labas giurzule
QUOTE(giurza @ 2011 03 20, 18:25)
Labas, ADA
Matau, kad tikrai nesupranti to skirtumo ir del to ir nepagauni priklausomybes esmes, nes vel surisi ja su isgeriamo alkoholio kiekiu...
Palygink dar karta ta, ka parasiau as:
"O skirtuma tarp "nepriklausomo" ir "priklausomo" as tau galiu ivardinti:
1) noriu isgerti - nera - na ir apsieisiu!
2) noriu isgerti - nera - reikia surasti!"
Ir savo zodzius:
"Tai tada koks skirtumas ar:
tu uzsinori isgerti ir supranti, kad negali atsisakyti, nueini ir nusiperki...
ar tu uzsinori zinai ,kad gali atsisakyti , bet neatsisakai, tau skanu, tai nueini ir nusiperki..."
Ar sitie du issireikimai tau vienodai skamba?
Tu, kaip ir dauguma sveiku zmoniu, niekaip negali suvokti (zinoma, ir neprivalai ), kad sergantis alkoholizmu zmogus geria ne tada, kai uzsinori isgerti, ir ne todel, kad skanu, o tada ir todel, kai to reikalauja priklausomybe
Neturintis priklausomybes zmogus, kai uzsinori isgerti, nueina ir nusiperka - jei netingi, jei parduotuve dar veikia, jei pinigu negaila... Bet gali ir ramiai apsieiti be alkoholio, jei jo nera po ranka.
Alkoholikas, kai liga paumeja, ne uzsinori - jam REIKIA isgerti, ir atsilaikyti pries si "reikia" labai sunku.
Priklausomybes pradzioje tai dar imanoma, bet ta pradzia dazniausiai nepastebima, nes dauguma butent taip ir mano, kaip tu paklausei: "Tai jei zmogus girtas neprisidirba , tai jis nealkoholikas?"
Kas liecia mane, tai as tikrai isoriniu problemu del alkoholio vartojimo siuo metu neturiu, bet tik todel, kad uztenka valios ir proto ne gerti viesai (kai uzeina gerimo laikotarpis, geriu tik namuose vakarais) ir kontroliuoti alkoholio kieki. Jei to nedaryciau - oj, kiek prisidirbciau, nes girta esu labai bjauri (butent is tos kategorijos, kurie iesko nuotykiu ant savo uzpakalio )
Kol kas alkoholis atima is manes tik laika ir gyvenimo spalvas...
Bet puikiai suprantu, kad tas gerimas "be problemu" yra laikinas, ir, jei as nustosiu su liga kovoti, anksciau ar veliau savikontrole nebepades, ir ateis tikros problemos -su sveikata, su seima, su darbu...
Tai kad tai, ka gali apie savo apsisprendima pasakyti alkoholikas arba narkomanas, problemos neanuliuoja (manau, kad tu ir pati tai zinai, ir tavo klausimas buvo retorinis
P.S.Beja, alkoholis man seniai yra neskanus! Ir gerti man nepatinka!
O man kaip tik atrodo, kad ADA nustojo "pilstyti" ir teoretizuoti, o pradejo mastyti ir sneketi realiau. Manau, kai ji nuosirdziai bando suprasti priklausomybes esme, kad padeti ne visam pasauliui, o is pradziu sau ir savo vyrui...
Matau, kad tikrai nesupranti to skirtumo ir del to ir nepagauni priklausomybes esmes, nes vel surisi ja su isgeriamo alkoholio kiekiu...
Palygink dar karta ta, ka parasiau as:
"O skirtuma tarp "nepriklausomo" ir "priklausomo" as tau galiu ivardinti:
1) noriu isgerti - nera - na ir apsieisiu!
2) noriu isgerti - nera - reikia surasti!"
Ir savo zodzius:
"Tai tada koks skirtumas ar:
tu uzsinori isgerti ir supranti, kad negali atsisakyti, nueini ir nusiperki...
ar tu uzsinori zinai ,kad gali atsisakyti , bet neatsisakai, tau skanu, tai nueini ir nusiperki..."
