Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(DaivaVe @ 2011 03 18, 18:24)
man siaip lyg ir viskas butu aisku, tik va vienas klausimas: jei recepte 5oo g miltu ir 400 g vandens, tai raugo reikia imti 270 g (30 proc nuo bendro miltu ir vandens kiekio) ir sumazinti recepte vandeni ir miltus po 135 g   ar   raugo reikia imti 150 g (30 proc tik nuo miltu kiekio) ir mazinti vandeni ir miltus po 75 g? Labai aciu kas atsakys  4u.gif  4u.gif  4u.gif

tai ir mažinkit po 135 g vandens ir miltų, tada bus 365g miltų ir 265g vandens ir 270 g raugo mirksiukas.gif

Bet ant 500g miltų reikėtu 150-200g raugo, tai tada nuo miltų minusokit 75-100g miltų ir tiek pat nuo nurodyto kiekio vandens
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 18 kovo 2011 - 19:49
QUOTE(keistuole @ 2011 03 18, 16:15)
aš kažkaip mąstau, jei jau raugas yra 1:1 miltai ir vanduo tai jei dedu 300 g raugo, tai 150 g mažinu miltus ir tiek pat vandenį.

Jei skaitos rusiškai va čia yra bandyta aiškint


QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 18, 19:46)
tai ir mažinkit po 135 g vandens ir miltų, tada bus 365g miltų ir 265g vandens ir 270 g raugo mirksiukas.gif

Bet ant 500g miltų reikėtu 150-200g raugo, tai tada nuo miltų minusokit 75-100g miltų ir tiek pat nuo nurodyto kiekio vandens


Aciu 4u.gif isiseivinau, ir isigilinau jau pagaliau wink.gif

QUOTE(Terra2 @ 2011 03 18, 17:44)
Šiap aš visas duonas kepu vienodai, t.y. įkaitinta orkaitė, garas, po 10-15min. mažinam temperatūra ir išimam vandenį ir pabaigiam kepti.


Aciu 4u.gif
Taip ir dariau, kepalai atrodo nuostabiai, iskilo puikiai, ryt pjausim. Idomu kaip gavosi ir kaip skonis, bet tikiu kad bus liuks wink.gif


Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2011 03 18, 16:10)
o del dziovinimo tai net nezinau kaip dziovint ta rauga blink.gif


Kaip ir sakiau, aš asmeniškai nedariau, bet sakė paprastai į gumuliuką susuka ir džiovina saulutėj kur ant palangės, bet nežinau ar kas pavykt taip gali... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 03 18, 22:16)
Kaip ir sakiau, aš asmeniškai nedariau, bet sakė paprastai į gumuliuką susuka ir džiovina saulutėj kur ant palangės, bet nežinau ar kas pavykt taip gali... g.gif

Tik jau jokiu būdu ne ant saulutės!
Atsakyti
Raugą džiovinti teoriškai yra labai lengva. Tiesiog labai labai plonu sluoksniu ištepti ant kepimo pipieriaus ir padėti kur nors. Tik ne ant saulės. Kai pilnai išdžius, nuimti nuo popieriaus ir sudėti kur nors. Kiek ilgai gali taip išbūti-nežinau. Ir kas iš jo paskui bus.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 18, 19:46)
tai ir mažinkit po 135 g vandens ir miltų, tada bus 365g miltų ir 265g vandens ir 270 g raugo mirksiukas.gif

Bet ant 500g miltų reikėtu 150-200g raugo, tai tada nuo miltų minusokit 75-100g miltų ir tiek pat nuo nurodyto kiekio vandens

as vistiek nesuprantu. apskaiciuokit man kiek reiketu raugo ir aisku tada ir miltu ir vandens, jei raso 225g miltu ir 150 g vandens ir 4.5g svieziu mieliu. ir kitame recepte 540g miltu ir 210g vandens ir 10.5 g svieziu mieliu. ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaunutia @ 2011 03 19, 12:17)
as vistiek nesuprantu. apskaiciuokit man kiek reiketu raugo ir aisku tada ir miltu ir vandens, jei raso 225g miltu ir 150 g vandens ir 4.5g svieziu mieliu. ir kitame recepte 540g miltu ir 210g vandens ir 10.5 g svieziu mieliu.  ax.gif  ax.gif


kokia cia duona tureu buti?
kaip apskaiciuoti? pvz. 540g 30% yra 162g raugo toliau raugas usdarytas is miltu ir vandens daug maz per puse t.y. po 81g miltu ir vandens reiskaisi is 540g -81g = 459g miltu ir vandens is 210g- 81=129g vandens
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2011 03 19, 12:38)
kokia cia duona tureu buti?
kaip apskaiciuoti? pvz. 540g 30% yra 162g raugo toliau raugas usdarytas is miltu ir vandens daug maz per puse t.y. po 81g miltu ir vandens reiskaisi is 540g -81g = 459g miltu ir vandens is 210g- 81=129g vandens

bulvine duona. pasianalizuosiu dabar cool.gif
oij aciu. supratau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jaunutia: 19 kovo 2011 - 12:48
Sveikos kepu duonele su raugu bandau visokius receptukus, atrodo gaunasi neblogai. noriu paklausti mano duona lyginant su parduotuvine gaunasi tokia sausoka viduje, o parduotuvine tokia dregnesne turiu omenyje tamsia duonyte. Ar cia, kad parduotuvinese priedu visokiu yra ar kad as ne taip kazka darau. tesla siaip nebuna niekad kieta, iskyla gerai. Gal kas atsakytumet.
Atsakyti
QUOTE(aseni77 @ 2011 03 20, 16:41)
Sveikos kepu duonele su raugu bandau visokius receptukus, atrodo gaunasi neblogai. noriu paklausti mano duona lyginant su parduotuvine gaunasi tokia sausoka viduje, o parduotuvine tokia dregnesne turiu omenyje tamsia duonyte. Ar cia, kad parduotuvinese priedu visokiu yra ar kad as ne taip kazka darau. tesla siaip nebuna niekad kieta, iskyla gerai. Gal kas atsakytumet.

pabandykit kitą receptuką, nes yra drėgnesniu mirksiukas.gif ir sausesniu, kas kokia mėgsta
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 03 19, 10:02)
Tik jau jokiu būdu ne ant saulutės!



O ką blogo saulutė jam gali padaryt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 03 21, 09:11)
O ką blogo saulutė jam gali padaryt  blush2.gif

Saulutė sunaikins visas rūgimo bakterijas ir tokio raugo jau nebepavyks atgaivinti!
Atsakyti