Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(starbee @ 2011 03 18, 13:02)
Sveikos kepejeles 4u.gif

merginos sakykit, as isvaziuoju menesiui ir tikriausiai mano raugas mirtu saldytuve per toki laika? g.gif Transportuot 5val ji irgi gal negera mintis? g.gif ar nieko nenutiks jam? g.gif



Kai buvau edukacinėj programoj kur rodė kaip kepa senovinę duoną, kaip tik pasakojo, kaip išsaugoti raugą. Arba jį reikia sudžiovinti, paskui kai reikės vėl sutrupinti, įpilt šiek tiek vandens ir vėl atsigaus, arba užšaldyt, sako savybių nepakeičia. Bent jau taip mums pasakojo per tą programą, bet pati asmeniškai nesu bandžiusi, vis nesiryžtu smile.gif
Atsakyti
Terra, uzsiminkiau Sveika - skani kasdienine duona. O ja kepti taip pat kaip Palangos????

Gal kas zinot, bandet? Pakilo tai laaabai graziai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 03 18, 14:25)
Kai buvau edukacinėj programoj kur rodė kaip kepa senovinę duoną, kaip tik pasakojo, kaip išsaugoti raugą. Arba jį reikia sudžiovinti, paskui kai reikės vėl sutrupinti, įpilt šiek tiek vandens ir vėl atsigaus, arba užšaldyt, sako savybių nepakeičia. Bent jau taip mums pasakojo per tą programą, bet pati asmeniškai nesu bandžiusi, vis nesiryžtu smile.gif


tik nesaldykit biggrin.gif isbandyta ir snipstas, neatsigauna jis...
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2011 03 18, 12:32)
kazkur skaiciau, jog raugo reikia 30% nuo visos miltu mases  g.gif pataisykit kas jei klystu...


jei ruginė tai galima ir visus 50%
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2011 03 18, 14:57)
tik nesaldykit  biggrin.gif isbandyta ir snipstas, neatsigauna jis...


Gerai kad pati nesugalvojau pabandyt šaldyt smile.gif O dėl džiovinimo, tai irgi kaži.. nebent labai jau atidirbt reikia...
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 03 18, 14:57)
jei ruginė tai galima ir visus 50%



O kaip skyscius tuomet sumazinti? Neuzsiseivinau varna as g.gif
Atsakyti
MERGINOS GELBEKIT JAU AS GYLIOJ DEPRESIJOJ:(

Nusipirkau is sm merginos padeveta duonkepe ir be jokios nstrukcijos elta duonkepe programos :
1.Grundprogramm
2. Quick
3. Französisches
weissbrot
4. Express
5. Vollkornbrot
6. Kuchen
7. Teig/ Pizza
8. Süsses brot
9. Marmelade
10.Toast

nieko nebesuprantu kaip iskepti saldzia duonele gal 8programele pameginau ten iskar tepa nemaiso.su 2programa maiso ir kildina 2val bet iki ausu ten iskila perjungiu i 8 prog.kad keptu viska bliuksta tada . sakau gal kol ismaiso ir viskas nelaukt kol iskildins nezinia kiek mieliu ir kart perjungti i kepima . patarkit nes jau as nevilti:(
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 03 18, 15:15)
Gerai kad pati nesugalvojau pabandyt šaldyt smile.gif O dėl džiovinimo, tai irgi kaži.. nebent labai jau atidirbt reikia...

o del dziovinimo tai net nezinau kaip dziovint ta rauga blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2011 03 18, 15:22)
O kaip skyscius tuomet sumazinti? Neuzsiseivinau varna as  g.gif


aš kažkaip mąstau, jei jau raugas yra 1:1 miltai ir vanduo tai jei dedu 300 g raugo, tai 150 g mažinu miltus ir tiek pat vandenį.

Jei skaitos rusiškai va čia yra bandyta aiškint
6. СКОЛЬКО ЗАКВАСКИ НАДО ДОБАВЛЯТЬ В ТЕСТО?

Это зависит от того какой хлеб мы хотим печь.
Если мы хотим печь хлеб только из ржаной муки то нам понадобится само мало столько закваски, сколько мы будем брать муки, тогда получится хлеб не кислый. А для кислого хлеба нам нужна двойное количество закваски от общей массы муки( это 30-50% ржаной муки нам надо заквасить). Я думаю это я не очень понятно объяснила, поэтому пример:
В рецепте стоит нам нужно 600 грамм ржаной муки, значит чтобы получился не кислый хлеб то мы должны само мало взять 600 грамм готовой ржаной закваски. А если мы хотим кислый хлеб то нам понадобится само много 1200 грамм готовой ржаной закваски.
Я надеюсь это было понятно.
Если мы хотим печь хлеб из ржаной и пшеничной муки , то нам надо ориентироваться по количеству ржаной муки. Опять 30-50% общего количества ржаной муки нам надо заквасить. Например в рецепте стоит 400 грамм ржаной и 200 грамм пшеничной муки. Значит мы берём само мало 400 а само много 800 грамм закваски.

Если мы хотим печь хлеб только из пшеничной муки то нам надо заквасить 30-40% пшеничной муки. Это значит , если в рецепте стоит 500 грамм пшеничной муки, то нам надо само мало 150 и само много 200 грамм пшеничной закваски.

