Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(nelabai @ 2011 03 13, 19:21)
tai cia gal as nsikalbejau biggrin.gif . Nesu tikra

nea, as biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 13, 19:13)
Tebegeria?  blink.gif O kodėl man atrodė, kad jau nebe.... g.gif Kažkur mano mintys matyt plaukiojo.  biggrin.gif

Ikisiu savo trigrasi ax.gif
Kaip tik pries keleta dienu ada parase labai "zmogiska", atvira zinute apie savo gyvenimo ir vyro isgerimu problemas, is kurios as pagaliau pamaciau moteri su normaliais moteriskais lukesciais ir skausmais, o ne "sviesuleli", atitrukusi nuo zemes.
Jus galejote sia zinute ir praleisti is iprocio neskaityti ilgu deklaraciju lotuliukas.gif
Deja, jos vyras tikrai turi problemu su gerimu, nors ir sugeba ilgiau ar trumpiau sustabdyti save... - toks vaizdas man susidare is jos posto.
Atsakyti
vargeli. iveikiau iki 40 psl nes truko kantrybe doh.gif ir bijau kad pasimesiu tarp minciu. bandau isiterpti biggrin.gif

QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 09, 16:57)
3. va, nuo cia ir pradekim biggrin.gif tai visu svarbiausia. Aimeja, nesiruosiu aukotis. Nezinau ar man pavyksta maziau skustis? man atrode kad taip.

as irgi manau, kad taip. visos mes cia randam kazkokiu kitu uzsiemimu, negu kad skustis tais nabagais smile.gif anksciau juk tik vesdavom dienorasti, kurios kiek kada isgere, kada parsivilko, ir bliaudavom paeiliui kas antra. dabar tikrai matosi jau prasviesejimas smile.gif

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 14:26)
Žinau ne vieną žmogų, kurie su sunkais ligoniais gyvena metų metus, ir žino, kad jie nepagydomi, kad rytoj bus tik blogiau. Nes ta liga mirštama. Bet tik tada žmogus gali pasakyti: viską padariau.

nu bet irgi, gyveni, slaugai, is pareigos, meiles, pasisventimo, kazkokiu savo kompleksu, kaltes jausmo ar kokio bieso, ir lauki tik vienos dienos - kada numirs. ot tai tau pasisventimas. as kazkaip labiau linkstu prie fizinio atsiribojimo nuo tokio ligonio, jei imanoma patalpinant ji i specialiuosius namus, kur ir jam bus tinkamesnes salygos nesusizeisti, nesulauzyti nieko, sveikti, ar tiesiog laukiant mirties, o dvasiskai, moraliskai ji palaikyti, lankyti ir pan. sukalbeti malda galu gale. negu gyventi kartu ir kasdien laukti, kol numirs. nepykit jei mintys nesklandziai destomos, salia zyzia viena muse.

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 10, 14:41)
Nereikia.  smile.gif Tai smulkmenos, palyginti su tuo, apie ką kalbam (apie tai, kaip ištverti artimojo ligą).

cia kazka buvau sugalvojus atsakyti, bet pamirsau biggrin.gif

QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 10, 14:58)
O aš ateinu, nebe dėl savo problemos (jos nebėra), o dėl labai paprastos priežasties - aš myliu šias moteris, man jos artimos ir tapo brangios. Ir aš jų pasiilgstu.

oi 4u.gif 4u.gif wub.gif ir as tave myliu wub.gif

QUOTE(Forget @ 2011 03 11, 15:25)
labai pationka ssima paskutiniu metu  mirksiukas.gif  kažkokia linksmesnė, juokinga (garąja prasme) nors nieko nepakeitė.

4u.gif blush2.gif sveikstu matyt blush2.gif

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 11, 16:29)
1. Tave paskaitinėjau jau seniai. Mačiau, kaip atėjai į šią sunkią temą. Net nustebau, kad gali ateiti toks šviesus žmogus.  4u.gif Labai tiksliai apibūdinai savo atsiradimą: tam tikras žmogus (o ir atsakymas) atsiranda, kai ateina laikas.
2. Vakar dar sykį perskaičiau visus tavo šios temos pasisakymus. Kai kuriuos net verta nusikopijuoti.

1. o visos kitos tai taip iseina tundros susirinkusios. nu garbes zodis.
2. o kam? nusipirkit knyga, sutaupysit laiko.

is pradziu klausimelio pasisakymus skaiciau susidomejusi, gal kokiu minciu geru duos, gal zmogus patyres ir pan, net nesipiktinau kai lyginamas gyvenimas su alkoholiku gyvenimui su psichiniu ligoniu (pritariu tik tam, kad abu serga), bet tas toks per didelis sventumas suerzino. nu nebuna tokiu "geru" zmoniu. nebuna. ar gyvenote/gyvenate su alkoholiku? ne su kitos rusies psichiniu ligoniu, o butent alkoholiku?
be to, tos, kurios vardina, kiek pazista santarveje ir laimeje gyvenanciu seimu. nu netikiu. ar tikrai jos labai laimingos, nesipykstancios ir idelios seimos, ar tiesiog tokios, kurios nemeto purvinu skalbiniu kur papuola? daznai po tokiu "tobulos seimos" skydu slepiasi maziausiai viena nelaiminga siela..

