Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(CervusDama @ 2011 03 21, 16:20)
Nataliuncik,

Planuoju kepti jusu Sviesia ivairiu grudu duona. Bet ten i sudeti ieina 100 ml alaus, o as jo neturiu  ax.gif ka duoda alus duonelei? Ar galma ji kuom nors pakeisti, pvz kefyru?  blush2.gif

keiskit vandeniu ar kefyrų, alus palengvina tešlos kilimą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aseni77 @ 2011 03 21, 13:39)
tai as jau daug receptuku isbandziau dauguma is jsu blogo ir tamsaus misinio ir su alum ir plikyta mociutes bet man vidaus dregnesnio noretusi. O negali buti nuo to kad as daug priedu pridedu na saulegrazu kitu seklu.?


Man juoda duona tapo aiškiai drėgnesnė, kai pradėjau dėti ruginio salyklo... Nemanau, kad čia tik sutapimas smile.gif Ir iš kitų teko girdėt tą patį...
Linų sėmenys, spėju, irgi į naudą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maraboo: 21 kovo 2011 - 17:17
Help 4u.gif sumaisiau programas (panasonic sd-257), ar galima atsaukti, ar po kiek laiko pamirs, ar reikes 4 val. laukti kol iskeps blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alezee: 21 kovo 2011 - 19:42
QUOTE(Alezee @ 2011 03 21, 17:40)
Help  4u.gif sumaisiau programas (panasonic sd-257), ar galima atsaukti, ar po kiek laiko pamirs, ar reikes 4 val. laukti kol iskeps blush2.gif

paspausk STOP ir palaikyk kelias sekindes, issijungs programa wink.gif
Atsakyti
Norėčiau išsikepti duonkepėje duonytę. Receptų labai daug , niekaip negaliu išsirinkti . Gal kas jgali padėti išsirinkti nelabai sudėtingą duonytės receptuką? Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 03 22, 10:33)
Norėčiau išsikepti duonkepėje duonytę. Receptų labai daug , niekaip negaliu išsirinkti . Gal kas jgali padėti išsirinkti nelabai sudėtingą duonytės receptuką? Ačiū.


o kokios norisi? juodos, baltos, sveikuoliskos, su spec. priedais? visos jos nesudetingos, sudedi produktus ir paspaudi mygtuka biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes, gal galit kas nors man paaiskint nuo ko priklauso duonos rugstumas. Nes as kai pradejau kept duonele gaudavosi superine (man labiau patinka saldi), bet stai po kiek laiko ji man pradejo darytis vis rugstesne ir rugstesne schmoll.gif . Gal mano raugas issigime g.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2011 03 22, 12:36)
o kokios norisi? juodos, baltos, sveikuoliskos, su spec. priedais? visos jos nesudetingos, sudedi produktus ir paspaudi mygtuka  biggrin.gif


juodos. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jjaannaa @ 2011 03 22, 13:45)
Sveikutes, gal galit kas nors man paaiskint nuo ko priklauso duonos rugstumas. Nes as kai pradejau kept duonele gaudavosi superine (man labiau patinka saldi), bet stai po kiek laiko ji man pradejo darytis vis rugstesne ir rugstesne schmoll.gif . Gal mano raugas issigime  g.gif

Raugas tikrai neišsigimė, tik jis subrendo. Paprasčiausiai, reikia mažinti jo kiekį.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 03 22, 17:50)
Raugas tikrai neišsigimė, tik jis subrendo. Paprasčiausiai, reikia mažinti jo kiekį.

Pas mane ta pati problema smile.gif o gal rauga reikia dazniau pamaitinti, dali ismetant? Gal tada vel svelnesnis pasidarytu?
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 03 22, 12:54)


o salyklo turit? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(CervusDama @ 2011 03 22, 16:05)
Pas mane ta pati problema smile.gif o gal rauga reikia dazniau pamaitinti, dali ismetant? Gal tada vel svelnesnis pasidarytu?


aš ilgai ekspermentavau dėl to rūgštumo, tai man labiausiai pasiteisino toks procesas:
išsiimu iš šaldytuvo šaukštą raugo, ne kupiną, realiai labai ne daug. Jį pamaitinu kokiu 50 g miltų ir tiek pat vandens, po kokių 12 val vėl pamaitinu, priklausomai nuo to kiek reikės raugo 50-70 g miltų ir tiek pat vandens ir dar po 12 val vėl taip pat maitinu. Kiekvienu maitinimu miltų dedu daugiau arba bent jau tiek pat.
Jei kepčiau kas antrą dieną, tai aplamai būtų galima jį laikyt šiltai ir vis maitint, bet kadangi ne visda mes suvalgom taip greit, tai tenka kišt į šaldytuvą, nes kitaip reiktų mėtyt lauk dalį raugo.
Atsakyti