48)
Siandien kepiau Avizine duonele,viska dejau pagal recepta,kai pradejo maisyti,tai man pasirode,kad miltu mazoka,tai dadejau. Issikepe ir pakilo labai gerai,bet biski jauciasi mieliu skonis,kodel?  g.gif  gal delto,kad miltu per daug idejau?  g.gif

mielės dėl miltų nesijaučia
gal pas jus mielės iš raudono pakelio? nes merginos sako kad jie stipresni g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 23, 23:05)
mielės dėl miltų nesijaučia
gal pas jus mielės iš raudono pakelio? nes merginos sako kad jie stipresni  g.gif

ne, va tokios user posted image
Atsakyti
O aš vargau vargau su raugu, kol pagaliau išsikepiau duoną su mielėm thumbup.gif .Gal ir ne labai duona skaitosi, jei su mielėm, bet labai skani ir panaši, kokios norėjau. Ir mielių skonis tikrai nesijaučia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2011 03 23, 22:23)
O aš vargau vargau su raugu, kol pagaliau išsikepiau duoną su mielėm  thumbup.gif .Gal ir ne labai duona skaitosi, jei su mielėm, bet labai skani ir panaši, kokios norėjau. Ir mielių skonis tikrai nesijaučia  smile.gif

kodėl ne duona, parduotuvei visos tokios biggrin.gif
nieko, pradžiai skaitau ir su mielėm gerai, svarbu surast kas prie ko, raugas tegul bus sekantis žingsnis mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Supratau, kodėl paskutinius kartus man trūkinėjo duonos viršus, nors ir budavo įpjaunamas.
Neseniai pradėjau tuo pačiu kepimu kepti tris kepalus (trijose formose). Matomai, kraštinės formos labai smarkiai įkaisdavo nuo orkaitės sienelių. Kadangi šoninės lietėsi su vidurine, tai ir ji įkaisdavo, bet duona joje įtrūkdavo mažiau. Šįryt kepiau baltą duona dvejose formose ir viskas buvo puikiai. Tai va. Gal kam pravers.

O dabar norėčiau konsultacijos biggrin.gif Toks labai kvailas klausimas. Nemoku tešlos kočioti ant miltų. Papasakokit, kaip jus tai darote, kad nepadaugintumet miltų tešloje. Aš užbarstau ant stalo ir man tie visi miltai susimaišo į tešlą. Ir kuo toliau barstau, tuo negražesnis kepalas išeina, kraštai nesulimpa. Nesamonė kažkokia biggrin.gif O paveiksliukose toks gražus kepaliukas apibarstytas miltais išeina.

Aš paprasčiausiai jau senokai minkau be miltų visiškai. Bet man nepatinka, kad kažko nesuprantu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karklas @ 2011 03 23, 23:23)
O aš vargau vargau su raugu, kol pagaliau išsikepiau duoną su mielėm  thumbup.gif .Gal ir ne labai duona skaitosi, jei su mielėm, bet labai skani ir panaši, kokios norėjau. Ir mielių skonis tikrai nesijaučia  smile.gif

Labas rytas,
o kokia kepei? gal gali receptuka imesti? blush2.gif

nataliuncik,man atrodo,kad as cia kalta,nes neturejau aviziniu dribsniu ir sumaliau 3 grudu dribsnius,tai tikriausiai nuo to. doh.gif Bet taip viskas gerai,skani duonyte.

Atsakyti
Sveikos,

isibegejau su duonos kepimu smile.gif bet iskilo klausimas kaip visad. Siandien kepiau sviesia duona, bet gavosi tamsi, tik skonis aisku ne rugines duonos smile.gif tai turbut itakojo, kad dejau 2 saukstus skrudinto salyklo, ir puse mases rupiu kvietiniu miltu, ir puse auksciausios rusies? Skani, ale ciut tik sviesesne nei rugine biggrin.gif
Atsakyti
labas mergaites. turi klausima. kepiau ciabatta, labai gerai iskilo. bet iskepusi gavosi kaip guma ir toks jausmas kaip liktais nedakepusi. nors kepiau ilgiau nei recepte. recepta paiemiau is cia: receptas gal kas zino kodel taip gavosi. ka dariau netaip? aciu
Atsakyti