daugiau nebepamenu. bandysiu iveikti likusius puslapius, gal kils daugiau minciu. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 13, 00:02)
1.Atsiprašau, kokią paslaptį, apie ką klausei? Nepastebėjau, matyt praleidau.  blush2.gif
Tikrai nebeatgaminsiu kurioje vietoje ir kas apdalino tave tokiu komplimentu, persiprašau nepadėsiu atrasti.  unsure.gif
2.Dėl tavo pateiktų pavyzdžių. O kuo tau kliūna tas kolega? Tai gal jis pvz. vyno nemėgsta, arba reikia jam daug to vyno išgerti, kad nesijaust blaiviam, lyginant su kitais...? Ar yra dar kokių verbalinių/neverbalinių skleidžiamų signalų iš jo tokiais momentais?

Labas, LEBER 4u.gif

1.Tai apie tuos komplimentus ir klausiau lotuliukas.gif
Na, ne - tai ne, neesme - nors smalsu butu pamatyti, kokiam kontekste jie pateikti smile.gif

2. Vienas is pirminio alkoholizmo testo klausimu ir yra tas pozymis, kai pries pobuvi papildomai isgeria (kad maza nebutu), ar per baliu stengiasi tarp tostu dar viena-kita-trecia taurele isgerti... Tas mano kolega nuolat taip elgiasi, cia ne vienkartinis pastebejimas, todel ir manau, kad tai jau tampa problema.
Dar vienas, mano manimu, grasinantis pozymis, kai zmogus niekada (butent niekada!) neatsisako, kai jam siulo isgerti, - toki pavyzdi irgi turiu artimam pazystamu rate. g.gif

O aplamai - absoliuciai nepaaiskinamas dalykas tas polinkis i priklausomybe...
Pvz., mano tevo abu broliai buvo alkoholikai (vienas is ju - nerastingas kolukietis, kitas - pedagoginiu mokslu kandidatas, mokyklos direktorius, deputatas) ir mire abu nuo ligu, susijusiu su alkoholizmu... O tevas daugiau poros taureliu niekada negere ir negeria... Tie patys tevai, bendra vaikyste ir jaunyste juodai prasigerusiame kaime - ir toks skirtingas rezultatas...

Na, siam kartui uzteks, reikia dar i ofisa porai valandu nuvaziuoti - pasiruosti darbo savaitei, datempiau iki pat vakaro, labai tingiu, bet vis vien reikia g.gif

Visoms 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 13, 21:28)
vargeli. iveikiau iki 40 psl nes truko kantrybe  doh.gif ir bijau kad pasimesiu tarp minciu. bandau isiterpti biggrin.gif
daugiau nebepamenu. bandysiu iveikti likusius puslapius, gal kils daugiau minciu.  cool.gif

Skaityk-skaityk, nedaug jau liko lotuliukas.gif
Labutis, SSIIMMAA 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 13, 20:12)
Ikisiu savo trigrasi ax.gif
Kaip tik pries keleta dienu ada parase labai "zmogiska", atvira zinute apie savo gyvenimo ir vyro isgerimu problemas, is kurios as pagaliau pamaciau moteri su normaliais moteriskais lukesciais ir skausmais, o ne "sviesuleli", atitrukusi nuo zemes.
Jus galejote sia zinute ir praleisti is iprocio neskaityti ilgu deklaraciju lotuliukas.gif
Deja, jos vyras tikrai turi problemu su gerimu, nors ir sugeba ilgiau ar trumpiau sustabdyti save... - toks vaizdas man susidare is jos posto.

ax.gif ax.gif ax.gif nu vat jau ir susigedau. Ir as nebe visus ados postus skaiciau, tai ir nesuziurejau sios zinios.
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 13, 21:28)

be to, tos, kurios vardina, kiek pazista santarveje ir laimeje gyvenanciu seimu. nu netikiu. ar tikrai jos labai laimingos, nesipykstancios ir idelios seimos, ar tiesiog tokios, kurios nemeto purvinu skalbiniu kur papuola? daznai po tokiu "tobulos seimos" skydu slepiasi maziausiai viena nelaiminga siela..

