QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 21, 12:45)
Nataliuncik, kepiau jūsiškę avižinę duonelę iš Blog'o. Kepiau su mielėmis - nors visi gyrė ir greitai suvalgė, bet man duonelė atrodė nelabai puri (beje, kažkodėl labai sunkiai ir mažai kilo tešla, gal kad avižinių maltų dribsnių dėjau, o ne miltus
). Tad ruošiuosi dar kartą pabandyti, bet šįkart su raugu. Tik visai susipainiojau, su kuriuo reikia kepti - paprastu kvietiniu (miltai+vanduo+medus) ar švelniu kefyriniu?
avižos(grikiai/žirniai...) neturi glitimo kaip kviečiai, o kad išgaut puresne forma dedu į kekso(aukštesne ir siauresne)forma, tada eina ne i šonus, o į viršų
O raugą imkit kvietinį
QUOTE(aseni77 @ 2011 03 21, 13:39)
tai as jau daug receptuku isbandziau dauguma is jsu blogo ir tamsaus misinio ir su alum ir plikyta mociutes bet man vidaus dregnesnio noretusi. O negali buti nuo to kad as daug priedu pridedu na saulegrazu kitu seklu.?
na jei norit drėgnesnės nei močiutės ar tamsaus mišinio, tada pabandykit
Sveika duona čia jau užtenka drėgnumo
Gyvenime visada bus problemų. Bet jūsų teisė rinktis: galite skųstis, o galite jas spręsti.