Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(ada21lt @ 2011 03 13, 18:01)
4u.gif
Papildyta:

3.O va kaip versti vaikus paklusti? Kokie metodai pateisinami siuo atveju?Ir kaip tada motyvai gali buti geri, iki kokio lygio geri motyvai pateisina prievarta, ir velgi iki kokio lygiop ta prioevarta?
Matot as cia kitaip suvokiu viska,man smurtas yra smurtas. Nezinau daug apie smurta pries vaikus isgerus, nes nei pati to nejutau, nei nemaciau.
Bet jei imkim pvz musima vaiku, saukima ant vaiku, mano nuomone, jokie motyvai to negali pateisinti. Is vis tai daroma is nesusivaldymo, nemokejimo aukleti teigiamai, pacio zmogaus trukumu... ir man jokio skirtumo atrodo ar vaika mus girtas ar blaivus suauges, ta prasme vaikui nuo to nei geriau , nei blogiau...Tik pavojus aisku,kad jei mus girtas gali savo jegu neapskaiciuoti ir padauginti....O siaip manau, bet koks smurtas blogis.

4. O ar buvote paklusni, cia is idomumo, jei nenorite nesakykit? Banndau tam tikras teorijas susiti su praktika  4u.gif

3. Tik argumentais, motyvacija. Prievartos ygmuo - itikinimas, svarus argumentas, savo gyvenimo pavyzdys. Mes ir patys neretai save prievartaujame darome tai ko nelabai norisis. Jei kalbame apie galimas vaio itakojimo priemones.
Ar didzioji dalis vaiku mieai eina i mokykla ir jei ne ju prievole ir tevu motivacija, argumentai, ar jie ja lankytu? (bet juk tai ne itema)

Tai as ir sakau, ne kiekviena prievarta yra smurtas, tai parodo veiksmo motyvai ir pasekmes.

Mes saukiam tam kad ispetumeme, mes saukiame tam, kad suglumintume, mes saukiame, tam kad islietume savo emocijas ir t.t. Vienas veiksmas kiek motyvu, ir pasekmiu... Nera zemei vienareiksmiskumo. Net musimas soko busenoje yra geris.

Bet mes gi kalbame apie alkoholiku daroma zala vaikam.

4. Zmoniu pasitikejimas ipareigoja. Kas yra paklusni? Tevai atsizvelgdavo i mano nuomone, dekui tevam, jie ja paise, leido daryti klaidas ir jas taisyti, todel maistauti nereikejo. Jokios kontroles, tik apeliacija i mano sazine. Jie buvo darboholikai, tad neretai juos matydavau tik vakarais.
Atsakyti
QUOTE(nelabai @ 2011 03 14, 09:45)
As cia jau senokai, tai irgi pasisakysiu-del manes, tai galite trinti.

Ir aš manau, kad galima trinti. Retai kas skaitys kokias 10 temų, kas norės tas ateis ir pasisakys. Juk daug mes ir ne į temą kalbėjom.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 14, 12:10)
Ir aš manau, kad galima trinti. Retai kas skaitys kokias 10 temų, kas norės tas ateis ir pasisakys. Juk daug mes ir ne į temą kalbėjom.

as irgi pritariu del trinimo Aimejos nuomonei drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(minha @ 2011 03 13, 19:22)

Nu susimuskit dabar ,kuri teisi bigsmile.gif
Tikslinu(rasiau ta dar tik atejusi i tema ):
vyras gere visada , skirtingias tempais, baisiausias man buvo periodas pries mazdaug metus kai buvom grize i LT. Dabar iejes i ritma: kartas i menesi du, o man tai nervu tasymas.....nors ir su tiek sugeba pridirbti doh.gif
Buvo labai sunku, nes dar ir finansai dasidejo, liudna su jais kol kas, tai atrode, kad vaiksciojam skardziu...Nors dabar atrodo jau lengviau man viduj, nezinau ar apsilankymai pas homeopate padejo ar siaip kazka suvokiau, o gal viskas kartu, gal pavasaris biggrin.gif
Ko ismokau - tai nebesnekti su vyru apie tai ir nebesivilti, nebeprisikurti roziniu svajoniu, gyvenu sia diena ir laikau stoga, kad nenuvaziuotu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(proksi @ 2011 03 14, 13:24)
as irgi pritariu del trinimo Aimejos nuomonei  drinks_cheers.gif

tai va senbuves issiprintikit visas temas ir pasilikit kaip memuraus 4u.gif Galesit duot vaikams paskaityti
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 14, 17:12)
tai va senbuves issiprintikit visas temas ir pasilikit kaip memuraus  4u.gif Galesit duot vaikams paskaityti

