Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 15, 01:04)
vai, net issilydziau  biggrin.gif

smile.gif dar viena naktinetoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(minha @ 2011 03 15, 00:56)
giurzule, ka tiek rasai ir rasai, bet nieko neparasai, a?

Labutis, MINHA 4u.gif
nesupratau, a? g.gif
Papildyta:
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 15, 01:04)
vai, net issilydziau  biggrin.gif

Aha, ir man tas pats lotuliukas.gif
Cia MINHA "special for me" kreipimosi sukure ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 03 13, 15:45)
Leber, praeitoje temoje klausei, kodėl neklausiau jei nesupratau. Tiesiog nenorėjau spontaniškai pulti paskaičius kelis postus. Giurzą įdomu skaityti (nesvarbu ar jai pritari ar ne) todėl, kad ji rašo ne paskaičius kelis puslapius atgal. O susidarius bandrą vaizdą ir pakankamai platų. Tai vat, išlaukiau pakankamai ir supratau, nereikėjo nei bereikalningų diskusijų, nei klausimų  smile.gif

O norėjosi pult? biggrin.gif

QUOTE(proksi @ 2011 03 13, 17:58)
tikrai siandienine MB nuotaika..... vien prie vieno.....  unsure.gif

ką tu darai, kai vyro nuotaika tokia? Kokia šiandien tavo ir jo nuotaikos?

QUOTE(giurza @ 2011 03 13, 20:37)
1.Tai apie tuos komplimentus ir klausiau lotuliukas.gif
Na, ne - tai ne, neesme - nors smalsu butu pamatyti, kokiam kontekste jie pateikti smile.gif

2. Vienas is pirminio alkoholizmo testo klausimu ir yra tas pozymis, kai pries pobuvi papildomai isgeria (kad maza nebutu), ar per baliu stengiasi tarp tostu dar viena-kita-trecia taurele isgerti... Tas mano kolega nuolat taip elgiasi, cia ne vienkartinis pastebejimas, todel ir manau, kad tai jau tampa problema.
Dar vienas, mano manimu, grasinantis pozymis, kai zmogus niekada (butent niekada!) neatsisako, kai jam siulo isgerti, - toki pavyzdi irgi turiu artimam pazystamu rate. g.gif 

3. O aplamai - absoliuciai nepaaiskinamas dalykas tas polinkis i priklausomybe...
Pvz., mano tevo abu broliai buvo alkoholikai (vienas is ju - nerastingas kolukietis, kitas - pedagoginiu mokslu kandidatas, mokyklos direktorius,  deputatas) ir mire abu nuo ligu, susijusiu su alkoholizmu... O tevas daugiau poros taureliu niekada negere ir negeria... Tie patys tevai, bendra vaikyste ir jaunyste juodai prasigerusiame kaime - ir toks skirtingas rezultatas...

1. Supranti, senatvė. doh.gif

2. Ai, buvo laikai, kai aš tašėje nešiodavaus į baliukus savo gėralo ir slapčia gurkšnodavau, kad nereiktų dalintis ir turėčiau to, ką mėgstu, o ne tik tai, kas ant stalo. Ir nieko, išaugau. rolleyes.gif

3. Sutinku, nepaaiškinamas. Pagal visokius požymius, tai aš turėčiau būti alkoholike, o ne mano vyras, bet yra taip, kaip yra. Kai taip nutiko vyrui, aš pasidomėjau, kaip susiklostė buvusiems šutvininkams. Buvau nustebusi, jog iš aktyvių gėrikų, tik vienas turi priklausomybę, o vat iš tų, kurie dalyvaudavo minimaliai- net keturi. unsure.gif Nežinau, pokštas toks atsitinka, ar koks kiaulystės dėsnis veikia. g.gif

QUOTE(ada21lt @ 2011 03 14, 17:36)
Nu zmogiskos tos mano viosos zinutes  blush2.gif 

Aš skaitau visų ir visus postus. smile.gif
Aš susiduriu su tokiu dalyku (nežinau kaip tai kitaip įvardyti).
Vyras geria, žmona nepatenkinta. Vyras niekaip nepasiduoda nei žmonos priekaištams, nei visom kitom priemonėm, jis geria, daugiau, mažiau, bet geria. Jei žmona intuityviai, gal pasąmonėje, pradeda nujausti, jog vyro ji nei pakeis, nei sustabdys, tai neretai ji visa dūšia pasineria į aplinkos keitimą, tipo- žmonijos blaivybės, besąlėgyškos meilės, religijos, sveiko gyvenimo būdo, ...... ar dar ko nors skleidimą, propagavimą, būna, kad maniakiškai jai prisireikia naujagimio....