Kas yra tobul šeima tau? tobulų nebūna, bet darnių taip. Visi pasipyksta, pasitaiko ginčų ir panašiai, bet esmė kaip jie tuos ginčus sprendžia. Kitas dalykas aš prie to tobulumo skirčiau, kai nėra didelių nusivylimų. Ta prasme tarkim vyras/moteris nėra kito nuvylęs specialia ar įskaudinęs, žinodamas, kad kitam skaudės (ne apie pieno parnešimą namo šneku). Negi netiki, kad yra šeimų, kurios tiesiog gali pasitikėti vienas kitu? Visom prasmėmis. Jei netiki, tai labai gaila, iš tiesų, nes negali matyti vizijos kokia gali būti šeima ir už tai nematai išeities mirksiukas.gif

O pasibara ir ginčijasi visi. Tai sveika biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 03 13, 22:46)
Jei netiki, tai labai gaila, iš tiesų, nes negali matyti  vizijos kokia gali būti šeima ir už tai nematai išeities  mirksiukas.gif

gal ir nematau iseities del to, nes mano vizijoje yra ta tobula seima, kuria labai graziai aprasei, kurie neskaudina vienas kito, nes zino, kad kitam skaudes. bet tikrai tikrai nezinau nei vienos tokios seimos. kiek galvojau, kad tokiu seimu pazistu, anksciau ar veliau islenda kazkas, kas tikrai toli nuo tobulumo. gal tiesiog nepasitaike tokiu egzemplioriu.
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 13, 22:49)
gal ir nematau iseities del to, nes mano vizijoje yra ta tobula seima, kuria labai graziai aprasei, kurie neskaudina vienas kito, nes zino, kad kitam skaudes. bet tikrai tikrai nezinau nei vienos tokios seimos. kiek galvojau, kad tokiu seimu pazistu, anksciau ar veliau islenda kazkas, kas tikrai toli nuo tobulumo. gal tiesiog nepasitaike tokiu egzemplioriu.

Tobulu zmoniu nera tongue.gif Tavo vizijoje gal ne tobula seima,o seima is dvieju zmoniu,kurie vienas kita palaiko,stengiasi suprasti, turi bendru pomegiu,ir abu turi panasia vizija,poziuri i seima,i santykius, i vaikus,i gyvenima, i "kaimyna" biggrin.gif ir pan.
Atsakyti
sveikos , forumietės, atsiprašau už įsiveržimą į pokalbius techniniu klausimu, bet norėčiau su Jumis pasitarti . Kadangi Jūsų tema gan greitai užsibaigia, tai kiek spėjau peržiūrėjau ir ten mano manymu temos labai rimtos išliekamosios vertės neturi, jei aš klystu pataisykit. Planuoju visas daugiau nei mėnesio senumo temas ištrinti. Nes labai užsikimšęs mūsų skyrelis. O kaip Jūs manote?
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2011 03 14, 01:07)
sveikos , forumietės, atsiprašau už įsiveržimą į pokalbius techniniu klausimu, bet norėčiau su Jumis pasitarti .  Kadangi Jūsų tema gan greitai užsibaigia, tai kiek spėjau peržiūrėjau ir ten mano manymu temos labai rimtos išliekamosios vertės  neturi, jei aš klystu pataisykit. Planuoju visas daugiau nei mėnesio senumo temas ištrinti. Nes labai užsikimšęs mūsų skyrelis. O kaip Jūs manote?

Gerb.moderatore,
zinoma, neturiu teises sneketi visu temos dalyviu vardu, bet as asmeniskai negaliu sutikti, kad musu pokalbiai neturi isliekamosios vertes. Vien is pavadinimo aisku, kad cia ne paplepejimai, o rimta ir sunki tema.
Kai kurios mergaites nedrista pacios viesai prabilti apie savo zaizdas, o tik tyliai skaito visus temos tesinius ir, esu tikra, randa ankstesnese temose paguodos ir patarimu sau.
Pvz., as, kai pernai aptikau sia tema, suradau ir perskaiciau visas ankstesnes temas su siuo pavadinimu nuo pat 2007 metu ir suzinojau daug vertingos informacijos, kuria dalinosi sios temos dalyves.
Spresti ne man, bet manau, kad yra Kerteleje sielai temu, kurios ir uzsibaigia daug greiciau ir yra ne daugiau uz mus svarbios ir vertingos. Bet jos laisko su tokiu "pasiulymu" is Jusu negavo...
Atsakyti
dėl to ,kad dar kiti negavo dar nereiškia, kad negaus smile.gif
tuomet dar perskaitysiu Jūsų temas , nes joms laiko man prireiks.
Teises turim visi, nuomonė, jei man būtų neįdomi nebūčiau klaususi , tiesiog nesilankau taip įnirtingai Jūsų temose, kad galėčiau daryti drastiškus sprendimus. Ačiū už nuomonę.
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2011 03 14, 01:07)
sveikos , forumietės, atsiprašau už įsiveržimą į pokalbius techniniu klausimu, bet norėčiau su Jumis pasitarti .  Kadangi Jūsų tema gan greitai užsibaigia, tai kiek spėjau peržiūrėjau ir ten mano manymu temos labai rimtos išliekamosios vertės  neturi, jei aš klystu pataisykit. Planuoju visas daugiau nei mėnesio senumo temas ištrinti. Nes labai užsikimšęs mūsų skyrelis. O kaip Jūs manote?

As cia jau senokai, tai irgi pasisakysiu-del manes, tai galite trinti. Na, gal netgi del tos priezasties, kad labai daug asmeniskumu, skauduliu esu cia isliejusi, kuriuos kartais "pyliau" net neisigilindama, kad juos kazkas kada nors perskaitys ir gales panaudoti nelabai geriems keslams. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nelabai: 14 kovo 2011 - 08:45