Cia jumoras ar ironija? Prie ko cia vaikams skaityti skaudulius?
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 13, 20:12)
Ikisiu savo trigrasi ax.gif
Kaip tik pries keleta dienu ada parase labai "zmogiska", atvira zinute apie savo gyvenimo ir vyro isgerimu problemas, is kurios as pagaliau pamaciau moteri su normaliais moteriskais lukesciais ir skausmais, o ne "sviesuleli", atitrukusi nuo zemes.
Jus galejote sia zinute ir praleisti is iprocio neskaityti ilgu deklaraciju lotuliukas.gif
Deja, jos vyras tikrai turi problemu su gerimu, nors ir sugeba ilgiau ar trumpiau sustabdyti save... - toks vaizdas man susidare is jos posto.

Nu zmogiskos tos mano viosos zinutes blush2.gif biggrin.gif bet is tikro esu atitrukusi nuo zemes, nezinau sviesa ten ar kas sklinda nuo manes biggrin.gif , bet tokiu kaip as mazai, visi aplinkui daug tvirciau stovi ant zemes.Nesenai vyro klausiau, sakau, ar zinai dar tokiu kap as nupususiu biggrin.gif sako ne, nors , sako mes abu tokie....
O siaip per zodzius perduodam 40 proc info , visa kita 60 proc neverbaline info tai i cia parasyta teksta isidedam savo intonacija savo kalbetojo ivaizdi, gal prireikia laiko kazkiek perprasti kalbetoja. Juk net gyvai bendraujant ne is karto pazystam zmogu 4u.gif
O va jusu patirtis man ypac idomi ir skirtingai nei kitos idemiai skaitau jusu su Leber dialogus, nes ji matyt moka geriau uz mane pateikti klausimus. Jus net kazkiek panasi i mano vyra, nebendraujanti, t.y. jam nei menkiausio noro nera issikalbeti ir aplamai kalbeti doh.gif Jei pasako sakini, tai isivaizduoja, kad jau man tiek papasakojo biggrin.gif Dazniausi jo zodziai nu, ne, nezinau...Taigi jam tokie budai kaip AA visai netinka, jei net nemegsta po miesta vaiksciot, ar kur daugiau zmoniu, jau nekalbu apie savo kakokiu problemu passakojima svetimu zmoniu ratui. As apie AA ieskojau info jau LT pries kokia 12-13 m, galvojau tai vienintele viltis, bet nu ne jam tai. O va kai isvaziavom i Airija pries 10 m , tai viskas buvo apsitvarke, nu ta prasme gere jis ir toliau , bet man tuo metu nebuvo tai problema, abu daug dirbom ir buvau uzsiemusi. Bet vis tiek viena kart pasielge ziauriai bjauria iir pasakiau viskas atsibodo, skiriames, vaiku dar nebuvo. Po to as pati meciau gerti ir jis buvo metes, jo blaivybes periodas tesesi apie 3 men...Paskui labai keitesi gyvenimas, jis labai man padejo, as labai buvau uzsiemusi, turejau savo versla, be to nezinojau tiek info apie alkoholi kiek dabar , vyra laikiau "saikingai" gerenciuoju, o ir konfliktu sumazejo, nebuvo kada pyktis biggrin.gif Paskui man buvo sunku, jei trumpai praradau daug pinigu, velgi vyras buvo salia, jokio teisimo , smerkimo is jo puses...Paskui vel geras periodas, idomus darbas ir galiausiai pastojau abu buvom be galo laimingi vel viskas grazu. O kai gime vaikelis prasidejo nesutarimai doh.gif Atrodo turejome buti laimingi ir buvom, bet tuo paciu nuovargis savo dare man. As vaikeliu laukiau gana ilgai, taigi gal per jautriai i viska regavau, daug verkiau, atrode vyras nesupranta. Man gyvenimas pasikeite visiskai, is dalis ne kaip ir nelikomanes, jauciausi kaip zeme, kuri viska atiduoda daigeliui,kad ji subrandinti....bet tai nebuvo kazkokia auka, tai buvo Meile , viskas is Meiles...o ,kadangi abu su vyru augom neharmoningose ir neteigiamose seimose(dabar radau toki issireiskima nefunkcionali seima) tai labai buvo sunku zinoti kaip reikia elgtis teisingai...bet cia buvo tik smulkmenos, vyras nepuole gerti ar pan , dirbo grizdavo namo, padejo kiek galejo...Bet abu jautemes nelamingi,kad sunu auginame ne Lietuvoj, savam name, o svetimoj saly,kazkur nuomuoamame plote..TAigi ,kai antra kart pastojau nutarem vaziuoti i LT. Va cia ir prasidejo doh.gif pasiemem paskola, grizom i lt 2008 pavasari ir kaiptik uzgriuvo ta vadinama krize, o is tiesu viskas sustojo, mums paskolas moketi, pajemu nera, man gimdymas ant nosies....Buvo net taip ,kad jau gimdymo data praejus, o mes net pinigu benzinui neturim...taigi vyras pradejo gerti, o ir aplinka tam geriausia Lietuvos kaimas doh.gif ...is pradziu karta i du menesius, paskui jau kelis kartus per savaite. Kaip minejau anksciau jis vartojo alkoholi visada kiek ji pazystu, bet man dar taip baisiai kaip tada niekad nebuvo, baisiausia ir buvo tai ,kad vaikai viska mato. Svarbiauisia, kad jam paciam tai buvo baisu, kad tikriausiai butu jau negyvas, jei ne vaikai. TAigi isvaziovom vel atgal i Airjija, jau buciau ir viena vaziavusi, bet ir vyras jau norejo pabekti is tos aplinkos. Nu ka dabar geria maziau, bet santykiai musu ne ka taisosi unsure.gif atrodo tik labiau atitolstam...gal viskas tik laikina , tikuosi ir viskas susitvarkys, del to ir iskau pagalbos sau visur , ir cia . O sis forumas tikrai naudinagas. Nu va ,kad pripyliau, gal niekas ir neskaitys, bet issiliejau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(linamog @ 2011 03 14, 18:17)
Cia jumoras ar ironija? Prie ko cia vaikams skaityti skaudulius?