Ar sitie du issireikimai tau vienodai skamba?
Tu, kaip ir dauguma sveiku zmoniu, niekaip negali suvokti (zinoma, ir neprivalai ), kad sergantis alkoholizmu zmogus geria ne tada, kai uzsinori isgerti, ir ne todel, kad skanu, o tada ir todel, kai to reikalauja priklausomybe
Neturintis priklausomybes zmogus, kai uzsinori isgerti, nueina ir nusiperka - jei netingi, jei parduotuve dar veikia, jei pinigu negaila... Bet gali ir ramiai apsieiti be alkoholio, jei jo nera po ranka.
Alkoholikas, kai liga paumeja, ne uzsinori - jam REIKIA isgerti, ir atsilaikyti pries si "reikia" labai sunku.
Priklausomybes pradzioje tai dar imanoma, bet ta pradzia dazniausiai nepastebima, nes dauguma butent taip ir mano, kaip tu paklausei: "Tai jei zmogus girtas neprisidirba , tai jis nealkoholikas?"
Kas liecia mane, tai as tikrai isoriniu problemu del alkoholio vartojimo siuo metu neturiu, bet tik todel, kad uztenka valios ir proto ne gerti viesai (kai uzeina gerimo laikotarpis, geriu tik namuose vakarais) ir kontroliuoti alkoholio kieki. Jei to nedaryciau - oj, kiek prisidirbciau, nes girta esu labai bjauri (butent is tos kategorijos, kurie iesko nuotykiu ant savo uzpakalio )
Kol kas alkoholis atima is manes tik laika ir gyvenimo spalvas...
Bet puikiai suprantu, kad tas gerimas "be problemu" yra laikinas, ir, jei as nustosiu su liga kovoti, anksciau ar veliau savikontrole nebepades, ir ateis tikros problemos -su sveikata, su seima, su darbu...
Tai kad tai, ka gali apie savo apsisprendima pasakyti alkoholikas arba narkomanas, problemos neanuliuoja (manau, kad tu ir pati tai zinai, ir tavo klausimas buvo retorinis
P.S.Beja, alkoholis man seniai yra neskanus! Ir gerti man nepatinka!
O man kaip tik atrodo, kad ADA nustojo "pilstyti" ir teoretizuoti, o pradejo mastyti ir sneketi realiau. Manau, kai ji nuosirdziai bando suprasti priklausomybes esme, kad padeti ne visam pasauliui, o is pradziu sau ir savo vyrui...
is tikruju kol ka nepagaunu bet ryskeja kazkokios detales.
Taigi i ta mano paryskinta klausima: kur didziausia alkoholizmo beda Atsakymas jei trumpai butu: savo veiksmu nebekontroliavimas ar neteisingai supratau? anksciau galvojau, kad tai pati alkoholio zala?
Jei galit patikslinkit , tada galesiu galvot toliau ta linkme
Jei dar neperasmeniska pasakykit, kas darytusi jums jei butu tas REIKIA, o va isgerti nera ir nera is kur gauti? As to vyro klausiau , sakau ar ka
skauda ar kas ten viduj vyksta? jis aisku neatsake....
taip klausimas buvo retorinis, minciai, ar alkoholizmas sukeliamas pacio alkoholio ar poziurio i ji...
Tikra tiesa, pirmiausia noriu sau gero gyvenimo , vaikams tecio ir darnios seimos
Papildyta:
QUOTE(giurza @ 2011 03 20, 18:44)
Geras!
Tie tavo sapnai reiskia tik viena - labai isigilinai ir isijautei i tema,
todel smegenis, net kai miegi, prasuka tas pacias mintis ir keisciausias budais interpretuoja jas sapnuose...
P.S. As kosmaru nesapnuoju, bet atsakymus i postus sapnuose daznai kuriu
Kartais prabundu, prisimenu ka nors ir galvoju: ar man prisisapnavo ar as is tikro tai rasiau?