Ar tavyje nieko panašaus nevyksta/nevyko?
Kodėl klausiu, tikrai nepiktai?
Tu man panaši į tokį, kaip čia apibudinti g.gif na, tipo, žinai, kai ateini į parduotuvę nusipirkti kelnėms diržo, o konsultantė bando įsiūlyti kelnes prie naujo diržo, švarką prie kelnių ir kailinius prie viso komplekto. Konsultantė šiaip tai gera, bet gi aš atėjau į parduotuvę visai ne to, tai ir susišnekėti sudėtinga.
Nežinau ar nors kiek aišku, ką turėjau uomenyje.

QUOTE(gabyte_g @ 2011 03 14, 21:30)
Sita tema pradejau skaityt po to, kai suzinojau,kad dabartinis mano draugas - buves alkoholikas. Negeria jis jau apie 10metu  unsure.gif bet tai suzinojus smugis man buvolaabai didelis. Ir klausimas - ar tik ne pasamone mane suvede su tokiu zmogumi - parodyti, kad alkoholikas gali gyventi pilnaverti gyvenima... Jeigu nori ir stengiasi....

Pagarba tavo draugui. 4u.gif Aišku, ir tau, jog sprendi savo problemas. 4u.gif
O gal neverta per daug gilintis, kodėl būtent tavo draugas toks, o ne kitoks? Gal paprasčiausiai jis toks, nes tokių nėra reta, šiai dienai? Tiesiog jis pasisakė, kai dauguma, tuo tarpu, nutyli šitą savo gyvenimo epizodą?
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 14, 18:36)
1.Nu zmogiskos tos mano viosos zinutes  blush2.gif  biggrin.gif bet is tikro esu atitrukusi nuo zemes, nezinau sviesa ten ar kas sklinda nuo manes biggrin.gif Nesenai vyro klausiau, sakau, ar zinai dar tokiu kap as nupususiu  biggrin.gif sako ne...
2.O va jusu patirtis man ypac idomi ir skirtingai nei kitos idemiai skaitau jusu su Leber dialogus, nes ji matyt moka geriau uz mane pateikti klausimus.
3.Jus net kazkiek panasi i mano vyra, nebendraujanti, t.y. jam nei menkiausio noro nera issikalbeti ir aplamai kalbeti  doh.gif
4.Taigi jam tokie budai kaip AA visai netinka, jei net nemegsta po miesta vaiksciot, ar kur daugiau zmoniu, jau nekalbu apie savo kakokiu problemu passakojima svetimu zmoniu ratui. As apie AA ieskojau info jau LT pries kokia 12-13 m, galvojau tai vienintele viltis, bet nu ne jam tai.
5.Nu ka dabar geria maziau, bet santykiai musu ne ka taisosi  unsure.gif atrodo tik labiau atitolstam...gal viskas tik laikina , tikuosi ir viskas susitvarkys, del to ir ieskau pagalbos sau visur , ir cia . O sis forumas tikrai naudingas.
6.Nu va ,kad pripyliau, gal niekas ir neskaitys, bet issiliejau  smile.gif

Labas, ADA 4u.gif
ismokau is LEBER dalinti kitu pasipasakojimus i gabaliukus lotuliukas.gif
1.Nepyk, bet "zmogiskos" smile.gif yra ne visos tavo zinutes, o tokios kaip sita - kur matosi zmogus, o ne tik aukstuju tiesu propaguotoja lotuliukas.gif
O ka tu turi omeny "tokiu kaip tu nupususiu"? Nesupratau termino g.gif

2.Na, ne tai kad jinai geriau uz tave moka klausimus pateikti...
Jos klausimai kitokie, realesni gal g.gif Jei atsimeni, i pirmus tavo klausimus as noriai atsakinejau, nustojau reaguoti tik tada, kai tu bendrom deklaracijom pradejai sneketi...

3.Ne visai taip: as ekstraverte (o tavo vyras panasu kad intravertas?), bendrauju laisvai, esu megstama kompanijose, nes galiu palaikyti bet koki pokalbi, tik neturiu poreikio "issikalbeti", t.y.kalbeti apie save, dalintis savo isgyvenimais, jausmais ir vidiniu pasauliu.

