Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(truputukas @ 2011 03 17, 10:47)

norejau paklaust kokia sios duoneles teslos konsistencija turi gautis? man ji gavos na sakykim visiskai neminkoma, matyt taip ir turi but smile.gif Ir ar turi gautis dregnas vidus duoneles? g.gif cia pas jus ji tokia sviesi, pas man tamsi, juoda isejo smile.gif tik gal kiek per dregna jin man g.gif tai vat ir nezinau ar cia miltu siek tiek daugiau reik, ar ji tokia ir turi iseit?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo starbee: 21 kovo 2011 - 09:55
QUOTE(starbee @ 2011 03 21, 09:54)
norejau paklaust kokia sios duoneles teslos konsistencija turi gautis? man ji gavos na sakykim visiskai neminkoma, matyt taip ir turi but smile.gif Ir ar turi gautis dregnas vidus duoneles? g.gif cia pas jus ji tokia sviesi, pas man tamsi, juoda isejo smile.gif tik gal kiek per dregna jin man g.gif tai vat ir nezinau ar cia miltu siek tiek daugiau reik, ar ji tokia ir turi iseit?


šito recepto internete mačiau labai daug variantų, iš principo tik šiek tiek skiriasi dedami priedai. Bet miltų visur būdavo tiek pat, kiek vandens, o čia pagal šitą receptą gaunas daug mažiau g.gif
O tešla ir turi gautis neminkoma, bet sušlapinus rankas į formą galima perkelt.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 03 21, 08:24)
Saulutė sunaikins visas rūgimo bakterijas ir tokio raugo jau nebepavyks atgaivinti!



Ooo... nė nepagalvojau, gerai, kad nepavėlinau perskaityt, be jau būčiau džiovinus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 03 21, 10:07)
šito recepto internete mačiau labai daug variantų, iš principo tik šiek tiek skiriasi dedami priedai. Bet miltų visur būdavo tiek pat, kiek vandens, o čia pagal šitą receptą gaunas daug mažiau  g.gif
O tešla ir turi gautis neminkoma, bet sušlapinus rankas į formą galima perkelt.

vadinas as kita syk desiu siek tiek daugiau miltu, nes pagal mane duonele turetu gautis ne tokia dregna kaip gavos, nors visvien labai labai skani smile.gif
Ir tesla gavos ne tokia, kad ja galima butu net sudrekinus rankas perdeti, tai tiesiog didinsiu miltu kieki smile.gif
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2011 03 21, 10:49)
vadinas as kita syk desiu siek tiek daugiau miltu, nes pagal mane duonele turetu gautis ne tokia dregna kaip gavos, nors visvien labai labai skani smile.gif
Ir tesla gavos ne tokia, kad ja galima butu net sudrekinus rankas perdeti, tai tiesiog didinsiu miltu kieki smile.gif


kažkada Dianux68 buvo smulkiai aprašiusi tokią duoną

http://www.supermama...?...&p=36612653
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 03 21, 12:37)
kažkada Dianux68 buvo smulkiai aprašiusi tokią duoną

http://www.supermama...?...&p=36612653

aciu labai bigsmile.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Nataliuncik, kepiau jūsiškę avižinę duonelę iš Blog'o. Kepiau su mielėmis - nors visi gyrė ir greitai suvalgė, bet man duonelė atrodė nelabai puri (beje, kažkodėl labai sunkiai ir mažai kilo tešla, gal kad avižinių maltų dribsnių dėjau, o ne miltus g.gif ). Tad ruošiuosi dar kartą pabandyti, bet šįkart su raugu. Tik visai susipainiojau, su kuriuo reikia kepti - paprastu kvietiniu (miltai+vanduo+medus) ar švelniu kefyriniu?

Gal kas turit įdėjų, kur galima nusipirkti nedidelį kiekį ruginių nerupių miltų?
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 21, 12:45)
Nataliuncik, kepiau jūsiškę avižinę duonelę iš Blog'o. Kepiau su mielėmis - nors visi gyrė ir greitai suvalgė, bet man duonelė atrodė nelabai puri (beje, kažkodėl labai sunkiai ir mažai kilo tešla, gal kad avižinių maltų dribsnių dėjau, o ne miltus g.gif ). Tad ruošiuosi dar kartą pabandyti, bet šįkart su raugu. Tik visai susipainiojau, su kuriuo reikia kepti - paprastu kvietiniu (miltai+vanduo+medus) ar švelniu kefyriniu?

Gal kas turit įdėjų, kur galima nusipirkti nedidelį kiekį ruginių nerupių miltų?


aš tą avižinę kepiau su raugu, tai man nelabai irgi kilo, bet aš ten su tais dribsniais truputį nesąmonę padariau, kažkokie klijai man gavosi.
O miltų reik kooperuotis su kažkuo, maximoj būna prie ekologiškų, bet brangiai gaunas.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 03 21, 15:07)
aš tą avižinę kepiau su raugu, tai man nelabai irgi kilo, bet aš ten su tais dribsniais truputį nesąmonę padariau, kažkokie klijai man gavosi.
O miltų reik kooperuotis su kažkuo, maximoj būna prie ekologiškų, bet brangiai gaunas.


Kaži ko ten Nataliuncikas prideda, kad jai tokios išsipūtę gaunasi lotuliukas.gif ?

O miltų man nedaug tereikia - visad kepu arba ruginę, arba baltą batoną. Bet noriu išbandyti tokią tarpinę - be ruginių rupių, bet šiek tiek tamsesnę. Na, jei rasiu savo receptą, teks kooperuotis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 20, 18:34)
pabandykit kitą receptuką, nes yra drėgnesniu mirksiukas.gif  ir sausesniu, kas kokia mėgsta

tai as jau daug receptuku isbandziau dauguma is jsu blogo ir tamsaus misinio ir su alum ir plikyta mociutes bet man vidaus dregnesnio noretusi. O negali buti nuo to kad as daug priedu pridedu na saulegrazu kitu seklu.?
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 21, 12:45)
Nataliuncik, kepiau jūsiškę avižinę duonelę iš Blog'o. Kepiau su mielėmis - nors visi gyrė ir greitai suvalgė, bet man duonelė atrodė nelabai puri (beje, kažkodėl labai sunkiai ir mažai kilo tešla, gal kad avižinių maltų dribsnių dėjau, o ne miltus g.gif ). Tad ruošiuosi dar kartą pabandyti, bet šįkart su raugu. Tik visai susipainiojau, su kuriuo reikia kepti - paprastu kvietiniu (miltai+vanduo+medus) ar švelniu kefyriniu?

avižos(grikiai/žirniai...) neturi glitimo kaip kviečiai, o kad išgaut puresne forma dedu į kekso(aukštesne ir siauresne)forma, tada eina ne i šonus, o į viršų ax.gif O raugą imkit kvietinį

QUOTE(aseni77 @ 2011 03 21, 13:39)
tai as jau daug receptuku isbandziau dauguma is jsu blogo ir tamsaus misinio ir su alum ir plikyta mociutes bet man vidaus dregnesnio noretusi. O negali buti nuo to kad as daug priedu pridedu na saulegrazu kitu seklu.?

na jei norit drėgnesnės nei močiutės ar tamsaus mišinio, tada pabandykit Sveika duona čia jau užtenka drėgnumo smile.gif
Atsakyti
Nataliuncik,

Planuoju kepti jusu Sviesia ivairiu grudu duona. Bet ten i sudeti ieina 100 ml alaus, o as jo neturiu ax.gif ka duoda alus duonelei? Ar galma ji kuom nors pakeisti, pvz kefyru? blush2.gif
Atsakyti