cia rimtas jumoras, o ka nenoretumet savo tevu skauduliu paskaityti ?
dabar toki straipsni skaiciau apie atleidima, moters laiskas apie tai kaip ji sugebejo mamai atleisti , jau po mamos mirties suzinojusi kelis faktus is mamos gyvenimo,kurie buvo labai skaudus ir kurie is dalies nuleme tam tikrus dalyku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 14, 18:36)
. Nu va ,kad pripyliau, gal niekas ir neskaitys, bet issiliejau  smile.gif

Paskaiciau. Labai nuosirdziai linkiu stiprybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gabyte_g @ 2011 03 13, 18:43)
ada, taigis tiek daug skaitot, galejot perskaityt ir toki dalyka, kad depresijos patogenezes pagrinda sudaro neuromediatoriu - serotonino ir noradrenalino trukumas smegenyse, arba per greitas ju suskaldymas sinapsese. O psichologiniai veiksniai svarbus, bet nebutinai pagrindiniai depresijos issivystyme.O dazniausiai buna taip,kad pakol zmogui psichologiskai viskas gerai,ta igimta trukuma jis kazkaip kompensuoja - kas ekstremaliu sportu, kas drugeliu gaudymu, kas teatru, kinu, kas tikejimu (beje, labai daznas dalykas), kas darboholizmu ir panasiai. o kuomet atsiranda dideles problemos, tuomet viskas ir islenda.
Taigi, net ir idealioj seimoj zmogus gali sirgti depresija. 4u.gif