4.Jo, jei jis nemegsta "kur daugiau zmoniu", ateiti i svetimu 10-20-30 zmoniu susirinkima ir jaustis ten laisvai jam sunkoka. Bet, del viso pikto, turek omeny, kad sneketi ji AA susirinkime niekas nevers, galetu ramiai sedeti kamputyje ir tik klausytis.

5. Atrodo, kazkiek supratau tavo nora sviesti kitus... Mano manimu, tai irgi savotiskas budas ieskoti pagalbos sau smile.gif Ar klystu?

6.Na ir gerai, kad issiliejai 4u.gif
Matai, ir mergaites geriau tave suprato ir silciau prieme smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 15, 00:09)
Is esmes, man gaila tik LEBER zinuciu is senesniu temu, ypac 2009 metu,ten tiek daug  naudingu paaiskinimu ir patarimu butent alkoholikieniems verysad.gif

Jau tik nereikia, be kitų merdžinų postų, be konteksto nieko ta rašliava nei reiškia, nei sako. irnesakyk.gif

Aš tai kaip žinodama, įdomius momentus, mintis išsisaugojau nuo pat diskusijos pradžios. assa.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 15, 02:18)
1.Jau tik nereikia, be kitų merdžinų postų, be konteksto nieko ta rašliava nei reiškia, nei sako.  irnesakyk.gif
2.Aš tai kaip žinodama, įdomius momentus, mintis išsisaugojau nuo pat diskusijos pradžios.  assa.gif

1.Oj, tik nesikuklink lotuliukas.gif

2.Bet ar turesi noro ir kantrybes vel ir vel atsakineti i tuos pacius klausimus ir n+1 kartu kartoti tuos pacius patarimus? blink.gif
Butent del to man gaila, kad istrins senesnes temas...
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 15, 02:42)

ką tu darai, kai vyro nuotaika tokia? Kokia šiandien tavo ir jo nuotaikos?

pastaruosius menesius as viska ne taip darau.... ne taip atsiguliau, per velai einu gulti, ne taip pasakiau - isipleskia nuo kiekvienno mano zodzio, ne taip paprasiau, ne paprasiau, o nurodziau, priestarauju, o ne sutinku ir t.t. as net pasimetusi kas yra jam doh.gif
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 15, 01:29)
2.Bet ar turesi noro ir kantrybes vel ir vel atsakineti i tuos pacius klausimus ir n+1 kartu kartoti tuos pacius patarimus? blink.gif

Nežinau, bet manau, kad vistiek kažkas kažkam paaiškins, patars, savo nuomonę pasakys.
Papildyta:
QUOTE(proksi @ 2011 03 15, 01:40)
pastaruosius menesius as viska ne taip darau.... ne taip atsiguliau, per velai einu gulti, ne taip pasakiau - isipleskia nuo kiekvienno mano zodzio, ne taip paprasiau, ne paprasiau, o nurodziau, priestarauju, o ne sutinku ir t.t. as net pasimetusi kas yra jam  doh.gif

O tu dar kartą pagalvok ir tikrai suprasi kas jam yra. Juk supranti, kad nei tu, nei tai, ką tu darai, yra visai nei prie ko. Ne per tave ir ne dėl tavęs jis toks.

Gal tavo vyras yra iš tų žmonių, kurie siunta proporcingai tiek, kiek prie jo bandai taikytis, tokiais momentais?
Atsakyti
``tai bendru nutarimu manau kaip ir nuspręsta visgi tas temas šalinti.
``Artimiausią savaitę planuoju ištrinti visas senesnes nei mėnuo temas.
``Jei yra kam noras kažką išsisaugoti galite tai padaryti per šią savaitę.
`` Jei manote, kad yra vertingos informacijos ką turėtų žinoti žmogus pakliuvęs į tokią situacija ir tai yra šiose temose, galbūt nesunku nurodyti kur tuomet gal būtų galima konkretesnius ir labiau išliekamosios vertės turinčius postus patalpinti į kokią vieną info temą.
``Gerų pokalbių ir ramios nakties visoms.
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 14, 23:31)
Tai skiriates su tuo vyru,kuris buvo alkoholikas?
Tai, jo, nieko nera atsitiktinio ir nereikalingo musu gvenime.....

alkoholikas tai mano patevis. O ex tai ne,tik gyvenimas kartu nesigavo doh.gif
Atsakyti
taip, dideli puoda smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo minha: 15 kovo 2011 - 07:36
Taip taip taip mamka biggrin.gif Ir pyrago iš sloiniko biggrin.gif

QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 15, 08:29)
Laba ryta  4u.gif  kavos?
...

Atsakyti