Высчитывается так: в рецепте стоит 400 гр. ржаной муки и мы хотим не кислый хлеб, то нам надо 400 гр. закваски , точно столько же сколько и муки в рецепте, это обозначает что 30% ржаной муки мы должны заквасить,
400 гр муки в рецепте+200 гр муки в закваске= 600 гр. общий вес муки,
а 30% от 600 гр. это 180гр муки (округлим на 200гр.),
200 гр. муки +200 гр воды= 400 гр готовой закваски.
А если мы хотим кислый хлеб то нам надо 800 гр. закваски, в двойне больше чем муки указанной в рецепте это 50% ржаной муки мы должны заквасить,
400 гр. муки в рецепте+ 400 гр муки в закваске= 800 гр. общий вес муки,
а 50 % это 400 гр муки,
400 гр. муки+400 гр.воды= 800 гр. готовой закваски .

http://forum.say7.info/topic3949.html
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2011 03 18, 15:52)
Terra, uzsiminkiau  Sveika - skani kasdienine duona. O ja kepti taip pat kaip Palangos????

Gal kas zinot, bandet? Pakilo tai laaabai graziai smile.gif

Šiap aš visas duonas kepu vienodai, t.y. įkaitinta orkaitė, garas, po 10-15min. mažinam temperatūra ir išimam vandenį ir pabaigiam kepti.
Papildyta:
QUOTE(starbee @ 2011 03 18, 14:02)
Sveikos kepejeles 4u.gif

merginos sakykit, as isvaziuoju menesiui ir tikriausiai mano raugas mirtu saldytuve per toki laika? g.gif Transportuot 5val ji irgi gal negera mintis? g.gif ar nieko nenutiks jam? g.gif

Esu išlaikiusi mėnesį, o gal ir ilgiau šaldytuve. Nieko neatsitiko. Tik jei kvietinis raugas, tai gali ir neišgyventi. O jei bijot rizikuoti , tai paskleiskit kokioj dilelėj lėkštėj plonu sluoksniu pridenkit(geriausia marliuku) ir laimingo kelio! O jei dar turit laiko palaukti, kol sudžius( apie dvi paras), tai galit ir susitrupinti į miltus. Bet drąsiai galit laikyti ir lėkštėje, kambario temperatūroje. Vistiek pavirs į kietą daiktą.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 03 18, 17:15)
aš kažkaip mąstau, jei jau raugas yra 1:1 miltai ir vanduo tai jei dedu 300 g raugo, tai 150 g mažinu miltus ir tiek pat vandenį.

Jei skaitos rusiškai va čia yra bandyta aiškint
6. СКОЛЬКО ЗАКВАСКИ НАДО ДОБАВЛЯТЬ В ТЕСТО?

Это зависит от того какой хлеб мы хотим печь.
Если мы хотим печь хлеб только из ржаной муки то нам понадобится само мало столько закваски, сколько мы будем брать муки, тогда получится хлеб не кислый. А для кислого хлеба нам нужна двойное количество закваски от общей массы муки( это 30-50% ржаной муки нам надо заквасить). Я думаю это я не очень понятно объяснила, поэтому пример:
В рецепте стоит нам нужно 600 грамм ржаной муки, значит чтобы получился не кислый хлеб то мы должны само мало взять 600 грамм готовой ржаной закваски. А если мы хотим кислый хлеб то нам понадобится само много 1200 грамм готовой ржаной закваски.
Я надеюсь это было понятно.
Если мы хотим печь хлеб из ржаной и пшеничной муки , то нам надо ориентироваться по количеству ржаной муки. Опять 30-50% общего количества ржаной муки нам надо заквасить. Например в рецепте стоит 400 грамм ржаной и 200 грамм пшеничной муки. Значит мы берём само мало 400 а само много 800 грамм закваски.

Если мы хотим печь хлеб только из пшеничной муки то нам надо заквасить 30-40% пшеничной муки. Это значит , если в рецепте стоит 500 грамм пшеничной муки, то нам надо само мало 150 и само много 200 грамм пшеничной закваски.

Высчитывается так: в рецепте стоит 400 гр. ржаной муки и мы хотим не кислый хлеб, то нам надо 400 гр. закваски , точно столько же сколько и муки в рецепте, это обозначает что 30% ржаной муки мы должны заквасить,
400 гр муки в рецепте+200 гр муки в закваске= 600 гр. общий вес муки,
а 30% от 600 гр. это 180гр муки (округлим на 200гр.),
200 гр. муки +200 гр воды= 400 гр готовой закваски.
А если мы хотим кислый хлеб то нам надо 800 гр. закваски, в двойне больше чем муки указанной в рецепте это 50% ржаной муки мы должны заквасить,
400 гр. муки в рецепте+ 400 гр муки в закваске= 800 гр. общий вес муки,
а 50 % это 400 гр муки,
400 гр. муки+400 гр.воды= 800 гр. готовой закваски .

http://forum.say7.info/topic3949.html

Sveikos 4u.gif
perskaiciau sita paaiskinima ir visiskai galva susisuko doh.gif kazkada buvau issisaugojusi nuoroda su berods Terros2 paaiskinimu del mieliu keitimo raugu g.gif deja kompas sustreikavo, informacija dingo verysad.gif dabar niekaip nerandu, gal dar kas nors yra issaugoje?
man siaip lyg ir viskas butu aisku, tik va vienas klausimas: jei recepte 5oo g miltu ir 400 g vandens, tai raugo reikia imti 270 g (30 proc nuo bendro miltu ir vandens kiekio) ir sumazinti recepte vandeni ir miltus po 135 g ar raugo reikia imti 150 g (30 proc tik nuo miltu kiekio) ir mazinti vandeni ir miltus po 75 g? Labai aciu kas atsakys 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
man ten kažkaip ne viskas susiėjo tai ir nesiėmiau pati aiškint, o nuorodą įmečiau ax.gif
Atsakyti