tai nieko neesu skaiciusi, tai daug skaitau doh.gif supaisysi cia mane biggrin.gif
O jei rimtai, tai dekui uz sita info, bet ne medicinine puse mane domina. Suprantat kiekvienai ligai yra fiziniai veiksniai,kurie ja itakoja ir yra dvasiniai. Pvz gripa sukelia virusas, bet juk ne visi zmn suserga, aisku galit sakyti, kad priklauso nuo imuniteto ir t.t. imunitetas velgi priklauso nuo genu, gyvenimo budo (i kuri ieina ir daug vidiniu veiksniu pvz stresas) be to net ir tas pats zmogus viena kart suserga kita ne, nuo ko tai priklauso? Pvz veziniu lasteliu mes visi turim, vieniem tai issivysto i vezi kitiems ne. Be to dar yra kruva kitu problemu, pvz traumos, kurios is vis nuo imuniteto nepriklauso....
tai man ir idomu, tos saknines priezastys, kodel zmogaus pasamone sukuria jam liga, ko ji moko, kokia dovana savy slepia ....
O jus pati ar radote kazkur pagalbos ar uzsigydet vidaus zaisdas?
nesenai kaip tik ziurejau Opros laida, kur buvo apie 200 vyru , vaikystej prievartautu. Suauge vyrai verke, snekedami. Sako labai mazai vyru kriepiasi pagalbos nes vyrauja mitas, kad taip prievarta patyres vyras pats tokiu taps...O tai visiska netiesa...ten isgirdau idomu atleidimo traktavima, nes tai dalis gijimo:Atleisti, sako , tai paleisti vilti,kad praeitis galejo buti kitokia 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(nelabai @ 2011 03 14, 18:40)
Paskaiciau. Labai nuosirdziai linkiu stiprybes 4u.gif

dekui smile.gif siaip esu gana stipri biggrin.gif Darbe vyrai is manes juokdavosi , sako uzjauciam tavo vyra, su tavim gyventi reikia buti labai stipriam biggrin.gif
bet va sako kas veza tam ir kruna... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 14, 17:36)
cia rimtas jumoras, o ka nenoretumet savo tevu skauduliu paskaityti ?
dabar toki straipsni skaiciau apie atleidima, moters laiskas apie tai kaip ji sugebejo mamai atleisti , jau po mamos mirties suzinojusi kelis faktus is mamos gyvenimo,kurie buvo labai skaudus ir kurie is dalies nuleme tam tikrus dalyku  4u.gif

Mano abu tevai amzinatilsi, tevas nuo gerimo, tad... Nenoreciau. Nematau prasmes.
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 14, 19:36)
... Nu va ,kad pripyliau, gal niekas ir neskaitys, bet issiliejau  smile.gif

perskaiciau, tikrai idomu. Laikykites 4u.gif

QUOTE(ada21lt @ 2011 03 14, 19:51)
Atleisti, sako , tai paleisti vilti,kad praeitis galejo buti kitokia

va, cia tai ko man reikejo unsure.gif aciu
Papildyta:
QUOTE(linamog @ 2011 03 14, 21:22)
Mano abu tevai amzinatilsi, tevas nuo gerimo, tad... Nenoreciau. Nematau prasmes.

o as butinai pasakosiu, nes patirtis - tai zinojimas unsure.gif matau, kad daug kas mano gyvenime kartojasi, tai ka patyre mama, tai ka patyre mociute, lyg man reiktu viska pakartoti. As pasiryzus sudeti taskus, ismokysiu vaikus sveikai save myleti (mylek artima kaip pats save), papasakosiu, kad tevu seimose yra zmoniu su priklausomybe, manau vaikai uzauge tai supras, ir galvos, pries pakeldami taurele ar uztraukdami zoles, zinos kaip atpazinti sergantiji, ir neisitrauks i alkoholizmo pinkles...na cia taip trumpai, bet gal esme pasakiau...
Atsakyti
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 14, 19:42)
o as butinai pasakosiu, nes patirtis - tai zinojimas  unsure.gif

Feja, bet pasakosi kitaip, kad butu aisku jiems, o ne taip, kaip diskutavom cia?
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2011 03 14, 22:22)
Feja, bet pasakosi kitaip, kad butu aisku jiems, o ne taip, kaip diskutavom cia?

Manau taip 4u.gif
Atsakyti