Tie tavo sapnai reiskia tik viena - labai isigilinai ir isijautei i tema,
todel smegenis, net kai miegi, prasuka tas pacias mintis ir keisciausias budais interpretuoja jas sapnuose...
P.S. As kosmaru nesapnuoju, bet atsakymus i postus sapnuose daznai kuriu
Kartais prabundu, prisimenu ka nors ir galvoju: ar man prisisapnavo ar as is tikro tai rasiau?
nu jo tikrai isigilinau , nu bet ,kad neber kur dingt
O kartais nakti, kai protas nurimsta , ateina labai geros mintys...
as ir ilgai galvoju, ka atrasyti, ir ne visada galiu prieiti prie kompo , paskui galvoju ar ta jau rasiau ar ne
tai jei kartais kartojuos, baisiai nepykit
Papildyta:
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 20, 14:40)
Tai gal jis tas tikintysis tradicinis? Žodžiu, toks, kurį tėvai įpratino drausmingai eiti į bažnyčią, o paskui ir jis iš įpratimo (ir tradicijos). Kitokio gyvenimo būdo nemoka. Bet tenai nelabai ką ir girdi.
Papildyta:
Na, taigi sekmą dieną ir priklauso švęst. O jei jau švęst, tai švęst.
Papildyta:
Na, taigi sekmą dieną ir priklauso švęst. O jei jau švęst, tai švęst.
dar is baimes zmones daug ka daro,. Sako, jei ne is meiles, lai jau tada is baimes(bausmes , pragaro .....) gerai elgiasi pvz i baznycia eina...tik va ta baime kazkada ima ir isgaruoja...
QUOTE(minha @ 2011 03 20, 21:24)
o geriant ir prasigeriant reik tiketi kazkuo auksciau ar nea?
Na, kai geri ir prasigeri, manau, tikėjimo kažkuo mažoka. Nes jei turėtum nors kiek to tikėjimo, tai įsikabintum į tai lyg į kokią virvę ir, jei lengvai ir neišliptum iš tos pelkės, tai bent jau nenugrimstum (bent jau tol, kol laikytumeis). Taigi čia viskas tavo (dvasios) galimybėse išsilaikyti.
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 20, 09:56)
laba bendravarde mes cia visos su tokiais gyvenam/gyvenom/turim patirties. sveika prisijungusi. patariu paskaitineti daugiau siek tiek musu temeliu, jau ne pirma tema baiginejam, daug info apie tai kaip nieko nepakeisi prirase nes realiai, tu jo noro isgerti nesuvaldysi. tik jis pats ta gali.
Galima tik vyrui kitu noru sukelti, kad jis butu labiau motyvuotas ir su gerimo noru tvarkytis, gaila to nezinojau pries 20 m
nu bet geriu sau prasigeriu ir nematau problemos, kad priklausomybe uzvalgo, tai kurioje vietoje tikejimas turetu pasireiksti?
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 20, 22:01)
taip jo mano tokia aplinka, tai reiskia kazkas su vidum surista ar ne
Tai reiškia, kad tau pamokas kažkokias reikia išmokt. Ir kol neišmoksi, tol ir sups tokia aplinka. Tiksliau, kai išmoksi, ta aplinka atsitrauks nuo tavęs.
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 20, 22:39)
Galima tik vyrui kitu noru sukelti, kad jis butu labiau motyvuotas ir su gerimo noru tvarkytis, gaila to nezinojau pries 20 m
sakot, kad galima?
bet sutikit su tuo, kad vyras TURI IR PATS NORET kazka savyje pakeist.
QUOTE(minha @ 2011 03 20, 22:40)
nu bet geriu sau prasigeriu ir nematau problemos, kad priklausomybe uzvalgo, tai kurioje vietoje tikejimas turetu pasireiksti?
Esu girdėjusi apie negalėjimą mesti rūkyti. Kitas žmogus patarė: Paaukok kiekvieną cigaretę Dievui. Manau ir su taure vyno taip galima. Pabandyk. Turėtų per laiką pavykti.